Muhtarlara, Mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verildi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Çerkezköy ve Ergene'de seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla bir araya geldi. Düzenlenen toplantılarda mu

GÜNDEM 1.05.2019 16:42:00 0
Muhtarlara, Mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verildi

"MUHTARLARIMIZA DERNEK KURMALARINI TAVSİYE EDİYORUM"

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından muhtarlara, Mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verildi. Eğitimin ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. 2014 yılından önce köylerin tüzel kişilikleri vardı. Büyükşehir Yasası ile köyler mahalle olunca tüzel kişilikleri kalmadı. 2014 yılından önce muhtar olan bazı arkadaşlarımız tüzel kişiliklerinin tekrar gelmesini istiyorlar. Çünkü kendi bütçeleri vardı, yardımcı alabiliyorlardı. Şimdi bunları yapamıyorlar. Bu yüzden mahalle muhtarlarımıza birtakım ihtiyaçlarınızı gidermek için dernek kurmalarını tavsiye ediyorum" dedi. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a iletti.

ERGENE'DE DE MUHTARLARLA BULUŞTU

Ergene'de de mazbatasını alan muhtarlarla Ergene Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın yanı sıra toplantıda Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Haşim Göksel, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda ilk olarak muhtarlara Mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak tarafından eğitim verildi.

"MUHTARLAR, GENEL İDARE İÇİN ÖNEMLİ BİR KADEMEDİR"

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Öncelikle muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Muhtarlık, demokrasiyi doğrudan uygulayan bir müessesedir. Muhtarlar, genel idare için önemli bir kademedir. Daha önceden özel idareler vardı. Özel idarelerin kaynakları büyükşehir belediyesine aktarıldı. Yol, köprü gibi ihtiyaçlar eskiden özel idaremiz tarafından karşılanıyordu. Şimdi büyükşehir belediyesi tarafından karşılanıyor. Genel idareye ait olan okul, sağlık ocağı gibi ihtiyaçları ilgili kurumlara iletip bu tür ihtiyaçların ortadan kaldırılması için gerekli gayreti gösteriyoruz" sözlerine yer verdi. Vali Yıldırım toplantı sonrası Velimeşe Spor Kulübü Yöneticileri ve futbolcularla bir araya geldi.

Haber / Özge MERİÇ