"Bir çok işletme nitelikli ara eleman sorunu yaşıyor"

İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi, Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle "Nitelikli Ara Eleman Sorunu, Teşvikler Ve İş Başı Eğitim Programları" toplantÄ?

GÜNDEM 30.04.2019 18:46:00 0
"Bir çok işletme nitelikli ara eleman sorunu yaşıyor"

"NİTELİKLİ ARA ELEMAN SIKINTISI VAR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Aslıhan Moğulkoç "Bilindiği üzere bir çok işletme mesleki eğitim almış nitelikli ara eleman tedariki ve sürekliliği yönünden sıkıntılar çekmektedir. Aynı zamanda bölgemizde faaliyet gösteren T.C Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı meslek liselerinin yıllar içerisinde tercih edilirliği ve kariyer hedefi olan öğrenci profili eğrisi aşağıya doğru yönelmektedir. Önemle belirtmek gerekirse; 2019 yılı istihdam seferberliği faaliyetleri ile doğrudan bağlantılı olmasa da uzun vadede tüm sektörlerin ihtiyacını ve genel anlamda nitelikli işsizliği veya niteliksiz işsiz yığınlarını azaltmak için tedbir ve hazırlık faaliyetleri de yürütmek gerekmektedir. Özellikle tekstil sektörü için nitelikli ara elaman yetiştiren Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve bu tür somut faaliyet ve projelerdeki hassasiyeti ile her zaman ön plana çıkan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na (Çorlu TSO) teşekkür ederiz. Bugünkü toplantıdaki amacımız Çorlu TSO’ya üye firmaların, İŞKUR ile işbirliği içinde mezun olma potansiyelindeki öğrencilerle buluşması, olası teşvikler ve iş başı eğitim programları hakkında bilgilenmesi ve okulun artı ve eksi yönleriyle özel sektör tarafından incelenerek değerlendirilmesi, karşılıklı görüş alışverişi ve tamamlayıcı taleplerin somut şekilde oluşturulmasıdır" sözlerine yer verdi.

"EKONOMİNİN BÜYÜMESİNE KATKINIZ OLSUN"

Toplantıda İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Aslıhan Moğulkoç'un ardından konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Bayındır, "Meslek lisesi memleket meselesi projesi, geçmişten bugüne konunun hassasiyetini de ortaya koymaktadır. Sanayiciler olarak hangi sektör olursa olsun ara eleman ihtiyacımızın yetersizliğini, meslek liselerimizin nitelikli ve yeterli sayıda eleman yetiştiremediğini ve bununla ilgili önerilerimizi de her platformda iletiyoruz. Türkiye'nin gücüne ve geleceğine güvenin, İstihdam Seferberliği 2019’a da ayrıca katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz nitelikli vatandaşımızı işe alarak hem işinizi geliştirin, hem de ekonominin büyümesine katkınız olsun. İstihdam teşvikleri her yıl hem kapsam hem de miktarı artarak devam etmekte ve bu teşvikler iş dünyası için kaçırılamayacak birer fırsat olarak karşımıza çıkmaktadır. Biz devletimizin imkanıyla, yereldeki kendi imkanlarımızla gerçekten bu millete hizmet edecek bu ülkenin gelişmesine katkı sağlayacak bu ülkede daha huzurlu ve müreffeh bir şekilde yaşanmasına vesile olacak her türlü yatırımcının yanındayız. Bunu hep ifade ettik yapmaya da gayret ediyoruz. Her artı istihdam, yeni bir iş, aş demektir bu bizi de sevindirir, bu milleti de sevindirir, burada bize düşen sizlerin yanında olmak ama bu sorumluluğu da hepimizin alması gerekiyor" şeklinde konuştu. Toplantı İş Arama Becerileri ve İş Başı Eğitim Programı sunumu ile Firma İnsan Kaynakları temsilcilerinin beklentilerinin konuşulmasının ardından sona erdi.

Haber / Özge MERİÇ