Köpek Eğitim Kursu açıldı

Edirne Keşan'da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 'köpek eğitim kursu' büyük ilgi görüyor. Açılan eğitim kursunda 50 kursiyer 30 saat teorik, 34 saat uygulamalı eğitim alıyor.

GÜNDEM 29.04.2019 17:41:00 0
Köpek Eğitim Kursu açıldı

"TEMEL KOMUTLAR VERİLİYOR"

Köpeklere yönelik artan şiddet nedeniyle bu kursu düzenlediklerini belirten Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Gültekin Dönmez, "Buna bir çözüm üretmek zorundayız. Köpeklerden daha çok sahiplerinin de eğitilmesi önemlidir. Köpeklerle insanların arasındaki düzeni, sevgiyi arttırmayı amaçlamaktayız. Şu an 50'ye yakın kursiyerimiz bulunmaktadır. Hafta içi de kursumuz devam etmektedir. Köpek eğitimi özel olduğu için çok fazla köpeği binamıza getirmemekteyiz. Eğitimin verimi böylelikle üst düzeye çıkıyor. Kursumuz 64 saat. 30 saati teorik, 34 saati ise uygulamalıdır. Teorik derslerimizde köpeğe temel komutlar verilmektedir. Bunun yanında köpeğin tarihçesi, köpek ırkları kursumuzda anlatılmaktadır" sözlerine yer verdi.

"KÖPEK SAHİPLERİNİ BİLİNÇLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Bilinçlenme amacıyla kursa katıldığını belirten Kursiyer Akasya Özkan da, "Benim de 2 aylıkken aldığım ve 4 senedir baktığım bir köpeğim var. Bu kursta onu yanlış eğittiğimin farkına vardım. İnsanın önce kendisini bilgilendirmesi ve eğitmesi gerektiğini öğrendim. Daha sonra köpeğime bir şeyler kazandırabileceğimin farkına vardım" şeklinde konuştu. Fahri Bekereci ise kursun amacının daha çok köpek sahiplerinin bilinçlendirilmesi olduğunu dile getirerek, "Hayvanlarımıza nasıl bakacağız, nasıl davranacağız, nasıl besleyeceğiz, onlarla nasıl dostluk kuracağız bunları öğreniyoruz. Bu da hayvanlarımızla olan ilişkimizi daha sağlıklı kurmamızı sağlıyor. Yanlış yaptığım birçok konu olduğunu öğrendim. Kurs sayesinde bu hatalarımızı düzeltiyoruz. Tamamen sevgiyle disiplin sağlanamadığını öğrendim" ifadelerine yer verdi.

Haber / Menşure KARDEŞ