Bilim Şenliği'nde ilginç projeler

Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, düzenlenen bilim şenliğinde projelerini görücüye çıkardı. Birbirinden güzel projelerin yer aldığı bilim şenliğinde en çok ilgiyi ise şarjlı ayakkab

GÜNDEM 29.04.2019 17:15:00 0
Bilim Şenliği

Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen bilim şenliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan toplam 18 proje sergilendi.

 

 

 

 “18 PROJE ORTAYA KOYDUK”

 

Bilim şenliği ile ilgili bilgi veren Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni ve proje lideri Nihal Erdoğdu, düzenledikleri programın öğrencilerin yaratıcı yeteneklerini geliştirmek, güçlendirmek ve girişimciliklerini arttırmak amaçlı olduğunu belirterek “Fen ve Teknoloji dersinde öğrenilen bilgilerin günlük yaşamdaki uygulamalarını kavramak, öğrencileri bilimsel çalışmalara özendirmek, halkın bilime olan ilgisini arttırmak, öğrencilerin sunum ve yeteneklerini geliştirmek, öğrencilerin kendine güven duymasını sağlamak amacıyla hazırladığımız bilim şenliğini gerçekleştiriyoruz. Eylül ayından itibaren eserlerimiz için çalışmalara başladık. Toplam 18 proje ortaya koyduk. Ülkemizde bilime daha çok yer verilmeli, öğrenciler bilime ve projelere yöneltilmeli ve bilim daha çok desteklenmeli” dedi.

 

 

PROJELERE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİLER

 

Birbirinden güzel ve yaratıcı projelerin sunulduğu bilim şenliğinde şarjlı ayakkabı ve yürüyen bisiklet projeleri yoğun ilgi görürken diğer projeler de adeta birbirleriyle yarıştı. Eserleri tek tek inceleyen katılımcılar projeleri hayata geçiren öğrencileri tek tek tebrik etti.

PROJELERİ TEK TEK İNCELEDİLER

Dün saat 14.00’de Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen ‘Bilim Şenliği’nin açılışına Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkan Vekili İbrahim Aktürk, Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, İYİ Parti Tekirdağ İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Sağlık Müdürü Çisem Uslu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Kapaklı Tarım ve Orman Müdürü Ferya Çolak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber / Servet AYTEN