Tantan: Bu gidişi durdurmak hepimizin görevi

Partililerle Çerkezköy'de düzenlenen toplantıda bir araya gelen Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk siyasetinin kirliliğinin, halkı yoksulluğa, fakirli

GÜNDEM 28.04.2019 16:19:00 0
Tantan: Bu gidişi durdurmak hepimizin görevi

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, partisi tarafından Çerkezköy’de düzenlenen toplantıya katıldı.

 

 

PARTİLİLERLE TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ

 

21.Dönem İstanbul Milletvekilliği, 57.hükümet döneminde de İçişleri Bakanlığı, 2001 yılında kurduğu Yurt Partisi’nin genel başkanlık görevini yürüten Sadettin Tantan, Yurt Partisi Tekirdağ İl Başkanı Ali Yurt ve partililer tarafından mehteran takımı ile karşılandı. Sadettin Tantan’ın Çerkezköy’e gelişi dolayısıyla kurban da kesildi. Beyaz Konak Restauran’ta düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantının açılışını yapan İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarlarından Kadir Boy “Ocak ayından bu yana birlik, beraberlik ve dayanışmanın arttırılması, ülke sorunlarının değerlendirilmesi amacıyla her ay düzenlediğimiz toplantıyı bu ay Tekirdağ İl Başkanımız Ali Yurt’un himayesinde yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.

 

“BU KADAR SEÇİME EKONOMİ DAYANMAZ”

 

Türkiye’de son 16 yılda 15-16 seçim yapıldığını belirten Boy “Her yıl bir seçim. Son seçimi geçen ay geride bıraktık. Her yıl bir seçime ülke dayanmaz, can dayanmaz, ekonomi dayanmaz. Bu kadar iç ve dış problemlerin yanında ülke ekonomisi de S.O.S. vermektedir” dedi.

 

BU MÜCADELE HEPİMİZİN MÜCADELESİ

 

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan da kendilerini Çerkezköy’de ağırlayan Tekirdağ İl Başkanı Ali Yurt ve partililere teşekkür etti. Türkiye’nin seçim dönemini geride bıraktığını, fakat halen tartışmaların sürdüğünü belirten Tantan “Türk siyasetinin kirliliği, halkı yoksulluğa, fakirliğe itmiş ve bu duruma mahkum etmiştir. Yine Türk siyasetinin kirliliği ulusal değerlerimizi ortadan kaldırmış, beka sorunu diye adlandırılan bir ülkenin var oluş ve yok oluyla ilgili beka kelimesinin içi boşaltılmış. Beka nedir, neden beka sorunu gündeme gelmişti? 17 yılda ne olmuştur da Türkiye bir tehditle, yok olmakla, parçalanmakla karşı karşıya kalmıştır. Bunların nedenleri hep gizlenmektedir. Özellikle örgütlerle mücadele ettiklerini söyleyen iktidar sahipleri, hiçbir şekilde örgütlerin mal varlıklarına el koyamamaktadır. Nerede kalkınmaya çalışan bir gariban vatandaş görülse, ‘sen şusun, sen busun’ diye damgalanıp cezaevine atılıyor. Ülkede ne kadar dürüst, çalışan insan varsa adeta devlet hizmetinden, ülke hizmetinden uzaklaştırılmıştır. Bunların yerine ne kadar suça yatkın insan varsa ülkenin çeşitli birimlerine yerleştirilmiştir. Bu bir kader midir? Değildir. Bu durumu  hep birlikte toparlayacağız. Dürüst, çalışkan, kendisini ülkesine adamış insanları halkla birlikte iktidara taşıyarak başaracağız. Bu gidişi durdurmak hepimizin görevidir. Yediden yetmişe bu mücadele hepimizin mücadelesi. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi. Sadettin Tantan, yemeğin ardından katılımcılarla sohbet ederek onların sorularını yanıtladı.

 

Haber / Servet AYTEN