Büyük Birlik Partisi'nde bayrak değişimi

Yaklaşık 1 yıldır Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini yürüten Cengiz Demir, görevi Ahmet Macit'e devretti. Devir teslim töreninde konuşan BBP Tekirdağ İl Başk

GÜNDEM 28.04.2019 13:56:00 0
Büyük Birlik Partisi

Büyük Birlik Partisi’nde yaklaşık 1 yıldır Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini yürüten Cengiz Demir, Cuma akşamı saat 19:30’da parti binasında düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Ahmet Macit’e devretti.

 

 

“BİZİM İÇİN BİR DEĞERDİR”

 

Devir teslim töreninde konuşan Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan “Yaklaşık 1 yıldır Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Cengiz Demir, yine teşkilatımızın içinden gelen, en son Alperen Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanlığı yapan Ahmet Macit’e devredecek. Cengiz kardeşimle daha önce ilçe yönetiminde birlikte bulunduk, sonrasında ilde yönetimimizdeydi. Çerkezköy’de Alperen Ocakları başkanlığı yaptı. Bizim için bir değerdir. Şimdiye kadar yapmış olduğu emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Yine görevi alacak olan Ahmet Macit kardeşim de yıllardır teşkilatımızın içerisinde. Gecesini gündüzüne katmıştır, bu görevi de hak etmiştir. Görev istenmez, verilir. Biz de o düsturla Ahmet Macit kardeşimizi bu göreve layık gördük. İnşallah görevini en iyi şekilde yerine getirecektir. Ondan hiçbir şüphemiz ve kuşkumuz yoktur. Görevini devreden arkadaşımıza da, yeni görev alan kardeşimize de bu görevin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah Çerkezköy’de bayrağımızı daha üst seviyelere çıkaracağına canı gönülden inanıyoruz” dedi.

 

“2 MİLYONA YAKIN İMZA TOPLANMIŞTI”

 

Son günlerde gündeme gelen ‘çocuklara taciz’ olayları ile ilgili de konuşan Demircan, “Çocuk istismarcılarına, tecavüzcülere ve teröristlere idam cezasının verilmesi için partimiz daha önce 2 milyona yakın imza toplamış ve meclise gönderilmişti. 24 Haziran seçimlerinden sonra genel başkanımız sayın Mustafa Destici’nin meclise girmesi ile birlikte yine çocuk istismarcılarına, tecavüzcülere ve ispatlanmış teröristlere idam cezası ile ilgili vermiş olduğu önerge, diğer tüm partilerin 599 milletvekilinin red oyuyla gündeme dahi getirilmedi. Yanına ikinci bir cesur, bu memleketini seven, vatanperver bir insan daha bulamadı. Bununla ilgili genel başkanımız görevini yerine getirdi ama bu tabi ki bir eksiklikti” dedi.

 

“SİYASET SADECE SÖZDEN İBARET”

 

Siyasetin sadece sözden ibaret olduğunu savunan Demircan “Şuanda ülkede referandum yapılsa ben inanıyorum ki bu konuyla ilgili yüzde 99.9, hatta yüzde 100 sonuç çıkacaktır. Bu suçlarda idama kimsenin hayır diyeceğini zannetmiyoruz. Cumhurbaşkanının söylediği, devamlı üstüne bastırdığı bir söz var. ‘Meclise getirilerse ben bunu kabul ederim, onaylarım’ diyor. Öyle bir şeyin olmadığını Türk milleti biliyor, kimseyi kandırmasınlar, bu millet aptal değil. Şuanda 300’ün üzerinde milletvekilin var. Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte Cumhur İttifakı olayın var. Onu da geçtik. Ben diğer partilerden de destek alacağına ve idam kararının geçeceğine inananlardanız.  Bununla ilgili kimse topu taca atmasın. Bu dediğimiz suçlar için idam cezası artık kaçınılmazdır. Bunun biran önce gündeme getirilmesi lazım” dedi.

 

“DEVLET, HALKINI KORUMAK İÇİN VAR”

 

Demircan “Açlık sınırının 2 bin 107 lira, yoksulluk sınırının 6 bin 587 lira olduğu ülkemizde milletimizin hali ortadadır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu günlerdir. Bu millet her zaman devletinin yanında olmuştur. Ama bizi yönetenlerin de artık bu olaylara bahane uydurmayıp bir çözüm bulmaları lazım. Ekonomik durum, sosyal patlamalara yol açacak seviyeye gelmiştir. Lafla gemi yürümüyor. Devletin birlik beraberliği, bölünmez bütünlüğü için vatandaş gerekli her şeyi yaptı, üzerine düşeni yaptı.  En son 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde de vatandaşımız canını ortaya koydu. Tankların altında kalma pahasına vefasını ve fedakarlığını göstermiştir. Artık bu saatten sonra bizi yönetenlerin adam gibi yönetmelerini istiyoruz, vatandaşın lehine olan kararları almalarını istiyoruz. Devlet, hükümet halkını korumak için vardır. Bunun için en caydırıcı ne yapılması gerekiyorsa biran önce yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

“PARAYLA SİYASET YAPANLARDAN DEĞİLİZ”

 

Siyasi yaşantısının çocuk yaşlarda Ülkü Ocaklarında başladığını belirten Ahmet Macit de “Zaman içerisinde şartlar ayrılmamızı gerektirdi. İnancımıza en yakın görmüş olduğumuz Büyük Birlik Partisi’nin çatısı altına gelme gereği duyduk. Gidecek başka bir kapımız hiçbir zaman olmadı, olamaz da. Parayla siyaset yapan siyasiler gibi değiliz. Biz inançla varlığımızı sürdüren insanlarız” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Ahmet Macit başkanlığındaki yönetimde Abdurrahman Nair, Cem Başbuğ, Durmuş Ali Dilki, Sebahattin Yıldız, Emre Öztürk, Fuat Tokgöz, Mehmet Coşkun, Mesut Işıksoy, Mehmet Bulut, Mustafa Sarıkuş, Ramazan Turgut, Özlem İltir, Selim Yüce, Hatice Bulut, Mustafa Akın, Fatih Emeksiz ve Sinan Yüce yer aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU