Meclis, 5 gündem maddesini görüşecek

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Mayıs ayı meclis toplantısı 2 Mayıs Perşembe günü saat 10:00'da Namık Kemal Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenecek. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yük

GÜNDEM 28.04.2019 14:52:00 0
Meclis, 5 gündem maddesini görüşecek

Namık Kemal Üniversitesi Senato Salonu'nda  düzenlenecek olan meclis toplantısında açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından gündem maddeleri görüşülecek. Meclisin ilk gündem maddesi olan 4081 Sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanununun 4. Maddesi gereğince Çiftçi Malları Koruma Heyetine 5 asil, 5 yedek üye, Murakabe Heyetine 5 asil, 5 yedek üye seçilmesi gerektiğinden Üye seçilmesi konusu belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanacak.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANACAK

 

İlk gündem maddesinin ardından meclisin 2. gündem maddesinde 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesinde yer alan "Belediye Meclisi her ayın ilk haftası önceden kararlaştırıldığı günde toplanır" kapsamında 2019 yılında Belediye Meclisinin her ayın ilk haftası içerisinde hangi gün toplanacağının belirlenmesi konusu belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanacak. 3. gündem maddesi olan yol kot tutanağı ücretlerinin kaldırılması veya azaltılması talep edilmesi konusu belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanacak.

 

2018 MALİ YILI KESİN HESAPLARI GÖRÜŞÜLECEK

 

Meclis toplantısının devamında 4. gündem maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 64’üncü 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 60’ıncı, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40’ıncı ve Taşınır Mal Yönetmeliğinin 35’inci maddelerine istinaden hazırlanan 2018 Mali Yılı Kesin Hesapları Süleymanpaşa Belediye Meclisinde görüşülerek, karara bağlanacak. Ardından gündemin 5. maddesi olan belediye meclisinin 16.04.2019 tarih ve 117 sayılı kararına istinaden Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün kurulmasına karar verilmesi kapsamında  5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/b maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. maddesine istinaden Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Emlak birimi ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde bulunan İstimlak birimi bütçelerinin yatırım kodları ile birlikte aktarılması konusu belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanacak. Gündemin 6. maddesinde Belediye Meclisinin Nisan ayında yapmış olduğu meclis toplantısında belediye ihtisas komisyonlarına havale edilen evraklar belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanacak. Gündemin 7. maddesi olan, meclis gündeminin hazırlanmasının ardından belediye başkanlığına gelen belediye meclisi tarafından görüşülmek üzere havale edilen, 3194 Sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesi gereğince plan değişikliği teklifleri ve belediye birimlerinden gelen evraklar görüşülerek karara bağlanacak.

 

Haber / Özge MERİÇ