Geliri, okulun ihtiyaçları için kullanılacak

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu tarafından geleneksel hale getirilen kermesin bu yıl 2'ncisi düzenlendi. Kermes 26 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Kermeste yapılacak çekilişte 3 adet bis

GÜNDEM 24.04.2019 16:35:00 0
Geliri, okulun ihtiyaçları için kullanılacak

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu tarafından geleneksel hale getirilen kermesin bu yıl 2’ncisi düzenlendi.

 

 

 

BU YIL 2’NCİSİ DÜZENLENDİ

 

Okul Aile Birliği yararına düzenlenen kermesin açılışı dün saat 10:30’da yapıldı. Açılışta konuşan Okul Müdürü Murat Bekdaş, “Okul aile birliği ve sınıf temsilcilerimizin düzenlemiş olduğu kermesimizin bu yıl 2’ncisini gerçekleştiriyoruz. Bu tür sosyal etkinliklerimizin amacı veliler arasında işbirliğini sağlamak, dayanışma, yardımlaşma ve sahiplenme duygusunu geliştirmektir. Kermesimizin düzenlenmesinde büyük emeği olan Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyelerine, kermesin organizasyonunda her türlü desteği sağlayan öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerimize, aynı zamanda kermesimizin gerçekleşmesinde büyük destek ve katkısı olan velilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

DAYANIŞMANIN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ

Okulda yapılan pek çok çalışmayı tek başlarına başarmalarının mümkün olmadığını belirten Bekdaş “Okulumuzun her türlü faaliyetinde bütün paydaşların üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeleri, yaptığımız her türlü etkinlikte değerli velilerimizi yanımızda görmek bizlere ayrıca cesaret ve güven vermektedir. Kermesimiz de bu dayanışmanın güzel bir örneğidir” dedi.

24 DERSLİKLİ OKUL İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Açılışta konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da “Okulumuz yaklaşık bin 650 öğrencisi ile ilçemizin en büyük ilkokullarından bir tanesi. Öğrenci sayımızın sürekli arttığını biliyoruz. Biz de bu kapsamda yaklaşık 200 metre ileride yeni bir okul inşaatı başlattık. Devletimizin imkanları ile yapılan 24 derslikli bu ilkokul ile, Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu’nun öğrenci mevcudunu azaltmayı ve diğer okulumuzu faaliyete geçirerek daha rahat eğitim ortamı olması için çaba sarf ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte tamamlandığı an öğrencilerimizin mevcutlarında düşüş yaşayacağız. Yeni yapılan okulumuza yakın olan bölgedeki öğrencilerimizin kayıtlarını yeni okula alarak okulumuzda daha rahat eğitim ortamı olması için çaba göstereceğiz” dedi.

“OKUL, VELİ VE ÖĞRETMEN DİYALOGUNU ARTIRIYOR”

Kermesin hayırlı olmasını temenni eden Danışmaz “Bu tip faaliyetler okul, veli ve öğretmen diyalogunu artıran faaliyetler. Okulumuz da bu kermes ile okul aile birliğine katkı sağlıyor. Yaptıkları çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

KATKILARINDAN DOLAYI PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından okula katkılarından dolayı Bekir Atak ve Ali Aras’a İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından program öğrencilerin gösterileri ile devam etti. 2/M sınıfı öğrencileri, 4/D sınıfı öğrencileri, 3/G sınıfı öğrencileri ve 4/E sınıfı öğrencilerinin müzik eşliğinde yaptıkları gösteriler ilgiyle izlendi.

HEDİYELER DAĞITILACAK

Kermes 26 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Kermeste yapılacak çekilişte 3 adet bisiklet ve 100 adet hediye dağıtılacak. Kermeste veliler tarafından yapılan yiyecekler ile el işleri satışa sunuluyor. Kermesten elde edilecek gelir, okulun ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak. Kermesin açılışına Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, okul müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ve davetliler katıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU