Çocuk şenliğinde doyasıya eğlendiler

Kapaklı Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şenlikte, çocuklar oyun parkı ve yüz boyama standında animatör, sihirbaz ve kostümlü karakterler eşliğinde

GÜNDEM 23.04.2019 17:39:00 0
Çocuk şenliğinde doyasıya eğlendiler

Kapaklı Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla eski belediye meydanında Çocuk Şenliği düzenlendi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR ANLAMI VAR”

Etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 23 Nisan’ın çocuklar için ayrı, büyükler için ayrı binasının olduğunu belirterek “Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte Anadolu’nun ve Trakya’nın önde gelen isimlerini Ankara’da toplayarak 23 Nisan 1920 tarihinde o dönemin ilk Milli Meclisini hayata geçiriyor. Bu Milli Meclisin, o günün Anadolu coğrafyasında dolaşan karanlık bulutları dağıtmak için birlik ve beraberliği ifade eden çok önemli bir anlamı vardır” dedi.

“MİLLET İRADESİ DEMOKRASİNİN TA KENDİSİDİR”

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü anımsatan Mustafa Çetin “Bu söz hala Mecliste yazar. Millet iradesi demokrasinin ta kendisidir. Atatürk 23 Nisan’ı neden çocuklara armağan etmiştir bilir misiniz? Orada çok ince bir mesaj var. 23 Nisan 1920, Milletin Meclisinin kurulduğu tarih. Milli irade… Çocukların, milli iradeye saygı duymasını istemiş. ‘Halkın sandıkta verdiği karara saygı duyun’ demiş. Dünyada, milli iradeye saygıyı, sevgiyi kutlama bayramı olarak bir tek Türkiye Cumhuriyeti çocuklara armağan etmiştir” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Çetin, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitleri ve ebediyete intikal etmiş gazileri rahmet ve minnetle andı.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Çocuk şenliğinde çocuklar oyun parkı ve yüz boyama standında animatör, sihirbaz ve kostümlü karakterler eşliğinde gönüllerince eğlenirken, etkinliğe katılanlara pamuk şeker, patlamış mısır ve dondurma ikram edildi.

Haber / Özge MERİÇ