Böbrek nakli ile yeniden hayata tutundu

Edirne'de yaşayan ve 20 yıldır polikistik böbrek hastalığı nedeniyle tedavi gören 63 yaşındaki Yılmaz Sancar'ın böbrekleri, 3 yıl önce iflas etti. 3 yıldır diyalize giren Sancar, 2 ay önc

GÜNDEM 21.04.2019 16:16:00 0
Böbrek nakli ile yeniden hayata tutundu

Böbrekleri 3 yıl önce iflas eden ve kendisine uygun bir donör için bekleyen 63 yaşındaki Yılmaz Sancar’a nakil haberi 12 Nisan günü Bursa’dan geldi. Beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan bir donörden alınan böbrek 13 Nisan tarihinde başarılı bir operasyon ile Sancar’a yeniden can verdi.

 

"BÖBREK NAKLİ İÇİN BEKLEYEN HASTALAR KAYIT YAPTIRSIN"

 

ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan nakli gerçekleştirmesinin ardından Sancar’ın birkaç gün içinde taburcu edileceğini belirtti. Doç. Dr. Alan, Güney Marmara Bölgesi’nde ikamet eden ve böbrek nakli için bekleyen hastaların da ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi'ne kayıtlarını aldırabileceğini belirterek "Çanakkale ve Bursa bölgesi, Türkiye'de kadavradan yapılan böbrek naklinde ilk sıralarda yer almaktadır. Kadavradan nakillerde merkezimiz üstü sıralarda olduğu için hastalarımızın merkezimize kayıt olmalarının kendileri açısından da bir avantaj olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

ORGANLARINI BAĞIŞLADI

 

Nakil sonrasında konuşan ve 3 yıldır diyalize girdiğini belirten Sancar, "Haftada 3 gün diyalize girdiğim için bütün zamanım gidiyor. Hiç bir işimi düzenli şekilde takip edemiyorum. 2 ay önce nakil olmak için ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi'ne başvurdum. Şansım yaver gitti ve 2 ay içinde böbrek nakli oldum. Doktorlarıma teşekkür ederim. Hastane çok güzel. Diyaliz için çeşitli hastaneleri gezdim ama burası gibi düzgün, temiz, düzenli bir yer görmedim. Çok rahatım sanki tatilde gibiyim. Nakil olduktan bir gün sonra ayağa kalktım, yürüdüm. Suyumu içiyorum. Tuvaletimi yapabiliyorum. Sanki böbreğim sıfırmış gibi hissediyorum" dedi. Sancar, herkesi organ bağışı yapmaya davet ederek "Böbrek nakli sonrası eşim hemen organlarını bağışladı. Bütün tanıdıklarımı ve diyaliz sürecinde tanıştığım arkadaşlarımı bu merkeze davet ettim" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU