Bir Fikrim Var Proje Yarışması'nda dereceye giren okullara ödülleri verildi

Trakya Kalkınma Ajansı ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen "Bir Fikrim Var" proje yarışması elemeleri tamamlandı. Proje kap

GÜNDEM 18.04.2019 17:34:00 0
Bir Fikrim Var Proje Yarışması

Trakya Kalkınma Ajansı ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri kazanımları kullanarak girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesini ve teşvik edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Bir Fikrim Var” proje yarışması elemeleri tamamlandı. Bir Fikrim Var Projesi kapsamında başvurusu yapılan 103 projeden ilk 50’ye giren projelerden oluşan sergi ve ilk 8’e giren projeler için final yarışması Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlendi.

 

JÜRİ ÜYELERİNİNİ SORULARINI CEVAPLANDIRDILAR

 

Sergi açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan program, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Mahmut Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt'un, stantları gezerek, projeler hakkında bilgi almasıyla devam etti. Sergi açılışının ardından program, finale kalan okulların mücadele ettiği final yarışması ile devam etti. Sunuculuğunu Oyuncu Sayın Bekir Aksoy’un yaptığı final programında öğrenciler kendilerine ayrılan sürede projelerini en iyi şekilde anlatarak, jüri üyelerinin sorularını cevaplandırdılar.

 

8 OKUL MÜCADELE ETTİ

 

8 Okulun mücadele ettiği proje yarışmasında Edirne Sosyal Bilimler Lisesi; Trak Yürüyüş Rotası projesi ile Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi; Güneş Enerjisi İle Çalışabilen İnternetten Kontrollü Evcil Hayvan Kulübesi projesi ile, Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi; Atık Deyip Geçme projesi ile Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi; Yaşam Kafesi projesi ile Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol MTAL; Sıfır Atık İle Akıllı Tarım projesi ile İpsala Şehit Er Mustafa Aydın MTAL; Bilgi Şarj İstasyonu projesi ile Uzunköprü Mimar Muslihiddin MTAL; Zümrüd-ü Anka İha Modeli projesi ile Meriç Çok Programlı Anadolu Lisesi; Karekod Uygulamasıyla Otobüs Duraklarında Kitap Okuma projesi ile mücadele etti.

 

DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi; Güneş Enerjisi İle Çalışabilen İnternetten Kontrollü Evcil Hayvan Kulübesi projesi ile birinci olurken, Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi; Atık Deyip Geçme projesi ile ikinci ve Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi; Yaşam Kafesi projesi ile üçüncü oldu. Değerlendirmelerin ardından dereceye giren okullara ödülleri verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ