Yöresel yemekler yarıştı

Tekirdağ'da 43'üncü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada 55 yemek çeşidi, jüri üyeleri tarafından 5 kategoride değerl

GÜNDEM 18.04.2019 17:23:00 0
Yöresel yemekler yarıştı

Süleymanpaşa 'da bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde 43'üncü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili  Abdullah Barut, ile vatandaşlar katıldı.

 

"ZENGİN MUTFAK KÜLTÜRÜMÜZ UNUTULMAYA YÜZ TUTTU"

 

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili  Abdullah Barut, "Milli kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan, sofralarımızın ve yemeklerimizin tanıtılması son yıllarda ihmal edilmiştir. Zengin mutfak kültürümüz adeta unutulmaya yüz tutmuştur. Geleneksel mutfak kültürümüzün damak tadı olan etli ve sebzeli yemeklerimiz, börek ve tatlılarımız adeta unutulmuş. Yemek kitaplarında yada sohbetler arasında sözde kalmışlardır" sözlerine yer verdi.

 

"LEZZETLERİMİZİN TANITILMASINI AMAÇLIYORUZ"

 

1854’ten sonra Tekirdağ ve çevresinde çok zengin bir mutfak kültürünün meydana geldiğini ifade eden Barut, "Bölgemizin genel mutfak lezzetlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımak amacıyla yemek yarışması her yıl Turizm Haftası etkinlikleri içerisinde geleneksel hale gelmiştir. Amacımız genel damak tatlarımız yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaşılmasını sağlamaktır. Ancak bu etkinliklerle ikinci bir amacımız da şehrimize gelen misafirlerimize yerel lezzetlerimizin tanıtılması noktasında eksikliğini hissettiğimiz bir lokantanın açılması olacaktır. Bu noktada Tekirdağ Lokantacılar Pastacılar Odası'nca bir çalışma yapılması ve bu çalışmanın hayat bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Yarışmada 55 yiyecek çeşidi, jüri üyeleri tarafından 5 kategoride değerlendirildi. Dereceye giren yemeklerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ