Ciğerci esnafıyla bir araya geldi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 26-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 9. Bando Ciğer Festivali öncesinde Edirneli ciğerci esnafı ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda d?

GÜNDEM 17.04.2019 16:08:00 0
Ciğerci esnafıyla bir araya geldi

Ciğerci esnafı ile bir araya gelen Başkan Gürkan, "Ben sizler için, Edirneliler için, Edirne’nin esnafı için bir şeyler değiştirmek istiyorum. Maddi olarak sizlerden bir şey istemiyorum ama manevi olarak bu sektörün bütün temsilcilerini etkinlikte görmek istiyorum" sözlerine yer verdi. Toplantıda Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Hakan İşcan ve Yaver Tetik de yer aldı.

 

"EDİRNE’YE BİRLİKTE NELER KAZANDIRABİLİRİZ?"

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan'ın, yapılan hazırlıkları ve Bando Ciğer Festivali’nin programını ciğerci esnafı ile paylaşmasıyla başlayan toplantıda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Belediye Başkanlığı gelir geçer. Bunlar geçici görevler. Halk bize belli bir süre görev veriyor, yapıyor gidiyoruz. Birileri gibi koltuğa yapışma derdim yok. Edirne’ye birlikte neler kazandırabiliriz? Edirne’yi birlikte nasıl güzelleştirebiliriz? Benim derdim bu. Neyimiz varsa, benim değil; sizin de değil, hepimizin. Hepimiz akıllı insanlarız ama hiç birimiz hepimiz kadar akıllı değiliz. Hepimiz akıllarımızı hem kendi işlerimiz için hem de Edirne için kullanacağız. Ortak akıl değdiğimiz budur. Bana güvenin. Ben bugüne kadar hiçbirinizden bir şey istedim mi? İstemedim. Asla da istemem. Ben sizler için, Edirneliler için, Edirne’nin esnafı için bir şeyler değiştirmek istiyorum, bir şeyleri çoğaltmak istiyorum. Maddi olarak sizlerden bir şey istemiyorum ama manevi olarak bu sektörün bütün temsilcilerini etkinlikte görmek istiyorum" sözlerine yer verdi.

 

"BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

 

Başkan Gürkan, Edirne’de bir eğlence sokağının oluşturulması gerektiğini de belirterek, "Edirne’de bir Nevizade gibi Kumkapı gibi bir eğlence sokağı oluşturulmalı. Bununla ilgili uygun sokaklarımız var.  Oralar gibi bir tane açılsa, arkası gelecek eminim. İnsanların birçoğu yemek, içmek, eğlenmek için geliyor. Burası özgür bir şehir, özgür bir ortam olduğu için geliyorlar.  Özgürlüğü koklamak için geliyorlar. Biz kimsenin özgürlüğüne karışmıyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Gürkan, yeni dönemde Edirne’yi bir çekim merkezi haline getirecek birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Gürkan ve ciğerci esnafı daha sonra Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Dünyanın en büyük tavasının minyatür haliyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 9. Edirne Bando ve Ciğer Festivali 26-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

 

Haber / Emrullah ELMA