Dönemin ilk meclisi toplandı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi dönemin ilk toplantısı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel başkanlığında düzenlendi. Düzenlenen meclis toplantısında Birinci Meclis Başkan Vekili ile İkin

GÜNDEM 16.04.2019 18:16:00 0
Dönemin ilk meclisi toplandı

Namık Kemal Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen 2019 Nisan ayı toplantısında yapılan oylamada 2 yıl görev yapmak üzere Birinci Meclis Başkan Vekili olarak Fedai Yüksel seçilirken İkinci Meclis Başkan Vekili ise Ali Rıza Eti oldu. Meclis Katip Üye seçimi ile devam eden toplantıda Şükriye Gündüzler ve Ayşe Şen Seven 2 yıl süre ile katip üye seçildi. Gürol Biber ve Bülent Topçu ise yapılan seçimde Meclis Katip Yedek Üyeleri olarak belirlendi. 1 yıl görev yapmak üzere 3 Encümen Üyesi’nin seçimi ile devam eden 2019 Nisan ayı toplantısında Encümen üyeliklerine ise Şenol Karaküçük, Muhammet Karaman ve Şahin Umar seçildi.

 

İHTİSAS KOMİSYONLARI SEÇİMİ YAPILDI

 

İhtisas Komisyonlarının seçimi ile devam eden Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre Sağlık ve Diğer İşler Komisyonu, Kültür Komisyonu ve Tarım Komisyonu’na 1 yıllığına 5’er üye seçimi yapıldı. Süleymanpaşa Belediye Meclisi Encümen Üyesi seçiminin ardından meclis gündeminin 4-5-6-7 ve 8. Maddelerinde İhtisas Komisyonları görüşülürken 5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. Maddesine göre açık oy usulü düzenlenen oylamada İhtisas Komisyonları kapsamında, İmar Ve Bayındırlık Komisyonu'nda, Şenol Karaküçük, Hüseyin Uzunlar, Muhammet Polat, İlhan İmrak, Berkay Çakır yer aldı. Plan Ve Bütçe Komisyonu'na Ali Rıza Eti, Hüseyin Uzunlar, Ayşe Şen Seven, Nurten Yontar, Murat Uysal seçilirken, Çevre Sağlık Ve Diğer İşler Komisyonu'nda ise Metin Çalışkan, Şahin Umar, İdris Yatman, Ufuk Bekir Ersöz, Mustafa Turhan yer aldı. Kültür Komisyonu'na Hikmet Mutlu, Özlem Coşkun, Şükriye Gündüzler, Emin Benan Utku, Ali Tunç Saygun seçildi. Tarım Komisyonu'nda Fedai Yüksel, Hüseyin Öztekin, Hikmet Mutlu, Serkan Eriş, Ömer Taş yer aldı.

 

GAYRİMENKUL SATIŞ KOMİSYONU TEMSİLCİLERİ BELİRLENDİ

 

6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkında Kanununun 90. Maddesi gereğince Gayrimenkul Satış Komisyonu'nda Süleymanpaşa Belediyesi’ni temsil etmek üzere 1 asil ve 1 yedek üyenin görevlendirilmesi konusu da meclis toplantısında görüşülerek karara bağlanırken asil üye olarak Şahin Umar, yedek üye olarak ise Hikmet Mutlu belirlendi. Süleymanpaşa Belediye Meclisi 2019 yılı Nisan ayı toplantısı diğer gündem maddeleri ile komisyonlardan ve müdürlüklerden gelen evrakların görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ