Tekirdağ Okul Öncesi Eğitim Zirvesi yapıldı

Tekirdağ'da okul öncesi eğitim zirvesi düzenlendi. Programda 'Evrensel Dil Oyun ve Oyun Terapisi', 'Okul Öncesi Eğitimde Resim Analizi Teknikleri', 'Okul Öncesi Eğitiminde Erken STEM Eğit

GÜNDEM 15.04.2019 16:38:00 0
Tekirdağ Okul Öncesi Eğitim Zirvesi yapıldı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayeleri ve Süleymanpaşa Vedat Çeliker Anaokulu Müdürlüğü koordinesinde, resmi/özel okul öncesi ve anasınıfı öğretmenlerinin, okul öncesi eğitim kurumu müdürlerinin, temel eğitimden sorumlu şube müdürlerinin, mesleki ve teknik anadolu liseleri bünyesindeki uygulama sınıfı öğretmenlerinin ve uygulama sınıfı bulunan okul müdürlerinin katılımları ve çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin sunum ve atölye çalışmaları ile “Tekirdağ Okul Öncesi Eğitim Zirvesi” düzenlendi.

 

‘EVRENSEL DİL OYUN VE OYUN TERAPİSİ’

 

Okul öncesi öğretmen eğitimine ve mesleki gelişimine destek olmak, akademik gelişmeleri sahaya yansıtarak ilimizdeki okul öncesi eğitimin kalitesini geliştirmek amacıyla düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Vedat Çeliker Anaokulu Müdürü Gülyüz Yaman ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşmalarının ardından ilk olarak Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Çelik ‘Evrensel Dil Oyun ve Oyun Terapisi’ konulu sunum yaptı.

 

ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aylin Sözer Çapan’ın ‘Okul Öncesi Eğitimde Resim Analizi Teknikleri’ konulu sunumunun ardından program Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Özel’in ‘Okul Öncesi Eğitiminde Erken STEM Eğitimi’ konulu sunumu ile devam etti. Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu’nun ‘Resimli Çocuk Kitapları ve Çok Kültürlülük’ ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Belma Tuğrul’un ‘Meraklı Çocuklara Yaratıcı Öğretmen’ konulu sunumlarının ardından atölye çalışmaları da yapıldı. Kırmızı Atölyede Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Arif Yılmaz tarafından ‘Okul Öncesinde Pedegojik Dökümantasyon’ ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Selda Aras tarafından ‘Panel Bülten Portfolyo Hazırlama Uygulamaları’ çalışması yapılırken, Mavi Atölyede de Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hasibe Özlen Demircan ‘Erken Çocukluk Döneminde STEM Anlayışı ve Sınıfım’, Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nihal Feyman Gök de ‘Sınıflarda Erken Okuryazarlık Ortamlarının Oluşturulması’ konulu çalışmalar yaptı.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Sarı Atölyede Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Tülay Şener tarafından ‘Okul Öncesi Eğitimde Montessoriy Yaklaşımı’, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Gökçen İlhan Ildız tarafından da ‘Erken Çocukluk Döneminde Güvenli Bağlanma’ konulu çalışma yapılırken, Yeşil Atölyede ise Duvarsız Okul Kurucusu İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Şükran Evirgen tarafından ‘Felsefeden Modele Duvarsız Eğitim’ konulu çalışma yapıldı. Okul Öncesi Eğitim zirvesine katılan akademisyenlere İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

 

Haber / Özge MERİÇ