Trakya'nın yöresel yemekleri yarışacak

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 43. Turizm Haftası kapsamında "Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması" düzenlenecek. Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GÜNDEM 15.04.2019 15:48:00 0
Trakya

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 43. Turizm Haftası kapsamında "Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması" düzenliyor. Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli 2. Kat yemek salonunda yapılacak olan yemek yarışmasına katılacak olan vatandaşların, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ait 0282 262 60 12 numaralı telefondan veya Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ne ait 0282 260 42 30 numaralı telefondan müracaat etmeleri gerektiği açıklandı.

 

YARIŞMADA YER ALACAK OLAN YÖRESEL YEMEKLER

 

Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması'na katılacak olan vatandaşlardan istenen yöresel yemeklerin listesinde çorbalar bölümünde, sütlü hamur çorbası, çeneçarpan çorbası, ovmaç (umaç) çorbası, tarhana çorbası, ciğer çorbası, kabak çorbası, kuzukulağı çorbası, labada çorbası, taze bakla çorbası, düğün çorbası yer alırken, zeytinyağlılar bölümünde fava, zeytinyağlı mercimekli yaprak sarma, borani (ıspanak-biber-gelincik-labada), lorlu biber, ot kavurması, manca, köpoğlu salatası(papaz mancası) kayık (patlıcanlı) yer alıyor.  Et yemekleri bölümünde kapama (etli veya tavuklu) ciğer sarma, etli keşkek, papaz yahnisi, Rumeli beğendisi, etli yaprak sarması, kuzu-oğlak çevirme, damat çapası, tavuklu soğan yahni, Tekirdağ köfte (ev yapımı) elbasan tava, Çerkez tavuğu yer alırken, hamur işleri bölümünde göbete, kenar, mantı (tavuklu, kazlı, pirinçli, gacal mantısı vb.), kaçamak, akıtma (cşizleme-kaygana), pireşe (pırasa böreği), dızmana, çıplak, otlu börek çeşitleri (pazı-ıspanak-ısırgan otlu), erişte ( kulak-çimdik- kesme-mangır- yarımca), nohutlu ekmek, hıdrellez pidesi (süt pidesi), etsiz keşkek yer alıyor.  Tatlılar bölümünde ise, Hayrabolu tatlısı (ev yapımı), peynir helvası (ev yapımı), baklava- oturtma, bulama, kaymaniça, yumurta helvası, trileçe, mafiş, pekmezli kabak tatlısı, zerde, gaziler helvası erik aşı yer alıyor. 

 

Haber / Özge MERİÇ