Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 658'incisi düzenlenecek

658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla 1-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. Sarayiçi Er Meydanı'nda incelemelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan

SPOR 14.04.2019 16:57:00 0
Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 658

Başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Sarayiçi Er Meydanı’nda incelemelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek “Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Sarayiçi Er Meydanı’na geldik. Kırkpınar ile ilgili eksiklerimiz neler; sahada yapılması gerekenler düzenlemeler; tel çitlerde yapılması gereken düzenlemeler neler bunları tespit edeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda bununla ilgili çok şikayetler vardı. Seyircilerin tel çitlerin üzerinden sahaya girmesi ve güreşe müdahil olması hepimize büyük sıkıntılar yaratıyordu, pehlivanlarımıza da. Hakem Kulesi’nde yapmamız gerekenler var, gelen talepler var. Bununla ilgili nasıl bir düzenleme yapabiliriz, buna bakacağız. Bu süreçte hem Güreş Federasyonu hem de 3 yıl önce kurmuş olduğumuz Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ile birlikte çalışıyoruz. Türk’ün ata sporu olan yağlı güreşlerinin en büyük organizasyonu olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediyesi’nin sorumluluğunda. Ama bizim sorumluluğumuzda olması demek diğer kurumlarla paylaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Gerçekten örnek olacak bir işbirliği ile Gençlik Spor Bakanlığımızla, Güreş Federasyonumuzla, Yağlı Güreş düzenleyen Kentler Birliği ile ve bu işle ilgili tüm paydaşlarla beraber en güzelini, en başarılısını yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“ORTAK BİR SİNERJİ İÇERİSİNDEYİZ”

 

Başkan Gürkan, Edirne Valisi Ekrem Canalp ile de ortak bir sinerji içerisinde olduklarını ifade ederek “Sayın Valimizin de destekleriyle inanıyorum ki bu yıl geçen yıldan daha kalabalık bir seyirci ve daha güzel güreşlerle 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni gerçekleştireceğiz” dedi.

 

“FATİH KÖPRÜSÜ KULLANILAMAYACAK”

 

Kırkpınar Stadyumu’nun modernizasyonu ile ilgili de konuşan Gürkan, “Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Sayın Hamza Yerlikaya ile bir görüşmemiz oldu. Yeni Kırkpınar Stadyumu için bir proje çizilmişti. Ama biliyorsunuz, referandum, 24 Haziran seçimleri, yerel seçimler inşallah bu yıl bu projeyi bitirip başlarız diye umut ediyorum ve inanıyorum. Sayın Hamza Yerlikaya çok üzerinde duruyor bu konunun, Sayın Gençlik Spor Bakanı da çok üzerinde duruyor. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımız da üzerinde duruyor. Yapmış olduğumuz tahsis, protokol halen geçerli. Ama üst üste farklı konular nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Bir proje yapılmıştı ama ben de çok doğrusunu söylemek gerekirse Kırkpınar’a çok yakışmadığını düşünüyordum. Sayın Yerlikaya da aynı şekilde düşünüyor. Şimdi yeni bir proje çizimi söz konusu elbette bu yıla yetişmez. Bu yıl yine burada yapacağız. İnşallah önümüzdeki yıla Kırkpınar Er Meydanı’nın modernizasyonunu yetiştiririz. Daha rahat bir ortamda yağlı güreşlerimiz olur” dedi. Edirne Sarayı'nda süren arkeolojik kazı nedeniyle Sarayiçi'ne girişteki Fatih Köprüsü'nün kullanılamayacağını belirten Gürkan, “Seyyar bir köprü kurmayı planlıyoruz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE