Sanayide enerji verimliliği anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda dün saat 13:30'da "Enerji Üretim Verimlilik Projesi ve Finansman Modellemesi" konulu seminer düzenlendi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonuâ€??

GÜNDEM 11.04.2019 19:33:00 0
Sanayide enerji verimliliği anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen seminerde “Enerji Üretim Verimlilik Projesi ve Finansman Modellemesi” konusu anlatıldı.

 

YALIN ÜRETİM 4.0

 

Odanın konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Yasin Tunçel, dijital teknoloji / ürün / hizmet sağlayıcı olarak yaşanılan en büyük sorunları anlattı. Tunçel, Yalın Üretim 4.0 ve üretimde mükemmellik konularına da değindi. Demet Güdül de verimliliği anlatarak sunumuna başladı. Güdül, “Enerjide verimlilik ve tasarruf, sanayide enerji verimliliği nasıl sağlanmalıdır, sanayide enerji verimliliği teşvikleri ve 50001’in önemi” konularında da katılımcıları bilgilendirdi. Sanayide enerji verimliliğinin nasıl sağlanabileceğini anlatan Güdül, “Enerji bakanlığının ve ilgili destek kuruluşlarının yapmış olduğu araştırma sonucu sanayide yapılabilecek bir enerji verimliliği çalışması ortalama yüzde 20 ile yüzde 30 arasında kabul edilmektedir. Türkiye’de 2018 verilrine göre enerji tüketimi ithalatta 43 milyar dolar. Bu durum yüzde 20 baz alınırsa son 10 yılda 50.4 milyar dolar değerinde katkı sağlanabilir” dedi. 

 

ENERJİDE DİJİTALLEŞME

 

Seminerde konuşan Cem Aybar ise “Dijitalleşme nedir, enerjide dijitalleşmenin faydaları” konularını anlatırken, enerjide dijitalleşme için önerilerde de bulundu. Eğitimde genel olarak “Enerji ve Üretimde Verimliliğin Önemi, Ekonomik Koşullar Altında Verimlilik Projelerinde Finansman Modellemesi, Gerçek Zamanlı Enerji Tüketim Noktaları takibi ve Prediktif Analiz ile Maliyet Optimizasyonu, Kestirimci Bakım ve Yapay Zeka Birlikteliği” konuları üzerinde duruldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU