9. Kariyer Günleri başladı

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen "Kariyer Günleri" programının açılışı törenle yapıldı. Açılışın ardından K?

GÜNDEM 9.04.2019 15:22:00 0
9. Kariyer Günleri başladı

Kırklareli Üniversitesi 2. Merkezi derslik Binası 1 Nolu Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal Balkan, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan, davetliler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

 

"KARİYER GELİŞİMİ İNSANIN HAYATI BOYUNCA DEVAM EDİYOR"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Bülent Şengörür, kariyer gelişiminin insanın hayatı boyunca devam eden ve kişiye özgü bir süreç olduğunu belirterek bu süreçte insanın kendini keşfetmesi, iş gücü piyasasının gereklerini analiz etmesi ve aldığı kariyer kararları için bilimsel bilginin ışığında bir planlama yapmasının gerektiğini ifade etti. 9 yıldır aralıksız bir şekilde düzenlenen Kırklareli Üniversitesi Kariyer Günleri’nin öğrenci ve mezunlar için “iş gücü piyasasının gereklerini analiz etmek” noktasında önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren Prof. Dr. ŞEngörür, "Bu yıl 08-12 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşecek Kariyer Günlerinde 160 profesyonel konuşmacı, 87 Etkinlikle öğrenci ve mezunlarımızla buluşacak. Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla hazırlanan programın öğrenci ve mezunlarımızın kariyer planlamasına ışık tutacağına inanıyorum. Kırklareli Üniversitesi 9. Kariyer Günlerinin öğrenci ve mezunlarımıza, iş dünyasına, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

 

AÇILIŞ KURDELESİNİ BERABER KESTİLER

 

Açılış konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan, akademik personel ve öğrenciler “9. Kariyer Günleri”nin açılış kurdelesini kesti.

 

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kırklareli Üniversitesi ve Avrupa Serbest Bölgesi arasında öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini Avrupa Serbest Bölgesi’nde yapabilmelerini amaçlayan işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolünün imzalarını, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Avrupa Serbest Bölgesi adına Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin attı. Bu protokol ile birlikte Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarının tüm eğitim programlarındaki öğrencilerin, Avrupa Serbest Bölgesi’nde staj ve uygulamalı eğitimlerini yapabilecekleri kaydedildi. İmzaların atılmasının ardından konuşan Prof. Dr. Bülent Şengörür, Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden olan Avrupa Serbest Bölgesi ile imzaladıkları işbirliği protokolünü çok önemsediklerini söyleyerek hedeflerinin sanayinin istediği işgücünü yetiştirmek olduğunu kaydetti. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ise; Avrupa Serbest Bölgesi'nin Trakya ve Türkiye ekonomisi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin kariyerlerini geliştirmesi noktasında işbirliği protokolünün faydalı olacağına değinen Şahin, "Avrupa Serbest Bölgesi'nde 170 şirket bulunuyor ve bunların yüzde 70'i yabancı firma. Son 20 yılda bu firmaları buraya getirdik. Türkiye'nin arzu ettiği bir projeyi hayata geçirdik. Teknoloji olan bir bölgeye sahibiz. Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmalarını temenni ediyorum" dedi.

 

"KEMAL ŞAHİN İLE KARİYER SÖYLEŞİSİ" ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

 

İmzalanan protokolün ardından Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin tarafından  “Girişimcilik” konulu söyleşi programı düzenlendi. Etkinliğin başlangıcında katılımcılara Şahinler Holding kurumsal tanıtım filmi gösterime sunuldu. Ardından kendi yaşam öyküsünü anlatarak konuşmasına başlayan Kemal Şahin, girişimcilik tecrübesini ve iş hayatında başarılı olmak için yapılması gerekenleri öğrencilerle paylaşarak Şahinler Holding’in misyon ve vizyonu, değerleri, kurum felsefesi, temel ilkeleri, istihdamı ile sosyal sorumluluk projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Kemal Şahin, iki saat süren ve ilgiyle dinlenen programın sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Ardından Rektör Şengörür, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’e katkılarından dolayı teşekkür ederek günün anısına hediye takdiminde bulundu. Şahin, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü makamında ziyaret etti.

 

Haber / Özge MERİÇ