Yazar Çokum, öğrencilerle buluştu

Hisarcılar akımı temsilcilerinden Yazar Sevinç Çokum Çerkezköy Uğur Okulları öğrencileri ile bir araya geldi.

GÜNDEM 4.04.2019 16:40:00 0
Yazar Çokum, öğrencilerle buluştu

Çerkezköy Uğur Okulları tarafından geleneksel hale gelen imza günü etkinliğine bir yeni yazar daha eklendi. Türk yazar, Hisarcılar akımı temsilcilerinden Sevinç Çokum ile bir araya gelen Çerkezköy Uğur Okulları öğrencileri sevilen kitaplarını imzalatıp Yazar Çokum ile sohbet etti.

 

“İNSANI VE SANATI HER ŞEYİN ÜZERİNDE TUTUYORUM”

 

İmza etkinliğinden önce Uğur okulları öğrencileri ile söyleşi yapan yazar Sevinç Çokum, öğrencilerle Roman ve Hikayeciliği ile ilgili deneyimlerini ve bilgilerini paylaşarak bugüne kadar yazmış olduğu tüm kitapların edebiyat açısından önemine dikkat çekti. Temeline her zaman insanı aldığını belirten Yazar Çokum, “İnsanı ve sanatı her şeyin üzerinde tutuyorum. Sanatın ideolojik çizgiden ayrı tutulması gerektiğine inanıyorum” dedi. Söyleşinin ardından öğrenciler Yazar Çokum’a sevdikleri kitapları imzalatarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 “SEVİNÇ ÇOKUM’U AĞIRLADIĞIMIZ İÇİN MUTLULUK DUYUYORUZ”

 

Yazar Sevinç Çokum’u ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal, “1970’li yıllardan itibaren yazınsal açıdan Türk kültürüne Edebiyat alanında hizmet etmiş biridir. Onun roman ve hikayeleri hem kendi kuşağı hem de gelecek kuşaklar için başucu niteliğindedir. Bizde Çerkezköy Uğur okulları olarak Edebiyat dünyasında müstesna bir yere sahip olan Sevinç Çokum’u ağırladığımız için mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Seda AKYOL