Kapaklı'da devir teslim

31 Mart'ta yapılan seçimde Kapaklı Belediye seçilen Mustafa Çetin, görevi, 3 dönem belediye başkanlığı yapan İrfan Mandalı'dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Başkan Çetin, â?

GÜNDEM 3.04.2019 19:07:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediye Başkanlığı’na seçilen Mustafa Çetin, bugün düzenlenen törenle görevi, 3 dönem belediye başkanlığı yapan İrfan Mandalı’dan devraldı. Meclis üyeleri ile birlikte bugün mazbatasını alan Mustafa Çetin, saat 16:00’da belediye meydanında düzenlenen törenle görevi devraldı.

 

 

 

 

“KAPAKLI İLÇE OLDU”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İrfan Mandalı, “Kapaklı köy tüzel kişiliğinde iken 31.10.1985 tarihinde Kapaklı artık köylükten çıkarak Bakanlar Kurulu kararıyla 01.01.1986’da belediye oldu. O tarihte nüfusumuz 2 bin 100’dü. Seçim yapılması gerekiyordu. Ben de o zaman 26 yaşında siyasete atılmıştım. Siyasette hep birleştirici olmaya çalıştık. 1986’nın Haziran ayında seçim yapıldı, biz de belediye meclis üyesi olarak görev aldık. O günkü kurucu belediye başkanımızın, Allah rahmet eylesin çok büyük emekleri oldu. 26 yaşında başlamış olduğum siyasette hep birleştirici oldum. 1994’lere kadar belediye meclis üyeliği yaptım. Recep Güven aramızdan ayrıldı ve maalesef 1999’da bana belediye başkan adaylığı kalmış oldu. İlk seçimi kazanamadık. 2004 yılında Demokratik Sol Parti’nin yüzde 1 oyu olmasına rağmen biz burada başarılı bir şekilde belediye başkanlığını aldık. Nüfusumuz o zaman 25 bindi. O günden bugüne kadar da belediye başkanlığı görevini ifa etmeye çalıştık. İyisiyle, kötüsüyle, buradaki değerli vatandaşlarımızla, yapabildiğimiz kadarıyla, elimizdeki imkanlarla hizmet etmeye çalıştık. Buradaki değerli vatandaşlarımızla iyisiyle kötüsüyle, imkanlarımız elverdiğince hizmet etmeye çalıştık. Nüfusumuz o zaman 25 bindi.  06.12.2012 tarihinde çıkan yasal müeyyide çerçevesinde Kapaklı’nın ilçe olmasıyla ilgili burada partili partisiz herkes arkamızda dimdik durdu ve destek oldular. Sonrasında Kapaklı’mız ilçe statüsüne kavuşmuş oldu” dedi.

 

“BİRLİK OLURSAK, KİMSE ARAMIZA FESAT KARIŞTIRAMZ”

 

Bundan sonra Kapaklı’ya hızlı bir şekilde hizmetlerin gelmesi gerektiğini kaydeden Mandalı “Buradaki çok değerli Mustafa kardeşime ve yönetici arkadaşlarımıza çok hassas bir ortamda bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Buranın birlik ve beraberlik içerisinde yönetildiği takdirde aramıza kimsenin fitne fesat karıştıramayacağını ifade etmek istiyorum. Bireysel menfaatler olabilir. Ancak biz bunları bertaraf ederek toplum menfaatlerini ön panda tutarsak, o zaman Kapaklı hem toplumu kucaklamış hem de bu mozaiği bir arada tutmuş olur” dedi.

 

“YOLUN, YOLUMUZ OLSUN”

 

Mustafa Çetin’i tebrik ederek başarılar dileyen Mandalı “Allah yolunu açık etsin. Tecrübemizden faydalanmak isterse kendisine bir telefon kadar yakınım. Partisi ne olursa olsun, dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde Kapaklı’mızı yönetmesini temenni ediyorum. Allah gönlüne göre versin kardeşimizin. Yolun yolumuz olsun. Allah hayırlısıyla yönetmeyi nasip etsin.” dedi.

 

“KAPAKLI HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Kapaklı Belediyesi eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konuşmasının ardından Kapaklı’nın temsili anahtarını Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e devretti. Devir teslim töreninde konuşan Başkan Mustafa Çetin de konuşmasına besmele çekerek başladı. Çetin “31 Mart yerel seçimlerinde demokrasinin gereğini tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de bir bayram havasında geçirdik ve birlik beraberlik içerisinde, kazasız belasız bir seçimi geride bıraktık. Bu vesileyle tüm Kapaklı halkına teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

 

“KAPAKLI’YA HÜKÜMETİMİZİN GÜCÜNÜ GETİRMEK İSTİYORUZ”

 

Kendisinin de 1994 yılında İrfan Mandalı ile aynı yaşta meclis üyesi olarak siyasete girdiğini söyleyen Çetin, “O zaman Enver Özel Başkan’la görev yaptım. Siyasetin içinde yoğrula yoğrula, halkla birlikte hemhal olarak bu günlere geldik. Siyasette ana hedef hizmettir. Bu hizmeti yaparken siyasi düşünceye bakılmaksızın, memleket ayrımı yapılmaksızın siyaset yapılması gerektiğini bilen birisi olarak Kapaklı’da yaşayan 81 ilden vatandaşımızla birlikte güzel hizmetler yapmak için, mutlu bir Kapaklı’yı ve gelişen bir Kapaklı’yı ortaya çıkarmak için yollara reva olduk. İnşallah sizlere mahcup olmadan, bize gösterdiğiniz teveccühle, saygıyla, sevgiyle hizmet etmek istiyoruz. Herkesi kucaklayarak, Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerimizle birlikte Kapaklı’yı yönetmek istiyoruz.  Muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, Kapaklı’ya hizmet yapmak isteyen herkesle Kapaklı’yı şaha kaldırıp Kapaklı’nın ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Hükümetimizin gücünü Kapaklı’ya getirmek istiyoruz” dedi.

 

“TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAYI BORÇ BİLİRİZ”

 

Çetin “Eski belediye başkanlarımızın tecrübelerinden elbette ki faydalanacağız. Kapaklı Belediyesi’nin makamı herkese açık olacak. Elbette ki İrfan Mandalı başkanımıza da açık olacak. İstediği zaman gelip bizi ziyaret edebilir. Tecrübelerinden faydalanmayı borç biliriz. Kendisi 15 yıl görev yaptı. Bu koltuklar zor koltuklardır. Hep söyledim. ‘Başkanım yoruldun’ dedim. ‘5 yıl tatil yapsın’ dedim.  İnşallah sağlık ve sıhhat içerisinde, ailesiyle, torunlarıyla birlikte güzel günler ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

 

“HİÇ KİMSEYİ AYIRMAYACAĞIZ”

 

Belediye personelinin tamamıyla birlik – beraberlik, hoşgörü ve sevgi içinde halka hizmet etmek için gayret edeceklerini söyleyen Çetin “Hiç kimseyi ayırmayacağız. ‘Belediyede İrfan Mandalı Başkanımızın kızı varsa kızı, akrabası varsa akrabası… Hizmet ediyorsa, işine bakıyorsa, halkın derdiyle dertleniyorsa benim başımın tacıdır. Ancak altını çizerek söylüyorum. Benim öz kardeşim olsun… Yan gelip yatıyorsa onunla yol yürüyemem’ diye söyledim. Bunun arkasındayım” dedi.

 

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

 

Çetin “Bugün gösterdiğiniz saygıyı, sevgiyi kaybetmemek için azami çaba göstereceğim. 5 yıl sonra Allah nasip ederse, devam edebilirsek ya da burada tekrar bir devir işlemimiz olursa o saygıdan zerre kayıp olmaması için gerekli hassasiyeti göstereceğim. Benim için en değerli şey halkın sevgisini, gönüllerindeki değeri kaybetmemek. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun, gazamız mübarek olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediyesi eski Başkanı İrfan Mandalı’ya, 15 yıldır Kapaklı’ya yaptığı hizmetlerden dolayı plaket ve çiçek takdim ederek Mandalı’yı uğurladı. Törenin tamamlanmasının ardından Belediye Hizmet Binası önünde kurban kesildi. Kurban kesiminin ardından Başkan çetin, makamında tebrikleri kabul etti. Devir teslim törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, İl Başkan Mülahim Kuru, İlçe Başkanı Ercan Üçel, Tekirdağ Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Aygün, 26. Dönem Milletvekili Ayşe Doğan, meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU