"Trakya, Türkiye'nin Gözdesi haline gelecek"

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülke genelinde İstihdam Oranı 2018'de yüzde 47,4 olarak hesaplanırken, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli'nin, İstihdamın ve İş Gücüne Katılma Oranının En

GÜNDEM 3.04.2019 14:48:00 0

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Trakya’daki istihdamın artması sonucu Trakya Bölgesi'nin Türkiye’nin gözdesi haline geleceğini belirtti. Ilık, “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye genelinde istihdam oranı 2018’de yüzde 47,4 olarak hesaplanırken Türkiye’de geçen yıl En Yüksek İstihdam Oranı yüzde 55,3, İş Gücüne Katılma Oranı ise yüzde 59,7 ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli bölgesinde gerçekleşti. Trakya’daki bu illerde geçen yıl istihdam 31 bin artışla 772 bine yükseldi. İstihdam artışının 2 bini tarım, 24 bini hizmetler, 7 bini de sanayi sektöründe gerçekleşti” ifadelerine yer verdi.

 

“OLUMLU BİR GELİŞME OLACAK”

 

Trakya’nın İstanbul’a yakınlığı, Avrupa’ya komşu olması dolayısıyla yatırımcıların ilgili odağı haline geldiğini belirten Ilık, “Yapılan yeni yatırımlarla istihdamda ciddi artış yaşandı. Özellikle Kırklareli ve Lüleburgaz’da Organize Sanayi Bölgeleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nden (OSB) 40 parselin satışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Bölgemizde istihdamın daha da artması bakımından olumlu bir gelişme olacak. Bu Çalışmalarımızı tam olarak tamamladığımızda bölge olarak istihdam ile ilgili sorunumuz ortadan kalkacak” dedi.

 

“BURASI TÜRKİYE, BURADA İŞ VAR”

 

“Gerçekleştirilecek olan her yatırım, her çalışma kentimizin ekonomisine de ciddi bir katma değer sağlayarak istihdam sorunun ortadan kalkmasına katkısı bulunacaktır” diyen Ilık, “Trakya Bölgemiz Türkiye’nin Gözdesi haline gelecektir. Tüm yatırımcılarımızı bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile üst birliğimiz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından “Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği de Trakya’da başarılı bir şekilde yürütülmektedir. İstihdam Seferberliği’ne destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi” ifadelerine yer verdi.

 

Haber/Seda AKYOL