Balık sezonu kapanıyor

Çerkezköylü balıkçılar, 1 Eylül'de açılan balık sezonunun 15 Nisan'da  kapanacağını belirterek vatandaşların 15 Nisan'a kadar  mevsimlik bol taze balık yemelerini  önerlidir

GÜNDEM 3.04.2019 10:10:00 0
Balık sezonu kapanıyor

Yaşar balıkçılık Satış Sorumlusu Dursun Akkurt, "Her balık sezonunda olduğu gibi 2018-2019 balık sezonunda da bol balık çıktığında vatandaşlarımız daha ucuza balık yeme imkanı buldu. Az balık çıkınca da fiyatlar  her zamanki gibi biraz yüksek oldu" sözlerine yer verdi.   

 

15 NİSAN’DA SEZON KAPANIYOR

 

Sözlerine devam eden Dursun Akkurt, "5 Nisan 2019 tarihi itibariyle  2018-2019 balık sezonu sona erecek ve şu andaki  tezgahlarımızda  bulunan balık çeşitleri de bulunmayacak. Tezgahlarımızı ithal dondurulmuş balık çeşitleri ile az sayıda olta ile tutulan balık çeşitleri ve özel havuzlarda üretilen balık çeşitleri yer alacak. Genellikle ithal balıklar yer alacak. Bu sezon çoğu zaman hava koşulları nedeniyle az balık çeşidi çıkması fiyatları ikiye, bazen üçe katladı. Ama genelde fiyatlar her kesin  bütçesine uygun olarak satışa sunuldu. Fiyatlar yüksek olduğunda bizler de etkilendik" ifadelerine yer verdi.

 

YENİ SEZON 1 EYLÜL'DE AÇILACAK

 

Akkurt, "2018-2019 Balık  sezonu mevsimi açıldığında genellikle palamut bol çıktı. Bu sezon vatandaşlarımız geçen yıla göre çok daha fazla palamut yeme imkanı buldu. Hamsi zaman zaman az çıkmış olsa  da genelde çok fazla çıkan balık çeşidi oldu ve en çok tüketilende bu balık çeşididir. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda  hava koşullarının çoğu zaman  mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi oldu. Yani deniz suyu soğuk olması gerekirken zamanda sıcak oldu ve balıklar kuzeye kaçtı. Bu nedenle de denizlerimizde az balık çeşidi yakalandı ve tezgahlarda yerini aldı. Her şeye rağmen halkımızın balık ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık ve sezon sonuna kadar da çalışacağız. 15 Nisan tarihi itibariyle denizlerde balık avlanma sezonu resmen kapanıyor. Yeni sezon ise 1 Eylül 2019 ‘da açılacak. Balık sezonu kapanmadan halkımızın taze ve bol balık yemesini  öneriyorum" sözlerine yer verdi. Balık fiyatları ile ilgili bilgi veren Akkurt, "Hamsi Kg. 20-25 Tl., İstavrit kg. 25.00Tl.,Karadeniz çupra kg. 50.00Tş.,Karadeniz levrek Kg.50.00Tl.,Levrek Tane 13.00Tl., Mirlen Kg. 50.00Tl., Çinekop kg. 50.00 TL,  den satılıyor" dedi.

 

 Haber / Özge MERİÇ