"15 Temmuz, Türkiye'ye karşı yapılan bir işgal teşebbüsüdür"

Çerkezköy'de eğitimcilerle buluşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye'nin son yıllarda hızlı bir gelişme içerisinde olduğunu belirterek "İçinde bulunduğumuz zamanın ve

GÜNDEM 29.03.2019 18:00:00 0

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çerkezköy Lemar Düğün Salonu’nda düzenlenen Eğitimciler Birliği Sendikası Tekirdağ 1 Nolu Şube Teşkilat Buluşması’na katıldı. Lemar Düğün Salonu girişinde karşılanan Mustafa Şentop’a Eğitim Bir Sen Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Hayri tarafından tablo hediye edildi.

 

 

“AK PARTİ’NİN TEMELLERİ RUMELİ’DE ATILDI”

 

Yemeğin ardından konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, zor bir göreve getirildiğini belirterek “Cumhurbaşkanımızın gösterdiği teveccühü şahsıma bir teveccüh olarak görmüyorum. Bunu Tekirdağ’a, Çerkezköy’e, Rumeli’ye bir teveccüh olarak görüyorum. Cumhurbaşkanımızın bu bölgeye, bu topraklara ilgisinin geçmişi var. İl Başkanı olduğu dönemde de uzun süre Tekirdağ İl Sorumluluğu,  müfettişliği yapmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de Tekirdağ ile olan alakası devam etti. Pınarhisar Cezaevi’nden çıktıktan sonra ilk ziyaretini Makedonya’ya yapmıştır. Ekibi ile beraber AK Parti’nin kuruluş çalışmalarını orada yaptı. AK Parti’nin temelleri de Rumeli’de atılmış oldu. Cumhurbaşkanımızın bu bölgeye özel bir teveccühü olduğunu biliyoruz. Bu teveccüh biraz da 24 Haziran seçimlerinde vatandaşlarımızın Tekirdağ’da göstermiş olduğu bir teveccühün karşılığıydı, ona cevaptı. Şimdi teveccühte bulunma sırası Tekirdağ’a geldi, Çerkezköy’e geldi. Cumhurbaşkanımızın bu teveccühüne Tekirdağ’ın da daha yüksek bir şekilde karşılık vermesi gerekiyor” dedi.

“TÜRKİYE OYUN KURUCU BİR ÜLKE HALİNE GELDİ”

 

Türkiye’nin son yıllarda hızlı bir gelişme içerisinde olduğunu belirten Şentop, Türkiye’nin oyun kurucu pozisyonuna geçtiğini ifade ederek “İçinde bulunduğumuz zamanın ve mekanın hakkını vermeliyiz. Bu bakımdan Türkiye’nin avantajları var. 17 yıldır Türkiye oyun kurucu bir ülke haline geldi. Dünyada oyun kurucu ülke sayısı az. Birçok ülke başkalarının kurduğu oyunlarda yer alıyor. ABD, Suriye’de oyun kurmaya çalıştı, başarılı olamadı. Oyun kuruculukta başarılı olabilmeniz için güçlü olmanız gerekiyor. Türkiye küresel ekonomide yerini aldı. Burada da bizde olmayan parametrelerle ekonomi işlemeye başlıyor. ABD mesela kendisi basıyor doları. 2002’de bol bol dolar bastı, birçok ülkenin ekonomisi battı. Şimdi de o dolarlarını topluyor. Bu da dünyada ekonomiyi etkiliyor. Bizim uluslararası alanda da yeni bir sistemi kurmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımız dünyada ilk defa kendi para birimlerimizle alışveriş yapmamızı önerdi. Ondan bir süre sonra Rusya, Hindistan ve Çin kabul etti. Bu alanda mesafe alınması gerekiyor. Ağustos’ta bir ekonomik sıkıntı yaşadığımızda Cumhurbaşkanımız ‘Saldırı altındayız’ demişti. Birileri bunu komplo teorisi falan demeye başladılar. Fakat bu öyle değil” dedi.

“BU DARBE, PARTİ MESELESİ DEĞİLDİR”

15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünde bulunanlara yönelik Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın kadeh kaldırdığı görüntülerin ortaya çıktığını söyleyen Şentop, “Trakya’da maalesef Edirne’de Belediye Başkanı Recep Gürkan 15 Temmuz gecesi darbecilerin şerefine kaldırdığı bir konuşma ve görüntü düştü. Çok üzücü bir davranış yapmıştır. Bu darbe parti meselesi değildir. 15 Temmuz Türkiye’ye karşı yapılan ciddi işgal teşebbüsüdür. Türkiye’yi dışarıda operasyonlara açık bir ülke haline getirmek için teşebbüstür. Fetöcü hainlerin bir işgal teşebbüsüdür. 15 Temmuz’u kadeh kaldırarak karşılayan anlayışın Türkiye’de bu milletin değerlerine saygılı olduğu, bu milletin içinde yaşayan bir unsur olduğu tartışmadır. Böyle bir anlayışı ve zihniyeti özellikle Trakya topraklarından çıkmış olmasını üzüntü ile karşılıyorum ve lanetliyorum. Bu topraklarda istiklal meselesini yaşamış ve bu şuuru bilen gelenek içinden gelen insanların yaşadığı toprakta böyle bir anlayışın bize yabancı olduğunu söylemek” dedi.

“ONURLU VE GURURLUYUZ”

Yemekte konuşan Memur-Sen Konfederasyonu Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, “Biz Tekirdağ'da 8 bin Türkiye'de 1 milyon Türkiye ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşunun birer ferdi olmaktan onurlu ve gururluyuz. Biz 1 milyonu aşın üyesiyle vatan millet devlet bayrak sevdalısı Türkiye sevdalısıyız. Biz bu teşkilat buluşmasını yaparken işte devlet işte millet diyoruz. Devlet millet paylaşmasını gerçekleştirmiş sizin gibi güzel insanlarla beraber bu önemli günlerde Türkiye'nin beka meselsinin konuşulduğu günlerde bizler sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“KENDİMİZ MİLLET, DERDİMİZ MİLLET”

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yemekte yaptığı konuşmada “Eğitim Bir Sen 27 yıllık sendikal hikayesinde çeyrek asrı geride bıraktı. Başladığı noktadan geldiği noktaya baktığımızda 450 gibi bir sayıyla Türkiye'de büyük bir sendika olma hürriyetini ve kimliğini taşıyor. Memur- Sen Türkiye'nin en büyük emek örgütü unvanını taşıyor. Başladığımız noktadan geldiğimiz zamana kadar bulunduğumuz zemine kadar Memur-Sen hiç bir zaman milletle karşı karşıya gelmedi. Her zaman milletle birlikte hareket etti. Çünkü bizim kendimiz millet, derdimiz millet, gücümüz yeniden medeniyet” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Özge MERİÇ