"Kırarak, dökerek seçim süreci yürütülmez"

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, mahalle mitinglerini İsmetpaşa Mahallesi'nde sürdürdü. Önceki akşam İsmetpaşa Mahallesi'

GÜNDEM 28.03.2019 17:40:00 0

Mitinge Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Sitespor Kulüp Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Kapaklıspor Çapkınlar Taraftar Grubu ile binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in konuşmasıyla devam etti.

 

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA KATILACAKLAR

 

İlçe başkanlarının konuşmalarının ardından, Tekirdağ U 17 Ligi B Grubu’nu lider olarak tamamlayarak 3 Nisan’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Kapaklı Sitespor U 17 takımı ve Kulüp Başkanı Ersan Karamehmetoğlu sahneye davet edildi. Kapaklı Sitespor U 17 takımı, vatandaşları selamlayarak kupalarını havaya kaldırdı.

 

“TRAKYA’NIN PARLAYAN BİR DİĞER YILDIZI OLDU”

 

29 yıl önce bu mahallede kurulan ve rengini ay yıldızlı şanlı bayrağımızdan alan Sitespor’un 16 yıllık başkanı olduğunu söyleyen Ersan Karamehmetoğlu, “29 yıl önce kurulan bu mütevazi kulüp bugün özellikle alt yapıda yakaladığı başarılarla, tüm Trakya’da adından gururla söz ettiriyor. 5 yıllık İlçemiz Kapaklı’mız bugün nasıl ki Trakya’nın parlayan yıldızıysa, Sitespor’umuz da bugün gerek alt yapısıyla gerekse yetiştirdiği zeki, çevik ve ahlaklı sporcularıyla Trakya’nın parlayan bir diğer yıldızı oldu” dedi. Bir ilçenin gelişmesi ve büyümesinin, oradaki spor kulüplerinin de büyümesini ve gelişmesini sağladığını kaydeden Karamehmetoğlu “Bu kapsamda 15 yıldır Kapaklı’yı adeta yeniden inşa eden İrfan Başkanımız sayesinde Kapaklı’daki spor kulüpleri de ciddi bir gelişim gösterdi. İrfan Başkanımızın Kapaklı’mıza kazandırdığı stat ve her zaman spora ve sporcuya sunduğu destek sayesinde Kapaklı’mızda sportif başarılar da çoğaldı. Bugün Tekirdağ’da alt yapı kategorilerinde kupaların yüzde 85’i Kapaklı’daki spor kulüpleri tarafından kaldırılıyorsa; Kapaklı’daki spor kulüplerinde yetişen çocuklarımız Milli Takımda, Galatasaray, Altınordu, Buca ve Konya gibi üst düzey takımlarda oynuyorsa bunun sebebi, İrfan Başkanımızın bizlere sunduğu destektir” dedi.

 

“DAHA ÜST LİGLERE ÇIKACAĞIZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı da “Sitespor ve Kapaklısporlu kardeşlerimiz alın teri dökerek burada birlik ve beraberlik içerisinde spor yapıyorlar, İlçemizin ismini duyuruyorlar. Bu çocuklarımızın spor yapmalarını, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağladıkları için başta Yalçın Kardeşime ve Kapaklıspor Başkanımız Hasan Dükanlı’ya teşekkür ediyorum. Kapaklıspor ve Sitespor’u hep beraber başta Bölgesel Amatör Lig’e sonra da daha üst liglere çıkaracağız” dedi.

 

“2020 YILINA KADAR HİZMETE SUNACAĞIZ”

 

Kapaklı’da yapılan çalışmalarla ilgili de konuşan Başkan Mandalı “Bizim dere ıslah çalışmamız var. Önümüzdeki aylarda ıslah çalışması Karaağaç Deresi’ne kadar bağlanacak. Bahçelievler Mahallemizle İsmetpaşa Mahallemizi birbirine bağlayacak olan Modern Yaya Üst Geçit projemizin yapılmasıyla ilgili herhangi bir problem yok. 2019 yılı sonuna kadar hizmete açılmış olacak. Geçtiğimiz yıllarda söz verdik. Atıcı Spor Kompleksi’nin hemen alt tarafında bir spor salonu yapacağız. Salonun planlanmasında bir değişiklik yaptık. Bazı yerlerde ticari alanlar sağlayacağız. Üst tarafına da spor salonumuzu inşallah 2020 yılına kadar vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bülent Ecevit Parkı’mızda işletmeciyle ilgili bir problem oldu. Ama artık orayı belediye olarak biz işletiyoruz. Bülent Ecevit Parkımızı en iyi şekilde kullanabileceksiniz. Orada konserler, tiyatrolar gerçekleşecek. Hep birlikte eğleneceğiz. Önümüzdeki aylarda bekçi de görevlendireceğiz” dedi.

 

“BAKAN GİTTİ, PARA DA GİTTİ”

 

Kapaklı’da Pazar Yeri ihtiyacını dile getiren Başkan Mandalı” Hemen Bülent Ecevit Parkı yanındaki alanda 2021 yılı itibariyle orayı da hizmete açacağız. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri Yıldızkent Kavşağı. 2018 yılı itibariyle buraya Bakanımız geldi ve ‘Bu yıl bu kavşağa dal – çık ve üst geçit yapacağız ve burada mağduriyet yaşamayacaksınız. Karayolları’nı arıyorum ve çalışmalar başlayacak. 40 milyon TL hazır’ dedi. Yatırım gerçekleşsin diye bekledik. 24 Haziran genel seçimleri geldi. Bakan gitti, para da gitti. Şimdi de söz veriyorlar ‘2019’da yapılacak diye. Bu vatandaş bu hizmeti bekliyor” dedi.

 

“NE OLURSAN OL YİNE GEL”

 

Konuşmasında Ayşe Memiş’in ‘İnsan Sevgisi’ adlı şiirinden de alıntı yapan Mandalı “Biz vatanımızı da, bayrağımızı da, sizleri de çok seviyoruz” derken, alanı dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi. Çok güzel bir seçim atmosferi geçirdiklerini kaydeden Mandalı “15 yıldır olduğu gibi kimseyi kırmadan, ayrıştırmadan, herkesi kucaklayarak, emin adımlarla yolumuzda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Çünkü bizim vatandaşımızla gönül ittifakımız var. Birileri sizlere ‘zillet’ dese de bizler kimseye hakaret etmeyecek, kimseyi incitmeden süreci tamamlayacağız. Çünkü biz 15 yıldır Kapaklı’yı Mevlana gibi ‘Ne olursan ol, yine gel’ diyerek yönetiyoruz” dedi.

“SEÇİMİ KAYBETTİKLERİNİ ANLADILAR”

 

Birilerinin son günlerde sürekli toplumu germeye, ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya ve Kapaklı’da bir şiddet ortamı oluşturmaya çalıştığını savunan Mandalı “Bunlar seçimi kaybettiklerini anladılar. Şimdi farklı yöntemlere başvurarak durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Ancak durumu kurtarmak yerine iyice ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Önce sahte anket yaptılar. Anketin sahte olduğunu ortaya çıkardık. Bu sefer montaj bir video yayınladılar. Onun da montaj olduğunu ortaya çıkardık! Sonra kürsüden bizlere hakaretler etmeye başladılar. Benim milletime ‘zillet’ dediler! Halkımız daha çok kenetlendi ve onlara gereken cevabı yine verdi. Şimdi de şiddete başvurmaya başladılar. Dün akşam burada bir miting yaptılar. Bizler de Atatürk Mahallesi’nde bir miting yaptık. Miting yapmak, tıpkı oy kullanmak gibi demokrasinin gereği. Ancak mitingden sonra bir baktık ki bizim reklam panolarını taşlamışlar, afişlerimizi sökmüşler, seçim otobüsümüzün lastiklerini kesmişler! Görüntüler elimizde mevcut. Birazdan arkadaşlarımız sizlere izletecekler. Ancak sizlerden bir ricam var. Onlar istedikleri kadar bu yollara başvursunlar. Bizler onlara uymayacağız” dedi. Mandalı, ilgili fotoğraf ve videoları da vatandaşlara izletti. Seçim sürecinin yıkarak, kırarak, dökerek değil, sevgiyle, saygıyla yürütüldüğünü kaydeden Mandalı “Sen hala anlamadın mı bunu? Ne yaparsanız yapın. Mevlana’nın dediği gibi ‘Bize taş atana, biz gül vereceğiz.’ Çünkü biz, Yunus Emre’nin dediği gibi yaradılanı, yaradandan ötürü seviyoruz. Şimdi bu taşı atan arkadaşa seslenmek istiyorum. Sen bu taşı bana attığını zannediyorsun ama sen o taşı bana atmadın. Sen o taşı önce devlete, sonra da milletin iradesine attın! Umarım, kısa zamanda bu yanlıştan dönerler. Kapaklı halkı her zaman barıştan yana, kardeşlikten yana, sevgiden yana olmuştur. Sizin ‘zillet’ diye karaladığınız bu aziz millet, uyguladığınız bu fetö taktiklerine rağmen 31 Mart’ta size öyle bir cevap verecek ki bu sefer 5 yıl değil, tam 15 yıl ortaya çıkamayacaksın” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU