"Böyle seviyesiz bir kampanya süreci, daha önce hiç bir seçimde görülmedi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ'da, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Büyükşehir  Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan

GÜNDEM 28.03.2019 17:25:00 0
"Böyle seviyesiz bir kampanya süreci, daha önce hiç bir seçimde görülmedi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlenen basın toplantısında 'Martın sonu bahar' sloganı ile güzel bir kampanya sürecine başladıklarını dile getirerek, "Böyle adaletsiz ve seviyesiz bir kampanya süreci, daha önce hiç bir seçimde görülmedi" sözlerine yer verdi.

 

"ADALETSİZLİK SEVİYESİZLİKTE DİP YAPMAK İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR"

 

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı olarak kampanya boyunca kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterdik. Gönül kırmaya değil, gönül yapmaya uğraştık. Çözüm önerilerimizi kamuoyuna sunduk. Ama bu seçim süreci karşımızda yer alan sarayın nifak koalisyonunun Allah’tan korkmadığını, kuldan utanmadığını açık seçik ortaya koydu. Böyle adaletsiz ve seviyesiz bir kampanya süreci, daha önce hiç bir seçimde yaşanmadı. Saray iktidarı ve onun bekçisi adaletsizlik seviyesizlikte dip yapmak için birbirleriyle yarıştılar" dedi. Sözlerine devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Cumhurbaşkanlığı zırhının arkasına saklanan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, devletin imkanlarını hiçbir seçim yasağı veya sınırlamasına tabi olmadan kullanmaya devam etti. Eski Meclis başkanları, milletimizin temiz oylarını helal-haram diye ayrıştırıp cennet tapusu dağıtma şirkine düştüler. Devletin yayın organları ve havuz medyası Genel Başkanımız, Partimiz ve adaylarımıza karşı Sarayda üretilen FETÖ tipi kumpas senaryoları ve her türlü çamur siyaseti için sonuna kadar kullanıldı. Güya icra görevini yerine getirsin, siyasete bulaşmasın, milletin derdini çözsün diye seçilmeyen atanan bakanlar devlet imkânlarıyla piyon gibi meydanlara sürüldü" sözlerine yer verdi.

 

"BALIK BAŞTAN KOKAR"

 

"Balık baştan kokar" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  "Sarayın başı ve sarayın bekçisi milletimize ve temsilcilerine “illet”, “zillet”, “hain”, “terörist” diye hakaretler yağdırırken, atadığı seçilmemiş Tarım Bakanı da milletimize “adi” demek cüretini gösterdi. Çiftçiyi ve hayvancıyı üretmekten vazgeçirip mutfakta yangının en önemli müsebbiplerinden biri olan Bakan, kendi işiyle uğraşacağına millete hakaret etmeyi seçti. Gaziantep’te AKP heyetinden birleri vatandaşlarımızı kast ederek, “Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar” dedi. Tarım Bakanından hiç de geri kalmadığını gösterdi. Bu hakarete karşı heyette bulunan Adalet Bakanı, Gaziantep Belediye Başkanı “Dur bakalım arkadaş, sen kim oluyorsun da bu ülkenin vatandaşlarına küfrediyorsun” şeklinde tepki göstermedi. Tersine gülüşmeler yaşandı. Bunlar iktidarın kibre batmış olduğunu açıkça gösteriyor" şeklinde konuştu.

 

"BUNLARLA CHP’NİN VE MİLLET İTTİFAKI’NIN HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR"

 

Kumpasçılar, işi sahte gazete ve broşür bastırarak Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve harcında Kuvayı Milliye ruhu olan CHP’yle hiçbir zaman yan yana gelmeyecek mesajları partimize mal etmeye çalışıyorlar. Gün geçmiyor ki ortaya sahte bir mesaj, broşür çıkmasın. Bunlarla CHP’nin ve Millet İttifakı’nın hiçbir ilgisi yoktur" dedi. Sözlerine devam eden Öztrak, "Peki, milletle dalga geçen bu damada ne oldu? Sarayın kibirli adamı tarafından devletin kasasının başına oturtuldu. Ekonomi durdu. Pahalılık azdı. Tencereler boşaldı. Konkordato, iflas, intiharlar aldı başını gitti. İşsiz sayısı 8 milyona dayandı. Öyle 8 milyon deyip geçmeyin. Bu, dünyadaki 94 ülkenin nüfusundan fazla. Üniversiteli işsiz sayısı 1 milyonun üzerinde. İşte böyle bir felaketten, böyle bir krizden bahsediyoruz. Milletin çocukları işsiz. Sarayın kibirli adamı onlara “Kapı kapı gez, sınavdan sınava koş” diyor ama damadını da liyakate bakmadan, sorgusuz, sualsiz bakan yapıyor" şeklinde konuştu.

 

"BU KASADA 82 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HAKKI VAR"

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "İş bulamayan gençlerimiz hayatlarına son veriyor ama saray sosyetesi devletin bakanlık, genel müdürlük makamlarına ve ballı saray danışmanlıklarına çörekleniyorlar. Sanki ülke esnaf lokantası, Damat kasanın başına oturtuluyor, akraba-i taallukata da lokantandan bedava çorba dağıtılıyor. Ama milletin tenceresinde çorba kaynamıyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Damadın oturduğu kasa da devletin kasasıdır. Bu kasada 82 milyon vatandaşımızın hakkı var. Devletin kasasının başına oturacak insanın ehliyeti olmalı. Daha ekonomik terimleri bile doğru kullanamayan, ekonomik gelişmeleri okuyamayan, takip edemeyen birini, sırf Damadım diyerek, devlet kasasının başına oturtursan, Damadın acemiliklerinin faturasını 82 milyon vatandaşımıza çıkarırsınız" dedi. Son birkaç gündür piyasada yaşananlarla ilgili konuşan Öztrak, "Damat çıktı, 'Dövize demir yumruk vurduk, doların yükselişini bekleyenler avucunu yalar' gibi bir takım sulu sulu laflar etti. Sonuç, dolar hemen sonrasında 5,80’lere çıktı. Baktılar olmadı, damadı susturdular. Döviz piyasası biraz toparlanır gibi oldu. Ancak doları sakinleştirmenin faturasını ben söyleyeyim. Hazine’nin borçlanma kağıdının faizleri yeniden yüzde 20’lerin üstüne çıktı. Bu demektir ki çiftçimizin, esnafımızın, iş adamımızın kullanacağı kredinin faizi bunun çok üstünde teşekkür edecek" ifadelerine yer verdi.

 

"MİLLETİMİZ DE AYNI ŞEKİLDE KENDİ EVLATLARINI BU SEÇİMDE SANDIKTA DÜŞÜNECEK"

 

Sözlerine devam eden Faik Öztrak, "Onlara tavsiyem, seçimin ardından açıklanacağı söylenen yol haritasının birinci maddesi “devletin kasasının başındaki damadın görevden alınması” olmalıdır. Unutulmasın Sayın Erdoğan nasıl kendi evlatlarını ve damadını düşünüyorsa; milletimiz de aynı şekilde kendi evlatlarını bu seçimde sandıkta düşünecektir. Yapmaya çalıştıkları şu: “Bekaya bak bekaya.” Bu beka nedir? Bekanın şifrelerini milletimiz çözmüş. Diyorlar ki “B” harfi Bahçeli, “E” harfi Erdoğan, “K” harfi koltuk, “A” harfi de aşk. Yani “Bahçeli Erdoğan Koltuk Aşkı.” Sakın Bahçeli Erdoğan Koltuk Aşkına bakıp mutfaktaki boş tencereyi unutmayın. Bu seçimde kaçışları yok, milletimiz kendilerine bir ders verecek. İnşallah bu verilen dersten ibret alıp bu gidişlerini düzeltirler. Milletin kendilerine 5 yıl için vermiş olduğu yetkiyi de Sarayın yararına değil milletin yararına kullanırlar" dedi.

 

TANZİM SATIŞLARLA İLGİLİ DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

 

Tanzim satışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, "Tanzim satışların tedariğini Tarım-Kredi Kooperatifleri yapıyordu. Bunların İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde belli yerlerde dağıtımını yapıyordu. Varlık kuyruğu dedikleri o kuyrukları biliyorsunuz. Şimdi gelecek dönemle ilgili Sayın Bakanın bir açıklaması var. Diyor ki zincir marketlere de Tarım-Krediler tedarik sağlayacak. Ben soruyorum, küçük marketler, pazarcı esnafı, diğer esnaflar açısından burada bir haksızlık yok mu? Aynı Et Kurumu’na dışarıdan eti ithal ederek sonra da bunu devletin kasasından, 82 milyonun kasasından sübvanse etmek gibi. 3 tane market zincirinin satışlarının artmasını sağlamak haksız rekabete neden olur. Pazarcı esnafımızın, diğer marketlerimizin, manavlarımızın tedariği nasıl sağlanacak? Bunu tartışmak lazım. Halkımızın takdirine sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

 

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADILAR

 

Konuşmanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 31 Mart seçimlerinden sonra ekonomiyi nelerin beklediğine dair bir soru üzerine konuşan Öztrak, "Türk ekonomisinde zaten şu anda bir tufan var. Büyüme düşmüş, işsizlik artmış, borsa değer kaybetmiş, Hazine kağıdı faizleri yükselişe geçmiş, dışarıda CDS’ler 400’ün üzerine çıkmış, SWAP faizleri yükselmiş. Bütün bunlara bakıldığında görünen şu: Güven verici bir program seçimden sonra yürürlüğe koyamazlarsa, bu dönemi yine laf salatasıyla geçirmeye kalkarlarsa, o zaman başımıza gelecek olan Ağustos’ta gördüklerimizdir. Pahalılık durmaz, işsizlik düşmez, kurdaki oynaklık devam eder, faizler yukarı gitmeye devam eder. Sonra arkasından konkordatolar, iflaslar, intiharlar. Bu milletin artık bunu yaşamaya tahammülü yok. Hak etmiyor da bunu yaşamayı. 24 Haziran’da ‘Verin bu kardeşinize oyu, faizle kurla nasıl uğraşılır göstereceğim’ dediler. Ne oldu? Hala bekliyoruz" şeklinde cevap verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ