Kozuva, Yıldırım Beyazıt sakinleri ile buluştu

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, mahalle mitinglerini önceki akşam Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde sürdürdü. "Bizimkisi bir aşk hikayesi" şarkısÄ?

GÜNDEM 27.03.2019 16:20:00 0
Kozuva, Yıldırım Beyazıt sakinleri ile buluştu

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, mahalle mitinglerini önceki akşam Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde sürdürdü. Saat 20:00’da düzenlenen mitingde konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök “Yıldırım Beyazıt’ın planlaması, içme suyu hattı, kanalizasyon hattı, altyapısı, üst yapısı, kaldırımları AK Parti döneminde yapıldı. Şuanda gördüğünüz Yıldırım Beyazıt’ın her şeyi AK Parti döneminde yapıldı. 5 yıldır burayı CHP’li yönetim yönetiyor. Bu yönetim Kumlu Geçit’te bir tane park yaptığını söylüyor. Dereyi büyükşehir yaptı. Açık hava düğün salonu yaptım diyor. O açık hava düğün salonunu Yıldırım Beyazıt’a reva görüyor. 2014’te 41 tane proje açıkladı. Aşevi yapacağım dedi. Yıldırım Beyazıt’ta aşevi var mı? Taziye evi yapacağım dedi, Yıldırım Beyazıt’ta taziye evi var mı? Düğün salonu yapacağım dedi, Yıldırım Beyazıt’ta düğün salonu yapıldı mı? Gençlik Merkezi yapacağım dedi, Yıldırım Beyazıt’a gençlik merkezi yapıldı mı? Yapıldı, devletimiz yaptı, bitti. Birkaç hafta içinde açılışı yapılacak ve kullanıma açılacak. O söz verdi yapmadı ama devletimiz sağ olsun Yıldırım Beyazıt’a gençlik merkezini yaptı” dedi.

 

 

 

 

“KENDİ YAPTIKLARINI ANLATAMIYOR”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın meydanlarda masal, hikaye anlattığını savunan Kök “Devletin yaptığı yatırımlara yancılık yapıyor, büyükşehirin yapmaya çalıştığı 1-2 tane yatırım var, onlara yancılık yapıyor. Ama kendi yaptıklarını anlatamıyor. Çünkü yaptığı hiçbir şey yok. Parktan, bahçeden başka yaptığı hiçbir şey yok. Yapılanları da bozuyorlar. Vatandaşımız bunları biliyor. 5 yılda yandaşlarınız zengin etti. Çerkezköy’de bir tane çiçekçi var, 15 metrekare bir dükkan.  Maşallah çiçekçi değil, bahçeci, peyzajcı, inşaatçı. Çerkezköy Belediyesi’ne son 1 yılda 2.5 milyon liralık fatura kesmiş. Böyle doğrudan temin yöntemiyle fatura kesen arkadaşlar var. O arkadaşların bir kısmını şuan listelerine koydu. En fazla fatura kesene göre sıralamış. Meydanlarda hikaye anlatmayı bırak. Çık vatandaşa bunların hesabını ver. Başkanlarına yandaşlık yapmayı bırak yaptıklarını anlat. Ama yaptığı hiçbir şey yok. Meydanlara çıkıyor masal anlatıyor” dedi. İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy’ün altyapısı, içme suyu hattı, kanalizasyonu, üst yapısı, kaldırımının AK Parti döneminde yapıldığını iddia etti.

 

 

 

 

“ÇERKEZKÖY BÜYÜYOR, YOLLARIMIZ DARALIYOR”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de “Yaklaşık 2 yıl 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye’de bir beka sorunu olduğu ortaya çıktı. Sayın cumhurbaşkanımız ile genel başkanı Devlet Bahçeli bir ittifak kurdular. Türkiye ve İslam düşmanları ağzını açmışlar, bu seçimde Cumhur İttifakının başarısız olmasını bekliyorlar. Ülkemizi Suriye’ye, Arakan’a, Doğu Türkistan’a, Karabağ’a, Bosna’ya çevirmeye çalışanlar var. Ama biz büyük bir milletiz. Biriz, beraberiz. Önce Allah’a, sonra liderlerimize, sonra büyük Türk milletine, Çerkezköylülere, Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerine güvenerek yürüyoruz. Çerkezköy büyüyor ama yollarımız daralıyor, kullanılmayan bisiklet yolları yapılıyor. Paramız çarçur ediliyor. Çerkezköy büyüyor, Pazar yerimiz küçülüyor. Kent Par adını verdikleri bir meydana beton döküp Çerkezköy’ün 11 milyon lirası çarçur ediliyor. Yapamadıklarınızı çok iyi görüyoruz, yarım kalan işleri görüyoruz. Birkaç festivalle, konserle bu milletin kandırılmaya çalışıldığını görüyoruz” dedi. Aydeniz “AK Parti ve MHP’nin tabanı, milli ve manevi değerleri birdir. Her zaman birdik, her zaman bu millet için beraber bir şeyler yaptık. 15 Temmuz’da kol kola tankların önünde yürüdük. Tankları durdurduk, hainleri durdurduk. Tankların arasından süzüle süzüle kaçan liderler gibi liderlerin arkasından yürümedik” dedi.

 

“BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ”

 

“Bizimkisi bir aşk hikayesi” eşliğinde kürsüye gelen Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva da “Bu güzel günde bizi yalnız bırakmadığınız için Allah sizden razı olsun. Yağmur çamur demeden bizim yanımızda oldunuz. Biz de 31 Mart’tan sonra sizin yanınızda olmaya söz veriyoruz. Bu söz cumhurun sözüdür. Bu söz Kozuva sözüdür” dedi. Bu toprakların evladı olduğunu ve tek arzusunun Çerkezköy’e hizmet etmek olduğunu kaydeden Kozuva, “Devletin burada olması Çerkezköy için büyük bir şans. Bu vesileyle sizlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. 1 Nisan’dan itibaren devletin tüm imkanlarını Çerkezköy’de görmeye hazır mıyız? Herkesin yüzünün güldüğü bir Çerkezköy için var mıyız? Ben bu coşkuyu, heyecanı Yıldırım Beyazıt’ta görüyorum. Çünkü yükselen bu ses cumhurun sesidir. Bu ses zaferin sesidir. Çünkü biz bu davaya yemin ettik. Dönen dönsün. Biz dönmeyeceğiz yolumuzdan” dedi.

 

“159 PROJE HAZIRLADIK”

 

Çerkezköy’ün sorunlarının büyük olduğunu söyleyen Kozuva “Biz gece gündüz çalışmaya varız. Allah’ın izniyle mahcup olmayacağız. Sizleri de mahcup etmeyeceğiz. Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Çerkezköy için 159 proje hazırladık. Çünkü çözüm burada, çünkü biz boş laf etmeyiz. Hizmet üretiriz. Bu projeleri birbirinden değerli belediye meclis üyesi adaylarımızla birlikte yapacağız inşallah” dedi. Süleyman Kozuva’nın konuşması sırasında sahneye çıkan Merve isimli kız çocuğu, sahneye Süleyman Kozuva için yazdığı mektubu okuyarak, Tarım Sokak’a park yapılmasını istedi.

 

YAPACAKLARINI DA ANLATTI

 

Önümüzdeki 5 yılda 20 senenin planlarını yapacaklarını söyleyen Kozuva, su fiyatları üzerinden de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirerek “Size söz veriyorum 1 Nisan Tekirdağ büyükşehir belediyesiyle geldiğimiz gün su fiyatı direk yüzde 50 düşecek” dedi. Kozuva “Sen yaptığın parklarla övünüyorsun şuanda Yıldırım Beyazıt’ta gelen bir çocuğumuz bizden park istiyor. Diyor ki 118 tane park yaptım. Nerede bu parklar lütfen biri çıksın bunları açıklasın” dedi. Vahap Akay’ın sosyal medyada AK Parti’nin fotoğraflarını paylaşan bir esnafı, dükkanını mühürlemekle tehdit ettiğini iddia eden Süleyman Kozuva, Başkan Akay’ı egolu olmakla itham etti. Tepe Emlak Konutları’nda 800 bin liraya yapılabilecek parkın 4 milyon liraya yapıldığını savunan Kozuva “Böyle bir belediye, böyle bir zihniyet bizi son 5 sene oldu yönetiyor. Allah inşallah bizi sizlerin sayesinden kurtaracak” dedi. Başkan Akay’a göndermede bulunan Kozuva “Bu arkadaşımız bizim ithal danışmanlarımıza takmış. Bizim danışmanların parasını ben veriyorum da senin Muğla’dan getirdiğin ithal danışmanların parasını kim veriyor?” dedi. Hayata geçireceği bazı projeleri de açıklayan Kozuva “Buraya 5 park yapacağız, Yıldırım Beyazıt’a Gençlik Merkezi yapacağız, taziye evi yapacağız, kapalı düğün salonları yapacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU