Kozuva'dan 1 günde 2 miting

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, beşinci mitingini önceki akşam Fatih Mahallesi'nde düzenledi. Mitingde Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın CHP'li

GÜNDEM 25.03.2019 14:54:00 0
Kozuva

Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva önceki akşam saat 17:30'da Fatih Mahallesi'nde düzenlediği miting ile vatandaşlarla bir araya geldi. Fatih Mahallesi'nin ardından saat 19:30'da Kızılpınar Mahallesi'nde 6. mitingini düzenleyen Kozuva, Kızılpınarlı vatandaşlardan destek istedi.

“ÇÜNKÜ FATİH MAHALLESİ’NİN BİZDE DEĞERİ BİR BAŞKA”

 

Süleyman Kozuva’nın Fatih Mahallesi’nde düzenlenen mitinginde ilk konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök yaptı. AK Parti hükümeti tarafından Fatih Mahallesi’nde yapılan yatırımları anlatan Kök, "200 yataklı devlet hastanesi yaptı. Yeni adliye binası yaptı. Yeni SGK binası yaptı. Biliyorsunuz burada dere ıslahı devlet su işleri kanalıyla dere ıslahı yaptı. Ve bir köprü yaptı. Tabi orda biz ıslahı yaparken köprüyü yaptık ama sağ olsun beceriksiz büyükşehir biliyorsunuz oranın yolunu asfaltını 2 ayda zor yaptı. 2 ayda asfalt dökemediler orda sıkıntı çektik. Mevlana Okulu hükümetimiz zamanında yapıldı. Biliyorsunuz hemen onun yanında 32 derslikli bir okul daha yapılıyor. Mevlana Camimizin yine AK Parti döneminde yeri tahsis edildi ve belediye tarafından ciddi destekler verildi. Yine şuan bitme aşamasında olan Medine Cami var huzurevinin arkasında yine AK Parti dönemi belediyesinde biliyorsunuz orada cami alanı olarak tahsisi yapıldı.  Yani görüyorsunuz sadece bir Fatih Mahallesi’ne devletimiz tarafından yatırımlar oldukça fazla. Çünkü Fatih Mahallesi’nin bizde değeri bir başka” dedi.

 

"GÖNÜLLÜLER LİSTESİ BİZDE ELHAMDÜLİLLAH"

 

AK Parti yerel yönetimi tarafından Fatih Mahallesi’nde yapılan yatırımları anlatan Kök, "Fatih Mahallesi’nin planlamasını kim yaptı AK Parti yaptı. Kanalizasyonlarını kim yaptı. İçme suyu hattını kim yaptı. Yağmur suyu hattını kim yaptı. Yolu, kaldırımı yani altyapısı üstyapısı her şeyi Ak Parti döneminde yapıldı değil mi. Şimdi size sormak istiyorum son 5 yıldır kim yönetiyor bizi? CHP belediye başkanı ve zihniyeti yönetiyor ve soruyorum son 5 yılda Fatih Mahallesi’ne ne yapıldı? İnşallah şunun şurasında kaldı 1 hafta. 1 hafta sonra Fatih Mahallesi tekrar hak ettiği hizmetleri hak ettiği değeri, değerli Belediye Başkan Adayımız Süleyman Kozuva ile beraber alacak. Ondan hiç bir şüphemiz yok. Bugüne kadar verdiği 5 yıldır ihaleler doğrudan teminler yetmezmiş gibi şimdi de listesinde. Utanmadan çıkıp birde ne deniyor. Gönüllüler listesi bizimki diyor. Evet yandaşlar listesi. Gönüllüler listesi bizde Elhamdülillah. Şimdi ben sizin adınıza belediye başkanımızdan söz almak istiyorum. Başkanım bir şey kalmadı 1 hafta. 1 hafta sonra Fatih Mahallesi için senden rica ediyoruz buradan da söz istiyoruz geldiğin gibi lütfen şu çevre düzenlemesini ve camiyi bitirelim. Söz veriyor musun başkanım" şeklinde konuştu.

 

"CUMHUR İTTİFAKININ 3’ÜNÜCÜ AŞAMASI ZAFER AŞAMASI OLACAK"

 

Ümit Kök’ün ardından konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “31 Mart seçimleri Cumhur İttifakının 3’ünücü aşaması inşallah zafer aşaması olacak. 16 Nisan referandumundan ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden sonra mazlum milletlerin umudu olmak üzere yol çıkıldı. İnşallah tüm dünya mazlumlarının umudu olmak lider ülke olmak, Türk dünyasının hamisi olmak üzere, Filistinlinin sesini duyurmak adına, Kudüsün sancağını indirmemek adına, Bosnalı’nın yalnız kalmaması adına bu yollara çıktık.Fatih Mahallesi liderlerinin kim olduğunu söyleyemeyenlere, partisinin logosunu kullanmaktan kaçınanlara, herkesin başkanıyım diyerek Bağlık’tan, Fatih’ten, Kızılpınar’dan, Veliköy’den haberi olmayanlardan inşallah bugün burada verdiği mesajı kat kat 31 Mart akşamında da belediye meydanında verecek” dedi.

 

“31 MART’TA SİZ ONA CEVAP VERECEKSİNİZ”

 

Mitingde son konuşmayı Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva yaptı. Kozuva, "Çerkezköy’ün 2018’de ki bütçesi 166 milyondu. Yaklaşık 100-120 milyona yakında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bir yatırım bütçesi vardı. Yani 280 milyon civarında yıllık bir bütçeye sahip olan Çerkezköy Belediyesi var. 5 yıl içerisinde Çerkezköy’de şuanda 1 buçuk milyar gibi bir para Çerkezköy Belediyesi’nden geçti. Fakat 1 buçuk milyarlık Çerkezköy’de hiçbir şey yapılmadı. 3-5-10 tane parkla bu harcanamaz bu parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bu para 118 tane park yaptık denen CHP’li bir belediye başkanı nerelerde harcadığını ben birkaç oldu mitingde soruyorum maalesef cevap alamıyorum. Onun vermediği cevabı Allah kısmet ederse 31 Mart’ta siz ona karşı vereceksiniz ben ona eminim" sözlerine yer verdi.  

 

"GÜNAHI DA VEBALİ DE ONUN BOYNUNA OLSUN"

 

Bu zamana kadar yaptığı yatırımları mecbur kaldıkları için anlattıklarını dile getiren Süleyman Kozuva, “Hiç bir şey yapmadınız deniyor. Bir baktım ki neler yapmışız neler. Bizim dinimizde bir elin verdiğini bir elin görmemesi gerekiyor denir. Biz yaptıklarımızı çok şükür bugüne kadar anlatmadık. Ama şu anda mecbur kaldık. Bunu söylemek zorunda kalıyorum. Günahı da vebali de onun boynuna olsun. Biz ne yaptık? 24 derslikli 1 tane Çerkezköy’e okul yaptık. Görevimiz miydi değildi, ama yaptık. Neden yaptık? Çoluğumuz çocuğumuz için yaptık. Halkımız için yaptık. 9 tane okulun kalorifer kazanı tesisatlarını kömürden doğalgaza çevirdik. O kadar çok şeyler yaptık ki şu anda anlatsam sabaha kadar anlatırım. İnşallah biz Çerkezköy Belediyesi’ne geldiğimiz gün neler yapabileceğimizi göreceksiniz” şeklinde konuştu.

 

“ÇOK ŞÜKÜR BENDE VAR BEN HARCIYORUM”

 

İthal danışmanları hakkından yapılan eleştirilere de değinen Kozuva, “Bu arkadaşımız bizim danışmanlara takmış. Niye taktı onu da anlamıyorum. Bizim danışmanlarımızın parasını biz veriyoruz. Kazandık harcıyoruz. Peki bu arkadaşımızın 5 seneden beri Muğla’dan getirdiği danışmanlar var. Belediye başkanı olduğundan beri Muğla’dan gelen danışmanlar var. Bu Muğla’dan gelen danışmanların parasını kim veriyor? Lütfen bunu açıklasın. Çerkezköy Belediyesi ödüyor. Çok şükür bende var ben harcıyorum. Ben bir kez daha soruyorum. Daha önceden de sordum da hala cevabını alamıyorum” dedi. Konuşmalarının ardından Fatih Mahallesi’nde yapılacak olan projeler hakkında bilgi veren Süleyman Kozuva, projeleri  slayt olarak vatandaşlara gösterdi. Kozuva'nın konuşmasının ardından Fatih Mahallesi’nde yapılacak olan projeler slayt olarak vatandaşlara gösterildi. Mitingde belediye meclis üyesi adayları da tanıtıldı.

“KIZILPINARLI VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ”

 

Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva Fatih Mahallesi’nde yaptığı mitingin ardından Kızılpınar’ da vatandaşlara bir araya geldi. Kızılpınar mahalle mitinginde projelerini vatandaşlarla paylaşan Kozuva, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimler için Kızılpınarlı vatandaşlardan destek istedi.

 

Haber / Seda AKYOL