TBMM Başkanı Şentop Edirne'yi ziyaret etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Edirne'nin İpsala ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı. Atatürk Ortaokulu'nun açılışını yapan Şentop, ardından Keşan Devlet Hastan

GÜNDEM 19.03.2019 18:54:00 0
TBMM Başkanı Şentop Edirne

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Vali Ekrem Canalp ile birlikte düzenlediği Edirne Belediyesi ziyaretinin ardından İpsala'da bulunan Atatürk Ortaokulu'nun açılışını yaptı. Açılışta konuşma yapan Şentop, İpsala'nın standardının en yüksek ve en sevdiği ilçelerden biri olduğunu belirtti. Kendisinin göçmen Tekirdağlı bir ailenin evladı olduğunu dile getiren Şentop, ailesinin geçmişinden bahsetti. TBMM Başkanı olmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tevdisi ile Trakya ve Rumeli'ne teveccühü olduğunu ifade eden Şentop, zor ve sorumluluğu yüksek bir görev olduğunu vurguladı. Milli Eğitim'in en önem verdikleri alanlarından biri olduğunu belirten Şentop, muhteviyata da önem verdiklerini ifade ederek, eskiden bilgiye ulaşmanın zor olduğunu anlattı. Şentop, kendi öğrencilik dönemlerinde ansiklopediler bulmaya çalıştıklarını belirterek Türk öğrencilerinin zeki ve başarılı olduğunu dile getirdi.

 

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, açılışın ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın vefat eden annesi Ümmüş Gürkan'ın ilçede toprağa verilmesi üzerine, Ümmüş Gürkan'ın evinin önünde helallik alınmasına katılarak, Recep Gürkan'a başsağlığı dileğinde bulundu. Ardından Keşan'a giden Mustafa Şentop, Keşan Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU