"Çanakkale Şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız"

Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği bu yılda düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan Gülerçin Kolej

GÜNDEM 19.03.2019 15:53:00 0
 "Çanakkale Şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız"

Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji Konferans Salonu’nda, önceki akşam saat 19:30’da düzenlenen etkinlikte Gülerçin Koleji kurucusu Bülent Gülerçin,Okul Müdürü Ömer Kürklü olmak üzer okul öğretmenleri ve veliler hazır bulundu.

 

 

 

 

"UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ"

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü yaptı. Kürklü, "104 yıl önce dünya bir oldu topraklarımızı ülkemizi almaya gelmişlerdi. Türk Milleti'nin yaşadığı topraklar Türklerin namusu ve şerefi olduğunu bilmiyorlardı. Avrupa bu konuda Türk Milleti'ni anlayamamaktadır. Vatan savunması için Çanakkale’ye eşleri ve kocalarının  anneler  evlatlarının geri dönmeyeceklerini bile bile onları Çanakkale’ye uğurladılar. Vatan savunmasında canlarını ortaya koyarak düşmana siper ederek geçit vermeyen tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün dünya coğrafyasına baktığımız zaman bize medeniyetten bahsedenlerin ne kadar barbar olduklarını günümüzde de görüyoruz. Türkler dünyaya hakim olduklarında dünyada huzur ve güven vardı. Çanakkale sadece Türklerin değil dünyanın umuduydu ve umudu da oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkler topyekun dünyaya başkaldırdı. Türk Milleti hiçbir zaman mülteci olmadı ve bir karış toprağını da vermedi vermeyecekte. Bilmiyorlardı ki bu topraklardan Mustafa Kemal gibi bir yiğit çıkacağını. Bu millet hiçbir zaman esaret altında yaşamayacaktır. Eşler kocalarını anneler çocuklarını bile bile Çanakkale’ye gönderdiler. İşte Türk Milleti vatan sevgisini bir kez daha tüm dünyaya Çanakkale’de gösterdi ve bizler Çanakkale Şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu güzel vatanımız için canlarını siper ederek düşmana geçit vermeyen ve denize döken başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun" sözlerine yer verdi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü’nün konuşmasının ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tekirdağ genelinde düzenlenen Liseler Arası Resim Yarışması'nda 3. olan Gülerçin Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Sıla Akbulut’a, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale  Konulu Resim Yarışması'nda ilkokullar arası ilçe ikincisi olan Gülerçin Koleji İlkokul öğrencisi Selin Minareci’ye , aynı yarışmada Anaokullar arasında  ilçe birincisi olan Gülerçin Koleji Anaokulu öğrencisi İdil Kalem’e Gülerçin Koleji Kurucusu Bülent Gülerçin tarafından madalyaları verildi.

 

 

 

 

TİYATRO OYUNU AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirleri okudu. Gülerçin Koleji Müzik Öğretmeni Gülben Kıycıoğlu yönetiminde okulun Müzik Korosu Çanakkale Türküleri'ni seslendirdi.  Çanakkale Savaşları'nda  eşlerini ve annelerin evlatlarını Çanakkale’ye göndermelerini konu alan oratoryo gösterisi sahnelendi. Ardından Çanakkale Geçilmez adlı tiyatro gösterimini sahneleyen öğrenciler ilgiyle izlenerek ayakta alkışlandı.

Haber / Seda AKYOL