Baharı coşkuyla karşıladılar

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatıyla düzenlenen Çocuk Şenliği'nde çocuklar gönüllerince eğlendi. Edirne Belediyesi Kent Ormanı'nda düzenlenen Çocuk Şenliği'ne katılÄ?

GÜNDEM 18.03.2019 14:49:00 0
Baharı coşkuyla karşıladılar

Her 15 günde bir böyle etkinliklerin yapılacağını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bizim en büyük yatırımımız; geleceğimizin teminatı çocuklarımıza. Çocukların olduğu yerde gelecek vardır, yarın vardır, umut vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan; ilke ve devrimlerinden hiç ayrılmasınlar. O yol hepimize yeter" sözlerine yer verdi.

 

 

 

ÇOCUKLAR EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİ

 

Edirne Belediyesi tarafından Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda düzenlenen Çocuk Şenliği'ne Çocukları ile birlikte gelen aileler baharı coşkuyla karşıladı. Katılımın yoğun olduğu şenlikte Maymun Show, Tahta Bacak, Hacivat Karagöz, Akrobasi Gösterileri, İllüzyonist, Ateş Yutan Adam, Sanat Atölyeleri, Şişme Oyun Grupları, Bando, Sokak Oyunları, Maskot gibi aktiviteler yer aldı. Çocuklar, gösterileri büyük bir heyecan ve merak ile izlerken; sanat atölyeleri ile de el becerilerini geliştirdi.

 

"15 GÜNDE BİR YAPILACAK"

 

Düzenlenen şenliklerle ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir insanın anavatanı çocukluğudur. Biz çocuklarımızın anavatanına sevgi tohumları ekmek istiyoruz. Çocuklar eğleniyorsa, çocuklar mutluysa, çocuklar geleceğe güvenle bakıyorsa o ülkede hiçbir sorun yoktur. İstedik ki bahar geldi. Baharla beraber hepimizin en değerli varlığı olan o güzel çocuklarla beraber ‘bahara hoş geldin’ diyelim. Ama bugün görüyorum ki yollar dolu, otoparklar dolu. Demek ki Edirne’nin ve Edirneli çocukların böyle etkinliklere, böyle eğlencelere ihtiyacı var. Ve bu nedenle şöyle bir karar verdik; her 15 günde bir böyle bir etkinlik yapalım. Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ne gideceğiz. Orada saygıyı, yardımlaşmayı, hoşgörüyü göreceğiz. 15 günde bir gelip burada da eğleneceğiz. Değerli Edirneliler, çocukların olduğu yerde siyaset olmaz. Çünkü çocukların olduğu yerde gelecek vardır, yarın vardır, umut vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan; ilke ve devrimlerinden hiç ayrılmasınlar. O yol hepimize yeter" şeklinde konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ