'Biz karar vermedikçe kimseye oyun kurdurmayız'

Seçim çalışmaları kapsamında Kapaklı'ya gelerek partisinin düzenlediği mitinge katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Amerika'nın girme demesine rağmen Afrin'e çatır çatır

GÜNDEM 18.03.2019 14:23:00 0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Kapaklı’ya geldi. Önceki akşam saat 19:30’da Kapaklı Eski Belediye Meydanında düzenlenen mitingde konuşan Bakan Soylu,Türkiye’nin uzun yıllardır darbeler, terör, ekonomik saldırılar ile mücadele ettiğini ve halkın birbirine düşürüldüğünü ifade ederek “Yıllardır bu ülkenin başında kaynar kazan kaynattılar. On yıllardır hiç ama hiç geri adım atmadılar. Şu yakamızı hiç bırakmadılar” dedi.

 

 

 

 

“YAKAMIZI HİÇ BIRAKMADILAR”

 

Soylu “1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 27 Nisan darbe, en son o Amerikan uşağı Pensilvanya'daki şarlatanın gerçekleştirmeye çalıştığı darbe. Bitti mi? Hayır. 7 Haziran sonrası HDP oyunu yüzde 13'e çıkardı, ardından Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı mağdur eder bir şekilde yaktılar yıktılar. Camileri, okulları, kütüphaneleri yaktılar. Oradaki kardeşlerimizin oradan gitmesine vesile oldular. Yetti mi? Hayır. Irak'ın kuzeyinde bir devlet kurmaya çalıştılar. Afrin'de bir terör merkezi oluşturmaya çalıştılar, Amerika destekledi, Avrupa fişekledi, tahrik etti. Hiçbir zaman bizi burada huzurlu oturtmak istemediler. On yıllardır bunları görüyorsunuz, bu söylediklerimin hepsi başka ülkede değil. Az bile söylüyorum ama bu ülkede gerçekleşti. Yarını, umudumuzu getirmek istemediler, her sevincimizi kursağımızda bıraktılar, bizi birbirimize düşürmek istediler, kutsallarımıza ve değerlerimize saldırdılar, inançlarımıza saldırdılar, kıyafetlerimizle bizi küçük görmeye çalıştılar, 'köylü, şalvarlı, fötürlü' dediler, 'Siz bu ülkeyi yönetemezsiniz, iktidara gelirsiniz ama siz bu ülkede muktedir olamazsınız' dediler. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler her türlü tezgahı çevirmiş ve her türlü kumpası da gerçekleştirmiştir. Son olarak gezi olaylarında faiz 3,5-4 puandı, Türkiye 100 milyar dolarlık yatırımın önünü açmıştı, bir taraftan IMF'ye çantasını vermiş, memleketimizden göndermiş, bir prangadan daha kurtulmuştuk. Birinci sıçramamızı gerçekleştirmiş, ikinci bir sıçrama gerçekleştirmek istiyorduk. Zengin, özgür, hür, ayakları üzerinde duran bağımsız bir Türkiye için ama müsaade etmediler. Gezi olayları, 17-25, 6-7 Ekim, 15 Temmuz ve sonrası en son Türkiye'ye döviz operasyonu yaptılar” dedi.

 

“YARINLARA GÜÇLÜ ADIM ATACAĞIZ”

 

 

Türkiye üzerinde oyunlar oynayanların amaçlarından birinin de Irak'ın kuzeyinde bir devlet, oradan bir hatla Afrin'de bir terör yerleşkesi kurmak olduğunu dile getiren Bakan Soylu, “Irak'ın kuzeyinde devleti kurabildiler mi? Peki Amerika’nın girme demesine rağmen Afrin'e çatır çatır girdik mi? Dünyaya bir mesaj verdik, gelecek nesillere Tayyip Erdoğan bir not bıraktı, 'Ey dünya bizi dinleyin' dedik 'Bu coğrafyada biz karar vermedikçe kimseye oyun kurdurmayız’. Kadın diyecek ki 'Ben sırtımı pkk'ya, ben sırtımı pyd'ye dayadım' Biz ne diyeceğiz Allah aşkına? Bu ülkede kardeşi kardeşe düşürmeye çalışacaklar, biz ne diyeceğiz? Bizi tehdit edecekler, ülkemizi tehdit edecekler. Sen sırtını pyd'ye, pkk'ya, ypg'ye dayadıysan, şimdi sana 4 duvar verdik. İster o duvara daya, ister o duvara daya. Sizin şu çektiklerinizi gelecek nesillerin çekmemesini istiyoruz. Büyük bir Türkiye'de yaşasın istiyoruz. Şimdi Cumhur İttifakı'nın da gücüyle inşallah hep birlikte yarınlara güçlü adım atacağız” dedi. Bakan Soylu “Terörle mücadelenin sonuçları huzur olarak Doğu ve Güneydoğu illerinde görülüyor. Kapaklı'da olduğu gibi Diyarbakır'da, Mardin'de, Siirt'te, Batman'da da oturan vatandaşlarımız huzur içindedir.  Terör örgütünün esamesi okunmuyor esamesi... Bana kızıyorlar, böyle konuşuyorum diye onların vekilleri. Ben onlara milletvekili demiyorum, kimse kusura bakmasın. Demem, demeyeceğim de. Onlar terörün vekili, onlar pkk’nın vekilidir. Onların kendi adına bir söz söyleme ihtimali yok, onlar robotturlar, robot. Karakterleri ve şahsiyetleri yok. 13-14 yaşında kızları alıp, dağa terörist götürenlere, ardından onları taciz edip, tecavüz edip daha sonra Murat Karayılan hayvanı ile Cemil Bayık hayvanının masasına meze olarak koyanların burunlarından fitil fitil getirmezsem namerdim” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bakan Soylu “Bu ülkenin yarınlarını pranga altına almak için bir çalışma içerisindeler. Hepsi bir araya geldiler, bunu çok rahat görüyoruz. Kılıçdaroğlu bu tezgahın kurucularından bir tanesi. Bunlar ne "yuh'tan anlıyor, ne söylenen sözden anlıyor. Şu an 299 HDP’li ve pkk’lıyı il genel meclisine ve büyükşehir meclis listelerine koydular” dedi.

 

“57 BİN UYUŞTURUCU SATICISINI KODESE GÖNDERDİK”

 

Uyuşturucu ile mücadeleyle ilgili de konuşan Bakan Soylu, “57 bin uyuşturucu satıcısını kodese gönderdik. Cumhuriyet tarihinin en büyük yakalamalarını yaptık. 7.2 ton likid esrar, 1.5 ton eroin, bin 200 kilo eroin, 260 ton bonzai ile ülkemizi zehirleyeceklerdi. Hiç merak etmeyin. Güvenlik güçlerimiz, savcılarımız ve hakimlerimiz büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Size namus ve şeref sözü veriyorum. Hem bu uyuşturucu satıcılarını, hem onların patronlarını yerin 7 kat dibine gömmezsek Allah bunun hesabını sorsun bizden” dedi. Ülke genelinde bekçilerin göreve başlamasıyla hırsızlık olaylarının bir önceki yıla göre yüzde 35 düştüğünü kaydeden Soylu “Bu yıl 2 ayda yüzde 22 düştü. Ama daha fazla düşüreceğiz. Sadece uyuşturucuyla sadece pkk ile uğraşmıyoruz. Aynı zamanda hırsızların da iflahını kesiyoruz” dedi. Bakan Soylu, millete hile yapmadıklarını, perdenin arkasında başka, önünde başka konuşmadıklarını belirterek “15 Temmuz'dan kendi irademizle kurtulduk. Dünyaya, mazlumlara elimizi uzattığımız için kurtulduk. On yıllardır, yüz yıllardır dünyada haksızlıklara uğrayanların hamisi olduğumuz için kurtulduk. Yemen'den Somali'ye kadar yetim evlerinde ay yıldızlı bayrak bulunduğu için kurtulduk. Kimse kusura bakmasın öyle kolay değil bu iş. Bu ülkede 15 Temmuz'u yaptılar. Cumhurbaşkanımızın gönlüne o feraseti, o cesareti veren kimdir? Milletimizin gönlüne o cesareti, o feraseti veren kimdir? Kardeşiniz olarak söylüyorum Allah'tır. Cumhurbaşkanımız futbolu çok seviyor. Vatandaşlarımız, şimdi önümüzde 4,5 yıl var. Bu Tayyip Erdoğan futbolu biliyor değil mi? Ayağına top yakışıyor mu? Şimdi bu 4,5 yıl için Tayyip Erdoğan'ın ayağına topu verin de Kılıçdaroğlu'nun kalesine bir doksandan çaksın” dedi.

 

“KAPAKLI’YA SÖZ VERİYORUM”

 

Cumhur ittifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan ve Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin’i yanına çağıran Bakan Soylu, Mustafa Çetin’in sadakatli, çalışkan, işi önüne alan ve tevazu sahibi olduğunu belirtti. Mustafa Çetin için destek isteyen Soylu “Ben de bir evladınız olarak, bir kardeşiniz olarak Kapaklı’ya söz veriyorum. Mustafa Çetin’in emrindeyim” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seda AKYOL