"Gönül Elçileri Çocuk Akademisi" projesi başladı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu'nun önderliğinde hayata geçirilen "Gönül Elçileri Çocuk Akademisi" projesi Edirne'de başladı. Konu

GÜNDEM 17.03.2019 16:42:00 0
"Gönül Elçileri Çocuk Akademisi" projesi başladı

Trakya Üniversitesi, “Gönül Elçileri Çocuk Akademisi” projesinin ilk atölyesinde, Edirne Merkez Cumhuriyet İlkokulu’ndaki 3. ve 4. sınıflarda eğitim gören 20 öğrenciyi ağırladı. Öğrenciler, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Selimiye Camii ve Millet Kıraathanesi’ni gezerek çeşitli atölye çalışmaları düzenlendi.

 

 

 

 

ÇEŞİTLİ GEZİLER DÜZENLENDİ

 

Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun öncülüğünde yürütülen proje kapsamında ilk misafirleri olan Edirne Merkez Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, gezinin ilk bölümünde Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi’ni gezdi. Ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Kerem İşcanoğlu, öğrencilere Trakya Üniversitesi’ni tanıtan, üniversitenin sanatsal çalışmalarına odaklanan ve sanatın gücünü vurgulayan bir sunum yaptı. Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden oluşan 20 kişilik grup daha sonra Doç. Kerem İşcanoğlu rehberliğinde, İlhan Koman Resim ve Heykel Müzesi’ni ve heykel atölyesini gezdi. Daha sonra Doç. Kerem İşcanoğlu eşliğinde serigrafi atölyesine geçen öğrencilere burada Fatih Sultan Mehmet Han tanıtılarak bunun üzerinden bir değerler eğitimi düzenlendi. Öğrenciler ardından serigrafi atölyesinde, Doç. Kerem İşcanoğlu ve Öğr. Gör. Zerrin Pehlivan eşliğinde, Fatih Sultan Mehmet temalı defterleri aşamalarını deneyimleyerek öğrendi. Ardından öğrenciler Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni gezdi. Sultan II. Bayezid Külliyesi’nin tanıtımının yapıldığı gezinin ardından Selimiye Camii gezilerek öğrencilere bilgiler verildi.

 

“HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE IŞIK TUTMAK”

 

Dr. Nilgün Tabakoğlu, gönüllere umudun ve geleceğin tohumlarını ekerek, yarınların mimarı çocuklara ulaşmak için çalıştıklarını belirterek “Halen devam eden ve 55 çocuğumuzun hayatına dokunduğumuz Gönül Elçileri - Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası projemizin arkasından zaman kaybetmeden yeni ve daha çok sayıda çocuğa dokunabileceğimiz fikirler üzerinde çalışmaya başladık. Bu doğrultuda bir Çocuk Akademisi fikri geliştirdik. Biz, bir önceki projemizde o güzel çocuklarımızın gönül tarlalarına umudu ektiğimizde şehrimiz tüm gücüyle bizlere destek oldu. Gönül Elçileri – Çocuk Akademisi adını verdiğimiz bu yeni projemizle de kapsamı daha da genişletiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yönlendirmesiyle belirlenen, Edirne’nin on farklı ilkokulundan her birinin öğrencilerini, her hafta Çarşamba günleri üniversitemizde düzenleyeceğimiz farklı atölye çalışmalarında ağırlayacağız. Onlara başta Mimarlık, Mühendislik, Eğitim ve Güzel Sanatlar Fakültelerimizdeki atölyelerimizin yanı sıra gastronomi ve mutfak eğitimleri gibi birçok farklı alanda eğlenceli içerikler sunacağız. Hedefimiz, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak. Bu projede gönüllülük esasıyla çalışan hocalarımız başta olmak üzere herkese gönülden teşekkür ediyorum. İlk atölye çalışmamızı gerçekleştirerek, uzun süre devam etmesini planladığımız projemizi başlatmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. “Geçmişimizin değerlerini geleceğimiz olan çocuklara aktarmalı ve onları bu bilinçle yetiştirmeliyiz” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Çocuklarımızın yüzünde küçük bir gülümseme oluşturarak, zihinlerinde geleceğe yönelik bir ışık yakabilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

 

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Konuşmalarının yapılmasının ardından proje hakkında bilgi veren yetkililer “Trakya Üniversitesi Gönül Elçileri – Çocuk Akademisi projesi, her hafta Çarşamba günleri farklı çocukların ağırlanacağı, farklı atölye ve değerler eğitimi çalışmalarıyla devam edecek. Bu doğrultuda, 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonuna kadar her Çarşamba günü, gastronomi, mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar başta olmak üzere farklı alanları kapsayan atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Her atölye çalışmasının misafirleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen farklı ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seda AKYOL