"Trakya'da birlik ve beraberliğin simgesiyiz"

Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Bartınlılar Derneği, Öz Havzalılar Derneği ve Niğdeliler Derneğini ziyaret etti. Ziyaret sırasında vatand

GÜNDEM 17.03.2019 14:39:00 0
"Trakya

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ilk olarak Kapaklı Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in konuşmalarıyla devam etti.

 

 

 

 

ÖLÜRÜM TÜRKİYEM ŞARKISINI SESLENDİRDİLER

 

İlçe Başkanlarının konuşmalarının ardından konuşmasına başlayan Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, "Yeşilin maviyle dans ettiği, dantel gibi koylarıyladört mevsimin bir başka yaşandığı görenlerin gönlünü verdiği Bartın’dan gelerek Kapaklı’mıza değer katan saygıdeğer Bartınlı hemşerilerim… Bu vatan için, bu bayrak için hep beraber söyleyelim mi?” sözlerine yer vermesinin ardından yüzlerce Bartınlı, ellerinde ay yıldızlı bayrağı göklerde dalgalandırarak Ölürüm Türkiyem şarkısını seslendirdi.

 

 

"2024’TE BELKİ ŞANSIN OLUR"

 

Konuşmalarına devam eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, "Bizler, 81 vilayetten gelen kardeşlerimizle tam 15 yıldır dostça, kardeşçe, huzurlu bir şekilde şanlı bayrağımızın gölgesinde yaşamayı sürdürüyoruz. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun kimseyi ötekileştirmiyoruz, ayrıştırmıyoruz. Birileri gibi ‘Kapaklı’da beka sorunu var’ demiyoruz. Şimdi sizlere sormak istiyorum. Burada hepinizin elinde Türk Bayrağı varken Kapaklı’da beka sorunu olabilir mi? Görüyorsunuz, Kapaklı’da beka sorunu falan yok. Biz Trakya’da birlik ve beraberliğin simgesiyiz. Birileri çıkmış, ‘Bekle bizi Kapaklı, aşiretimizle geliyoruz’ diyor. Kardeşim, biz zaten 120 bin kişilik kocaman bir aileyiz. Sen ne aşiretinden bahsediyorsun? Hadi bak işine! Birileri bizim bu birlik ve beraberliğimizden ciddi şekilde rahatsız olmuşlar! Sizler debasından takip etmişsinizdir. Gittikleri yerde vatandaşla, esnafla sürekli kavga ediyorlar. Halkımızın bize karşı olan teveccühübunları çok rahatsız ediyor. Sürekli vatandaşa kızıyor ‘Neden bu İrfan Mandalı’ya oy veriyorsunuz?’ diye. Senin aklın ermez güzel kardeşim. Biz vatandaşın gönlüne girmişiz gönlüne. Bak yenilen pehlivan. Bu seçimi kaybettin artık, senin işin olmaz. Bari insanları kaybetme. Benden sana tavsiye, vatandaşla kavga etmeyi hemen bırak. 31 Mart’tansonra da sakın bir yere kaybolma. Vatandaşın elini sıkmaya devam et. 2024’te belki şansın olur" dedi.

 

"SENİN KAPAKLI’YA NASIL BİR FAYDAN DOKUNACAK BE ADAM"

 

2019 – 2024 döneminde hayata geçireceği projeleri vatandaşlarla paylaşan Mandalı, "Sizlere sunduğumuz her projeyi yapacak güçteyiz. 15 yıldır bu topraklara hizmet ediyoruz. Kapaklı her yıl binlerce göç alıyor. Bu göç dalgası, hizmet ihtiyacını da sürekli artırıyor. Buna rağmen 15 yıl boyunca bir kuruş faiz ödemedik. Çok şükür borçsuz bir Belediyemiz var. Biliyorsunuz Kapaklı’mız tam 5 yıldır ilçe konumunda ama ne hastanemiz var ne de adliyemiz var. Çevre yolumuz perişan, kavşağımız perişanama şimdi birileri çıkmış konuşuyor. ‘Ben devlet yatırımı getireceğim’ diyor. Adama sorarlar kardeşim, neredeydin bu zamana kadar? Hepinizin bildiği gibi yanı başımızda birçok sanayi kuruluşu var. Zaten hava kalitemiz çok kötü. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de termik santral belası sardılar başımıza. Neyse ki sizlerin de desteğiyle bu belayı durdurduk! Biz bu beladan kurtulmak için mücadele ederken,bu arkadaşımız koltuğundan olmasın diyesesini bile çıkaramadı? Yahu senin Kapaklı’ya nasıl bir faydan dokunacak be adam! Hepinizin bildiği gibi yollarımızı asfaltlamak için Karaağaç’a geçici bir asfalt plenti kurduk. Ancak bizim hizmet etmemizi istemeyenleriktidar gücünü kullanarak şantiyemizi durdurdu. Hem sizleri hizmetten mahrum bıraktı hem de kamuyu zarara uğrattı. Şimdide çıkmış ‘Hizmet edeceğim’ diyor. Biz hizmeti zaten yapıyoruz. Sen gölge etme yeter!” sözlerine son verdi.

 

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

 

Kapaklı Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ndeki vatandaşları Öz Havzalılar ve Niğdeliler Derneği'ne davet eden Mandalı arkasındaki yüzlerce Bartınlı vatandaşla, önce Kapaklı Öz Havzalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni, sonrasında da Kapaklı Niğdeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla sohbet etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU