Kozuva, Akay'a 20 gün ömür biçti

İrem Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatifi'ni ziyaret eden Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a 20 gün ömür biçerek ?

GÜNDEM 12.03.2019 13:20:00 0
Kozuva, Akay

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, meclis üyesi adayları ve partililerle birlikte İrem Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatifi’ni ziyaret etti.

 

 

 

 

“YANIMIZDA OLACAĞINIZDAN EMİNİZ”

 

Bugün saat 11:00’da kooperatifi ziyaret eden Kozuva ve beraberindekiler, kooperatif başkanı Cengiz Metin ve kooperatif üyeleri tarafından karşılandı. Kooperatif Başkan Cengiz Metin ziyarette yaptığı konuşmada kooperatif olarak ben değil biz diyerek çalıştıklarını belirterek “Birlikten güç doğar. Biz bir aileyiz. Elimizden geldiği kadar en kaliteli hizmeti vermek için çalışıyoruz” dedi. Metin, seçimde Süleyman Kozuva’ya ve ekibine de başarılar dileyerek “Kazanmanız halinde biz öğrenci servislerini yalnız bırakmayacağınızdan, yanımızda olacağınızdan eminiz” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’Ü ONDAN DAHA İYİ BİLİYORUM”

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva da “2 dönemdir Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım. Sizin dertlerinizin ne olduğunu, neler yaşadığınızı çok net bilenlerden biriyim. Biz kazandığımız takdirde inşallah Çerkezköy’deki tüm esnaf arkadaşlarımız, sanayici arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız rahat edecek” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın “Süleyman Kozuva halkı tanımıyor, sokakları bilmiyor” şeklinde eleştirilerde bulunduğunu belirten Kozuva “O kısa pantolonla gezerken ben çakıl taşıyordum, traktör sürüyordum. Çerkezköy’ü ondan çok daha iyi biliyorum mahalle mahalle, sokak sokak. O arkadaşımız ne derse desin, ondan daha iyi bildiğim kesin. Diyor ki ‘Süleyman parasına para katar, para kazanmayı iyi bilir’. Çok şükür kazanıyorum, kazanıyoruz, kazanmamız gerekiyor. Kendi birikimlerimi de Çerkezköy için, esnaf için nasıl aktarabilirim, bugüne kadar hep bunu hesaplarını yaptım. İnşallah bundan sonra da bunun hesaplarını yapacağım” dedi.

 

“ŞOFÖRLER İKİNCİ PLANA ATILIYOR”

 

Hiçbir zaman ‘ben’ demediğini söyleyen Kozuva “Hep biz dedik. İnşallah bundan sonra da biz olmaya devam edeceğiz” dedi. Şoförlerin maalesef her zaman 2’nci plana atıldığını ileri süren Kozuva “İnşallah bu algıyı hep beraber kırmanın hesabını yapacağız. ÇTSO başkanlığım döneminde çok mücadele ettim. Ama odada bir yere kadar mücadele edebiliyorsunuz. Bir yerden sonra tıkanıyorsunuz” dedi.

 

“HARCIYORUM AMA KENDİ PARAMI HARCIYORUM”

 

2 ilçe başkanı ile birlikte gece gündüz beraber mücadele ettiklerini dile getiren Süleyman Kozuva “Beni sokak sokak gezmedi diye eleştiriyor. Ben sokak sokak gezmesini de bilirdim, ama ben ticaret adamıyım. Onun kadar boş vaktim olmadı. O bir gazla geldi belediye başkanı oldu, inşallah 20 gün sonra bırakıp gidecek. Ticareti de bilirim, insan yönetmeyi de bilirim, belediye yönetmeyi çok iyi bilirim, ondan daha iyi bilirim. Şuanda 7-8 tane şirketim, 2 bin 200 tane çalışanım var. Allah herkesin gönlüne göre versin. Herkese de fazla fazla versin. Arkadaşımız diyor ki ‘Çok parası var, para harcıyor’. Benim çok param var çok şükür harcıyorum. Ama kendi paramı harcıyorum. Kendisi benden fazla para harcıyor, nereden harcıyor? Kalksın bir belediye başkanlığı maaşı ile bu kadar para harcanabiliyorsa bunu hesabını versin” dedi.

 

“ABİ-KARDEŞ KAVGASINI BİTİREMEDİLER”

 

Asansör üzerinden de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren Süleyman Kozuva, “2 dönemdir ÇTSO’da yönetim kurulu başkanlığı yapıyorum. Kendime özel asansör yapmadım. CHP’li başkan egosundan kendisine özel asansör yaptı” dedi. Vahap Akay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın 3 buçuk yıldır kavgalı olduğunu savunan Kozuva “3 buçuk yıldır abi-kardeş kavgasını bitiremedikleri için Çerkezköy’e hizmet yapılmadı. Şuanda sadece günü kurtarıyoruz” dedi. Yüzde 58 hedefini yüzde 60’ların üzerine çıkardıklarını söyleyen Kozuva, “5 senede Çerkezköy’ün nüfusu bir Saray kadar arttı. Önümüzdeki 15-20 senenin planlamalarını yapmamız lazım. Tek çözüm 20 gün sonra yaparsa Kozuva yapar. Şuana kadar yapmayacağımız hiçbir sözün altına imza atmadık. Söz verdiğimiz projelerimizi de göreve geldiğimizde hayata geçireceğiz” dedi.

 

“İSTENEN BELGELER ÇOK FAZLA”

 

Üyelerin sıkıntıları ile ilgili bilgi veren Kooperatif Başkanı Cengiz Metin da “Her yıl UKOME’den yol belgesi alıyoruz. Bu yol belgesi için istemiş oldukları birtakım belgeler var. Bu belgeler çok fazla. Taşıdığımız öğrencilerin listesini istiyorlar. Biz taşıdığımız öğrenciler için ‘siz bir yıl biz taşıyacağız’ diye bir sözleşme yapmıyoruz, yapamayız da. Bu listenin garantisi yok. Yol belgesi için hazırladığımız tüm evraklar okullar için de isteniyor. Araç sahibi yol belgesini almışsa zaten tüm istenilenleri yerine getirmiştir” dedi. Okulların önünde park etmeye yer bulamadıklarını söyleyen Metin “Bizler öğrenciyi evinden alırken ya da evine bırakırken, taciz ediliyoruz. Bizim araçlarımızın arkasında dur levhası var. Kanunu diyor ki ‘dur levhası yandığı zaman arkasında 7 metre geride durun’. Bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesini istiyoruz” diye konuştu. Metin, UKOME’de yönetmelik hazırlanırken, meslek erbaplarının da görüşlerinin alınmasını istedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU