"3'üncü Millet Bahçesi Çerkezköy'e yapılacak"

Süleyman Kozuva'nın aday ve proje tanıtım programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, birinci ve ikinci 100 günlük icraat programında Tekirdağ'a özel önem verdiklerini belirterek ?

GÜNDEM 10.03.2019 21:21:00 0

Çerkezköy’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, partisinin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın Yıldırım Beyazıt Mahallesi Spor Salonu’nda düzenlenen aday ve proje tanıtımı programına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün konuşması ile devam etti. Çerkezköy’ün daha da büyütüp geliştirmek istediklerini dile getiren Kök “Cumhurbaşkanına sözümüz var. Çıktığımız bu kutlu yolda gecemizi gündüzümüze katarak çalışcağız. 31 Mart günü Çerkezköy ak belediyeciliğe kavuşacak. Çerkezköy’ü hazırladığımız 159 ak proje ile baştan sona değiştireceğiz” dedi.

 

 

 

“TİCARETTTEN DE ANLAR, SİYASETTEN DE ANLAR”

 

CHP’li belediye başkanı Vahap Akay’ın seçime 3 hafta kala panik havasına büründüğünü ileri süren Kök “Sürekli bizim adayımızı üzerinden siyaset yapmaya, büyükşehirin gecikmiş yatırımlarını kendi yatırımıymış gibi göstererek oy alma derdine düştü. Yemezler kardeşim, bu oyunları yemezler. Sen 5 yıldır bu ilçenin belediye başkanısın. Parkları çiçeklendirmekten başka ne yaptın? Tepe’ye servet harcayarak 3 liraya yapılacak işi 15 liraya yaptırıp büyük bir park yaptın. Hakkını yememek lazım. Bir de Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerini tek yön yaparak içinden çıkılmaz bir hale soktun. Yemyeşil ağaçları söktün. Son günlerde yok Kent Park, yok Kültür Merkezi, yok Yüzme Havuzu, yok o, yok bu, konuşup duruyor CHP’li belediye başkanı. Bak sayın aday. Övündüğün o yatırımları büyükşehir yapıyor. Sen de kendin yapıyormuşsun gibi halkı kandırmaya çalışıyorsun. Büyükşehir de zaten yok saydığı Çerkezköy’e sonunda 2 eser yaptı. Bunların açılışının da seçime doğru yapılmasını bizim için çok manidar” dedi.  Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın “O kısa pantolonla gezerken ben ticaret yapıyordum” sözlerine CHP’li Başkan Vahap Akay’ın alındığını ileri süren Kök “Hemen cevap verdi. Dedi ki ‘sen sadece ticaretten anlarsın’. Bizim adayımız ticaretten de anlar, siyasetten de anlar, bürokrasiden de anlar” dedi.

 

 

 

“ÇERKEZKÖY AK İCRAATLARA YENİDEN KAVUŞACAK”

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de Cumhur ittifakının milli bir birlik olduğunu dile getirdi. Cumhur ittifakı zayıflarsa Filistin’in, Arakan’ın, Doğu Türkistan’ın Türk dünyasındaki, İslam dünyasındaki mazlumların sesinin kısılacağını dile getiren Aydeniz “31 Mart seçimleri bu gücün gösterileceği gündür” dedi. Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva ise yaptığı konuşmada bir iş adamı, icraat adamı olduğunu belirterek “AK Parti her şeyden önce icraat partisidir. İnşallah Çerkezköy, AK Parti belediyeciliği ile ak icraatlara yeniden kavuşacaktır. Seçimler bir yarıştır, ama makam ve koltuk değil, halka hizmet yarışıdır. Bizi belediye başkanı seçtiğinizde, Çerkezköy’ü 5 yıldızlı bir belediyeye kavuşturacağız” dedi.

 

PROJELERİNİ AÇIKLADI

 

Çerkezköy’ün kaderinin değişeceğini söyleyen Kozuva, Kent Meydanı ve Otopark, Hafif Raylı Sistem Projesi, Bağlık Alt Geçit Projesi, Amfi Park Projesi, Veliköy Dere Islahı, Sevgi Anaokulu ve Çocuk Kültür Evi Projesi, düğün salonları, Gençlik Merkezi Projesi, Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Şelale Park Projesi, Taziye Evleri ve Misafirhaneler, üst geçitler ve yaya geçitleri, hamam, Çerkezköy Millet Bahçesi projelerinin slaytlarını katılımcılarla paylaştı. Çerkezköy için 159 projelerinin olduğunu dile getiren Kozuva, hepsinin Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti. Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan da “Projeler içerisinde biri çok dikkatimi çekti, hamam projesi. Bu proje çok önemli. Çünkü Süleyman Kozuva belediyeyi aldıktan sonra, CHP belediyesinden kurtulduktan sonra Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı olacak” dedi. AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel de tanıtım programında yaptığı konuşmada “ Benim milletim ferasetlidir. Ne yapacağını bilir. 31 Mart kurtuluş 1 Nisan diriliş günü olacak” dedi.

 

“TÜRKİYE HER ALANDA İLERİ SEVİYEYE ULAŞTI”

 

Tanıtım programında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da “Tekirdağ bizim Anadolu’dan Avrupa’ya geçişimizin, Rumeli’ye uzanışımızın şehridir” dedi. Türkiye’nin son 16 yılda demokrasi ve kalkınmada hiç olmadığı kadar ileri seviyelere ulaştığını söyleyen Bakan Kurum “16 yılda karşımıza sürekli çelmeler, tuzaklar, oyunlar çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Türkiye son 16 yılda her alanda bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Artık İHA’larımız, SİHA’larımız var. Biz insansız hava araçlarını üretmemiş olsaydık Afrin’de Fırat Kalkanı Harekatında durum çok farklı olurdu. Ekonomide bağımlıydık. Ekonomide İMF’den bağımsız karar alamıyorduk. Ama AK Parti iktidarıyla İMF’ye olan 23.5 milyar dolarlık borcumuzu ödedik ve ekonomik bağımsızlığımızı aldık. İşte AK Parti budur. 16 yıldır kişi başı gelirimizi 236 milyardan tam 860 milyar dolara yükselttik. Yılda o zaman 36 milyar dolar ihracatımız vardı, şuanda 160 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Yılda 70 milyar liralık yatırım yapan bir ülkeydik. Şuan yılda 266 milyar lira yatırım yapan bir ülke haline geldik. Eskiden darbelere, cuntalara teslim olan bir ülke vardı. Şimdi darbecilerin karşısına aslan gibi dikilen, 16 saat milletiyle beraber tankların önüne çıkan, darbeye dur diyen bir ülke var” dedi.

 

“YOLA KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ”

 

Yola kararlılıkla devam edeceklerini söyleyen Kurum “Tekirdağ’a son 16 yılda her alanda büyük hizmetler yaptık. Tekirdağ bugün yüksek kaliteli tarım ürünleri ve hayvancılığın yapıldığı ileri teknoloji sanayi bölgelerine sahip bir konuma geldi. 2023 vizyonu olarak da uluslar arası ticaret merkezi, lojistik merkezi, turizm merkezi olma yolunda kararlı bir şekilde ilerliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Tekirdağ'a tam 4 milyar liralık yatırım yaptık. 212 milyon liralık yatırımımız da devam ediyor. Açık sudan içme suyuna, alt yapıdan üst yapıya kadar çok çeşitli alanlarda projeler hayata geçirdik. Son 16 yılda Tekirdağ’da 244 milyon lira değerinde 61 projemizi tamamladık ve devam eden de birçok projemiz var. Bakanlığımızın TOKİ Dairesi Başkanlığı elinde tam 5 bin 376 konutu kazandırdık ve vatandaşlarımız mutlu, huzurlu bir şekilde yuvalarında yaşıyorlar. Okullar, hastaneler, camiler, kamu hizmet binaları kazandırdık.  Tekirdağlı vatandaşlarımızın hizmet standartlarını yükseltebilmek için birçok projeyi geliştirdik. 2019 yılı için Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 50 bin konutluk projemiz var. Bu projenin bin 118'i de Tekirdağ'ımızda. Tekirdağ'da vatandaşlarımız aylık 595 liradan başlayan taksitlerle 20 yıla varan vadeyle kira öder gibi ev sahibi olabilecekler. Bu projelerimizi artıracağız” ifadelerini kullandı. 

 

“3’ÜNCÜSÜ ÇERKEZKÖY’E YAPILACAK”

 

Birinci ve ikinci 100 günlük icraat programında Tekirdağ’a özel önem verdiklerini söyleyen Bakan Kurum “Tekirdağ’da şu an için 2 tane millet bahçesi projemiz devam ediyor. Bir tanesi Çorlu ilçemizde yaklaşık 27 bin metrekarelik eski devlet hastanesi alanında. Tekirdağ merkezinde 40 bin metrekarelik alanda millet bahçesi yapımını valiliğimizle yürütüyoruz. Bu projeye de hem teknik hem de maddi destek veriyoruz. Dedik ki ‘Tekirdağ'a 2 millet bahçesi yetmez biz 3'üncüsünü yapmamız lazım’ İnşallah üçüncüyü de Tugay Komutanlığı alanında yapacağız. Amacımız Tekirdağ'ımızın tüm ilçelerine millet bahçesi kazandırmak ve bu çerçevede projelerimizi yürütmek” dedi.

 

“5 MİLYAR LİRA KAYNAK AKTARILDI”

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ergene, Çorlu, Tekirdağ’ın çok büyük problemlerinin olduğunu belirterek “Bu problemleri çözebilmek amacıyla çarpık kentleşmeden ve sanayileşmeden kaynaklı bu bölgedeki nehirlerimiz maalesef kirletiliyor. 2011 yılında Cumhurbaşkanlığımızın talimatıyla Türkiye’nin en büyük çevre hareketini başlattık. Bu hareket çerçevesinde Tekirdağ'ın tamamını alacak şekilde 5 atıksu arıtma tesisinin denize derin deşarjını sağlayacak projeye tam 5 milyar lira kaynak aktarıldı. Hamdolsun proje hızlı bir şekilde ilerliyor. Tekirdağ'ımızda çarpık kentleşmeden kaynaklanan, çarpık sanayileşmeden kaynaklanan ve buna çözüm için de hükümetten başka bir irade ortaya konulmayan süreçte biz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu projeyi yürütüyoruz. 2019 yılında projenin büyük bir bölümünü tamamlamak ve kalanını da 2020'de tamamlamak suretiyle Tekirdağ'ın derelerini, havzalarını, nehirlerini koruyacağız. Artık Tekirdağımızda üretilen tarım ürünleri daha kaliteli olacak ve Marmara Denizi de inşallah kirletilmeyecek. Çok önemli gördüğümüz bu projeyi hızlı ve kararlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Proje bittiği zaman Tekirdağ başka Tekirdağ, Ergene başka Ergene, Çorlu başka Çorlu olacak. Çerkezköy'ü de içine alan bu projeyi yaptığımızda buradaki turizm, istihdam ve tarım ürünlerinin kalitesi çok daha ileri seviyelere gelecek” dedi.

 

“300 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

 

Kentsel dönüşümün Türkiye’nin yadsınamaz bir gerçeği olduğunu söyleyen Bakan Murat Kurum “Bu proje çerçevesinde 81 valiliğe genelge gönderdik. Valilerimiz bu noktada il genelinde en riskli alandan başlamak suretiyle dönüşümü hızlandıracaklar. 3 ay içerisinde şehirde ne kadar riskli alan varsa o alanları tespit etmek suretiyle bize bildirecekler. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz. Hedefimiz 5 yılda 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü tamamlamak ve o dönüşümle birlikte dönüştürülmesi gereken 6.7 milyon konutumuzu süreç içerisinde da her yıl 1 buçuk milyon konut yapmak suretiyle dönüştüreceğiz. Bu dönüşüm bizim için çok önem arz ediyor. Biz istiyoruz ki deprem riski taşıyan hiçbir konutta vatandaşlarımız oturmasın. Bunu yaparken bir kısmını, 300 bin konutun bir kısmını TOKİ idaresiyle yapacağız, bir kısmını da tam 4 milyar liraya kadar faiz desteği vereceğiz. Bu faiz desteğinin yüzde 50'sini hibe vereceğiz. Vatandaşlarımız kendisi dönüştürmek istiyorsa onlara destek olacağız. Kira desteği vereceğiz. Yok ben dönüştüremiyorum diyorsa belediyelerimizin eliyle TOKİ ve İller Bankası vasıtasıyla dönüşüme destek olacağız” dedi.

 

“HAK SAHİPLERİNE VERDİK”

 

Türkiye’de sadece inşaat faaliyetleri yapmadıklarını dile getiren Bakan Kurum “Bunun dışında mülkiye sorunlarını da çözüyor ve Tekirdağ’da yatırımcılarımıza, çiftçilerimize, sanayicilerimize arazi sağlama noktasında da destek olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın mülkiyet problemlerini çözmek için toplam yüzölçümü 9 milyon 600 bin metrekare olan 600 adet 2b taşınmazını da 2 bin 400 hak sahibi vatandaşımıza verdik ve tapularına vatandaşlarımız kavuştular. Tarım arazilerinin satışında da toplam yüzölçümü 100 milyon metrekarelik taşınmazı hak sahibi kardeşlerimize verdik" dedi.

 

“TEKİRDAĞ’I HER ALANDA DESTEKLEDİK”

 

Tekirdağ’ı her alanda desteklediklerini dile getiren Kurum “Tarım alanında, turizm alanında, sanayi alanında destekledik. Desteklemeye devam edeceğiz. O projelerimizi Tekirdağ’daki vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek adına hep birlikte yapacağız. Biz inşallah 31 Mart akşamı en yüksek oy oranlarını Çerkezköy'de alacağız. Çerkezköylü olmak ne demek tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Biz Cumhur İttifakını kurduk. CHP de illet ve zillet ittifakını kurdu ve terör örgütünün siyasi uzantısıyla kol kola girdiler. Geçtiğimiz günlerde CHP yerel seçim manifestosunu açıkladı. Diyorlar ki 'Martın sonu bahar.' Bu ülke, bu şehirler CHP döneminde ne zaman bahar gördü ki bu mart görsünler. Pehlivan mindere çıkışından bellidir. Biz sizin belediyecilik kariyerinizi de biliyoruz, karnenizi de biliyoruz. Sizin döneminiz çöp, çamur, çukur belediyeciliği olarak milletin hafızalarına kazınmıştır. Bizim genel başkanımız geldi 1994 yılında bununla ilgili her türlü mücadeleyi verdi. AK Parti’yi Ak belediyeciliği İstanbul’la tanıştırmak suretiyle genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu 3 şeyle mücadele etti” dedi. Bakan Kurum’un konuşmasının ardından belediye meclis üyeleri tanıtıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU