Herkesin Ortak Değeri, Değerlisi KADIN

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Özel Sevgi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Çorlu Reyap Hastanesi ve KASAİD işbirliğinde "Herkesin Ortak Değeri, Değerlisi KADIN" konulu semin

GÜNDEM 8.03.2019 18:56:00 0
Herkesin Ortak Değeri, Değerlisi KADIN

Herkesin Ortak Değeri, Değerlisi KADIN adlı seminerde; Sevgi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nden Diş Hekimi Caner Asma “Ağız Ve Diş Sağlığı Hamilelik, Menapoz ve Emzirme Döneminde Diş Sağlığı”, Reyap Hastanesi-Fizik Ted. Ve Reh. Uzm. Doç. Dr Aliye Yıldırım Güzelant “Kadınlarda Kas ve İskelet Sağlığı”, Reyap Hastanesi-Kadın Hast. ve Doğum Uzm. Op.Dr Bahar Mert  “Kadın Sağlığı”, KASAİD’den Avukat Cumaziye Ceren Zayim “Kadına Şiddet” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

 

"KADIN TOPLUMUN EN ETKİLİ UNSURUDUR"

 

Düzenlenen seminerde konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, "8 Mart tarihi bundan 162 yıl  önce 1857 yılında Amerikan'ın Newyork kentinde başta on altı saatlik çalışma süresi ve düşük ücretler olmak üzere, kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesi için verdikleri kanla ve gözyaşıyla sona eren şanlı mücadelenin, yıldönümüdür. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün! Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. Alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz" sözlerine yer verdi.

 

"KADINLAR SOSYAL HAYATTA DAHA FAZLA YER ALMALI"

 

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, "Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yalnızca söylem değil,  kadın  üyelerimize ve çalışan kadınlarımıza yönelik somut olarak hazırladığımız projeler ve eylemlerle bu sürece katkıda bulunuyoruz. Çalışan kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına gerçekleştirdiğimiz projelerle, tüm platformlarda kadın çalışmalarına yönelik iyi deneyimlerin gündemimize alınarak hayata geçirilmesi yönündeki uğraşımızla, her tür eğitim faaliyetine ortak katılım kriterlerini dikkate almamızla, anketler yoluyla üyelerimizin sorunlarını tespit ederek bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalarımızla, kadın çalışanların ve çalışan kadın üyelerimizin ihtiyaçlarını öncelikli hedefimiz haline getiriyoruz. Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini bir an önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur. Elde ettiği hakları  sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ