Halk seçimleri yorumluyor

Marmara Haber Gazetesi olarak 2019 yerel seçimlerine sayılı günler kala Çerkezköy halkına seçimlerden beklentilerini sorarak, yönetim ile ilgili düşünceleri, istekleri ve yapılması gereken projeler hakkında bi

GÜNDEM 6.03.2019 17:23:00 0
Halk seçimleri yorumluyor

Çerkezköylü vatandaşlara 2019 yerel seçimlerinden beklentilerini sorduk. Bazı vatandaşlar yapılan hizmetlerden memnun kaldıklarını dile getirirken bazı vatandaşlar ise şikayetlerinden bahsederek yapılmasını istedikleri projeleri anlattı.

 

“DAHA ÇOK EĞİTİM ALANI KAZANDIRILMALI”

 

Çerkezköy’e daha çok eğitim alanları kazandırılması gerektiğini vurgulayan Esnaf Mehmet Ali Erbay, “Benim öncelikle birkaç tane şikayetim olacak. İlk olarak nehirlerde yapılmayan temizlikler, sürekli pislik içinde olması beni rahatsız ediyor. Halk olarak bunun düzenlenmesini istememiz en doğal hakkımız. Burası bildiğimiz üzere organize sanayi bölgesi olmasından dolayı fabrikaların atıkları ve çevreye yaydığı pis kokular sağlık açısından çok zararlı. Bu fabrikaların bacalarına filtreleme yapılmasını istiyorum. Fabrikaların çevreye yaymış olduğu kokulardan şikayetçiyim. Her gün bu kokuları çekmek istemiyoruz. Seçimlerden beklentim ise var olan düzeni korumaları, daha fazla park ve daha fazla yeşil alan çalışmaları düzenlemeleridir. Doğanın güzelliklerinin farkına varıp çarşıyı daha da güzelleştirmeliler. Bize bina, köprü, taş yığını şeyler yapmaktan vazgeçip halkın daha da bilinçleneceği kurslar açmalılar, halk eğitimi merkezilerini çoğaltarak eğitim alanlarını kazandırmalılar. Özellikle yaz aylarında bu arabalardan çıkan egzoz sesleri esnaf olarak beni rahatsız ediyor buna da bir çözüm bulmaları istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“GENEL OLARAK YAPILAN PROJELERDEN MEMNUNUZ”

 

Filiz Arslanoğlu da yerel seçimlerden beklentilerinden bahsederek, “Daha adil bir yönetim, daha ayrımcılık olmadan yönetilen bir Çerkezköy olmasını istiyorum. Genel olarak yapılan projelerden gayet memnunuz. Özellikle parklar, aile için sosyal alanlar, yürüyüş alanları yaptı. Bu bizim sosyalleşmemiz açısından çok önemliydi ve bu konuda başkanımızı taktir ediyorum. Sadece tek bir sorunumuz var madde bağımlıları ile ilgilenmelerini istiyoruz çevremizde fazlasıyla görüyoruz kimse onlarla ilgilenmiyorlar. Bu konuda daha özenli olmalılar” ifadelerini kullandı.

 

“PARK SORUNU BİRAN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ”

 

Esnaf Can Odabaşı ise en büyük sorunun trafik olduğunu dile getirerek, “Şuan burada ki en büyük sorundan biri trafiktir. Yolların biraz daha düzenlenmesini istiyorum. Halk ile iletişimleri keşke seçim zamanında olduğu gibi olsa. Seçimlerden önce esnafa, vatandaşa bir kere bile uğramayan başkan, başkan adayları şimdi seçimler gelmiş kapı kapı gezemeye başlamışlar. Tek yön uygulaması aslında iyi güzel fakat eksik yönleri de bulunuyor. Park sorununu ise biran önce çözmeleri gerekiyor” dedi.  

 

 “SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”

 

Vahap Akay’ı sonuna kadar desteklediklerini ifade eden İlknur Çakır, “Şuan ki mevcut başkanımızdan gayet memnunuz. Bu zamana kadar yapılan projeler bizi hep mutlu etti ve bundan sonra da mutlu edeceğine inanıyorum. Gelecek olan hatta yapılmış olan kent park projesi, Çerkezköy’ü geliştirmek için attıkları en güzel adım. Tepe Piknik Alanı ise hafta sonları eşim ve çocuğum ile vakit geçirebileceğimiz güvenli ortamlardan. Olumlu bulduğum şeyler gibi olumsuz bulduğum yanları da var tabi. Mesela hastaneye yolundaki derenin kapatılmasını istiyorum. Kapatılamasa bile en azından dere kenarlarına bir şeyler yapılmasının daha doğru olacağına inanıyorum. Bu konuda başarısız olduklarını da belirtmek isterim” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL