Balkan Senfoni Orkestrası ayakta alkışlandı

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası, "Mirasımızın İzinde: 1. Balkan-Türk Kadın Çalıştayı" kapsamında, "Balkan Türk Kadın Bestekârlar" temalı, unutul

GÜNDEM 6.03.2019 16:40:00 0
Balkan Senfoni Orkestrası ayakta alkışlandı

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatan konsere, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kosova Demokratik Partisi Milletvekili ve Parlamento Başkan Vekili Müferra Şinik, Makedonya Anayasa Komisyonu Üyesi Salih Murat, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İdare Mahkemesi Başkanı Yaşar Erdem, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çalıştay Düzenleme Kurulu Üyesi Dr. Nilgün Tabakoğlu, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Dış İşleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, Balkanlar’dan gelen davetli konuklar, STK temsilcileri, akademisyen ve öğrencilerle yüzlerce müziksever katıldı.

 

EŞSİZ ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURDU.

 

Trakya Üniversitesi ile KADEM Tekirdağ Temsilciliği’nin iş birliği ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen çalıştay kapsamındaki konser büyük ilgi gördü. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası, Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in şefliğinde izleyenlere keyifli anlar yaşatan bir konser verdi. Kadın bestekârların eserlerinin yanı sıra "Kadın" ve "Balkan" temasına ağırlık verilen konserde, Balkan Senfoni Orkestrası, eşsiz eserleri muhteşem bir yorumla sanatseverlerle buluşturdu. Balkanlı Türk Kadın Bestekarların unutulmaz eserlerinin yer aldığı ve geniş bir repertuvarın icra edildiği konserde, Ece Dikbıyık’ın solistliğini yaptığı S. Dushkin’in Maria-Therasa v. Paradis Sicillienne, Kevser Hanım’ın Nihavent Longa, J. B. Lully’nin Marche pour la Ceremonie des Turcs, Balkanlar’ın güzel türkülerinden Bülbülüm Altın Kafeste, İsmail Dede Efendi’nin Yine Bir Gülnihal, Üsküdar’a Gider İken eserleri, Sadi Işılay’ın Sultanıyegah Sirto, Halit Recep Arman’ın Trakya Marşı, Ahmet Adnan Saygun’un Ziraat Marşı, L. Anderson’un Plink, Plank, Plunk; bir Balkan Halk Şarkısı olan Passona Kolo ve J. Strauss’un Radetzky March’ı dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Türk ve dünya müziğinin birbirinden ünlü eserlerine hayat veren konser dakikalarca alkışlandı.

 

Haber / Aleyna ÇELİK