Özel Çocuklara Özel Materyaller

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Özel Çocuklara Özel Materyaller" projesi kapsamında üretilen özel materyaller özel eğitim okullarına dağıtıldı. Ã

GÜNDEM 6.03.2019 16:31:00 0
Özel Çocuklara Özel Materyaller

Özel Çocuklara Özel Materyaller kapsamında üretilen materyallerin tasarımları Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. 100 farklı çeşit olmak üzere toplamda 143 bin materyal seti hazırlanarak üretilen materyaller 6 bin özel eğitim sınıfının ve okulunun materyal ihtiyacını karşılayacak şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr.  Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk´un Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde katıldığı törenle 81 ile uğurlandı. Edirne'ye gelen materyallerin okullara dağıtımına Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ramazan Barın, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 

 

ÖZEL MATERYALLER ÜRETİLİYOR  

 

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için eğitim-öğretim sürecinde kullanılan özel metaryeller, öğrencileri görsel, işitsel ve dokunsal açıdan destekleyerek öğretimi yapılan konuların somutlaştırılmasını sağlıyor. Engelli bireylerin hak ettikleri yaşam düzeylerine ulaşabilmeleri ve bunu sağlayacak nitelikte eğitim imkanlarından yararlanabilmeleri adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalardan biri olan özel eğitim alanında materyal geliştirme projesi ile özel materyaller üretiliyor. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Özel Çocuklara Özel Materyaller" projesi kapsamında özel öğrencilere yönelik materyal üretimi 2018 yılında başlatıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ