İhtiyaç sahibi vatandaşlara 400 kilo erzak desteği  

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dost Eli Aşevi, 2018 yılında ihtiyaç sahibi ailelere 198 bin 130 öğün sıcak yemek ulaştırdı. Muhtelif

GÜNDEM 5.03.2019 16:19:00 0
İhtiyaç sahibi vatandaşlara 400 kilo erzak desteği  

Dost Eli Aşevi, Dost Eli Giyim Mağazası, Dost Eli Konukevi, Evde Bakım, Hamile Gıda Desteği gibi hizmetleri faaliyete geçiren Süleymanpaşa Belediyesi, 2018 yılında da hizmet vermeye devam etti.

 

198 BİN 130 ÖĞÜN SICAK YEMEK

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dost Eli Aşevi, 2018 yılında ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırdı. Dost Eli Aşevi, 2018’de 198 bin 130 öğün sıcak yemeği ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim etti. Muhtelif zamanlarda müdürlüğe başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yıl boyunca toplam 400 koli erzak desteği sağlandı. Kent içinde yoğun kullanılan noktalara konan İkram Çeşmeleri ile kış aylarında sıcak çorba, yaz aylarında ise soğuk su hizmeti veren Dost Eli Aşevi, 2018’de 65 bin 330 bardak çorba, 55 bin bardak soğuk su ikramında bulundu. Cenaze hizmetleri kapsamında yakını vefat eden ailelere taziye pilavı sunan Dost Eli Aşevi, 708 aileye taziye pilavı ulaştırdı" dedi.

 

2 BİN 603 ADET HAMİLE GIDA DESTEĞİ KOLİSİ DAĞITILDI

 

Ramazan ayında Sevgi Sofraları adı altında her akşam başka bir mahallede iftar sofraları kurulduğunu belirten Başkan Eşkinat, "Dost Eli Aşevi, 2018 yılında 36 bin 950 kişi ile Ramazan ayının coşkusunu paylaştı. Kandil günlerinde de vatandaşlara kandil simidi dağıtımı yapan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 8 bin kişiye şehrin işlek noktalarında kandil simidi dağıttı. “Anne karnından ebediyete” sloganı ile hizmet veren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2018 yılı boyunca anne karnındaki bebeklerin sağlıklı beslenebilmeleri için 2 bin 603 adet Hamile Gıda Desteği kolisi dağıttı. Bu hizmetin Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini koruduğu belirtildi. 2018 yılı içinde doğan her bebeğe de ilk anda ihtiyacı karşılayacak malzemeleri içeren 7 bin 362 adet Hoş Geldin Bebek paketi ve ihtiyaç sahibi 36 aileye bebek arabası hediye edildi" sözlerine yer verdi.

 

88 VATANDAŞIN İHTİYACI GİDERİLDİ

 

Süleymanpaşalıların bağışları ile yıllardır aktif bir şekilde faaliyet gösteren Dost Eli Giyim Mağazası'nın, 3 bin 617 vatandaşın ücretsiz kıyafet ve ev eşyası edinmesini sağladığını belirten Başkan Eşkinat, "Bunların yanında dayanışmanın bir başka sembolü olan ve sadece sisteme üye olan küçük esnaflarda harcanabilen İmece Kart hizmeti ile 2018 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşların İmece Kart’larına 305 bin 73 TL 20 Kuruş yatırıldı. Kişisel temizlik ve bakım, ev temizliği gibi ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı yaşayan 88 vatandaşın tüm ihtiyaçları, yıl boyunca Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Evde Bakım ekipleri tarafından giderildi" dedi.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 2018 yılı içinde Süleymanpaşa Otogarı yanında hizmete açılan Dost Eli Konukevi'nin, bir yıldan kısa sürede barınma imkanı olmayan vatandaşları toplam bin 515 gece misafir ettiğini belirten Eşkinat, "Ayrıca soğuk kış günlerinde bu hizmete ek olarak kimsesi olmayan vatandaşlar, Dost Eli Konukevi’nin kapasitesi dolu olduğu için anlaşmalı tesislerde soğuktan korunmaları için toplam 600 gece misafir edildi" dedi. Vatani görevini yerine getirecek olan gençlere Asker Uğurlama Çantası hediye eden Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün, 2018 yılında 500 kişiye asker çantası teslim ettiğini dile getiren Eşkinat, "Türkiye’de ilk ve tek olan bir başka sosyal proje olan Bir Yataklı Dünya projesi kapsamında, 2018 yılı içinde beş yatalak hastaya ortopedik, elektrikli hasta yatağı hediye edildi. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen projeler arasında yer alan Olgun Kart hizmeti ile Süleymanpaşa Belediyesi iştiraki olan Mutlu Kent Çay Bahçelerinde 65 yaş üstü vatandaşlara toplam 128 bin 690 bardak çay ikram edildi.

 

"AÇ AÇIK HİÇ KİMSE KALMADI”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Sosyal Belediyecilik, bizim hizmet anlayışımızın imzası niteliğindedir. Her alanda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ve onların ihtiyaçlarını çok isabetli bir şekilde belirliyor ve hiç kimseyi rencide etmeden gereksinimlerini karşılıyoruz. Biz bu göreve talip olurken, ‘Süleymanpaşa’da aç açık hiç kimse kalmayacak,’ demiştik. Çok şükür, bu sözümüzü kısa sürede tuttuk. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bizim yüz akımız. Orada çalışan mesai arkadaşlarımı kutluyorum. Yaptıkları iş büyük ölçüde mesai saatleri belirsiz bir iş. Gönül işi. Sadece maaş vererek bu işleri yaptırmanız mümkün değil. Onlar gönülleriyle, emekleriyle, canla başla ve seve seve vatandaşlarımıza hizmet ulaştırıyorlar. 2019’da ve sonraki yıllarda da bu hizmeti en iyi şekilde, kapsamlarını, kapasitelerini genişleterek devam ettireceğiz" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ