Yeni Nesil Üretim Atölyesi törenle açıldı

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu Yeni Nesil Üretim Atölyesi bugün saat 10:30'da düzenlenen törenle öğrencilerin kullanımına açıldı. Açılışta konuşan Okul Müdürü Levent Akın, çoc

GÜNDEM 1.03.2019 16:50:00 0
Yeni Nesil Üretim Atölyesi törenle açıldı

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu Yeni Nesil Üretim Atölyesi bugün saat 10:30’da düzenlenen törenle öğrencilerin kullanımına açıldı.

 

 

 

“HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

 

Düzenlenen törene Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın, chp Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Bekir Atak, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Levent Akın, problem çözen, analitik düşünen ve teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller yetiştirmek amacıyla dönüşümünü tamamladıkları ‘Yeni Nesil Üretim Atölyesi’nin açılışına katılan herkese teşekkür etti. Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu olarak, okul idaresiyle, mesleğine aşkla bağlı üretken ve heyecanlı öğretmen kadrosuyla, okul aile birliği yönetimi ve okula katkılarını esirgemeyen veliler ile oluşturulan sinerji ve ekip ruhunun sonucu olarak, bölgenin eğitim lideri, lokomotifi olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşadıklarını kaydeden Akın “Yıldızkent Ortaokulunda göreve geldiğimiz günden itibaren ekip olarak okulumuzun niteliğini artırmak, marka okul yapabilmek için çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim öğretim yapabilmelerine olanak sağlayacak yeni bir çalışmayı daha tamamlamanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.

 

 

“ÇOCUKLARA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”

 

21.Yüzyılda teknolojiyi üretebilen donanımlı kişilere olan talebin artması ve gelecekte teknolojiyi üreten tarafta olmamız, yerli ve milli teknolojik yeniliklere imza atacak bireyler yetiştirmek amacıyla bilişim teknolojileri öğretmenlerinin gayretli çalışmaları, okul aile birliğinin 16 bin 500 TL’lik maddi desteği ile atölyeyi hazırladıklarını dile getiren Akın “Bu gayretli çalışmalardan dolayı Bilişim öğretmenlerim Caner Arslan’a, Serhat Akı’ya, Merve Hazar’a, Okul Aile Birliği yönetim kuruluna teşekkür ederim. Çocuklarımıza yapılacak yatırımın, geleceğimize yapılacak yatırımlar olduğunun bilinciyle üretmeye devam edeceğimiz sözünü vererek, atölyemizin çocuklarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 

“2023 EĞİTİM VİZYONUNDA DA YER ALIYOR”

 

Açılışta Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da “Bugün ilçemiz adına çok önemli bir açılışa imza atıyoruz. Açılışını yaptığımız sınıfımız 2023 eğitim vizyonunda da yer alan bir konu. O nedenle öncelikle başta okul müdürümüz olmak üzere yönetimine, okul aile birliğine, bu çalışmada görev alan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BİR ATÖLYE SÖZÜ DAHA ALDIK”

 

Kapaklı’nın son dönemde çok güzel işlere imza attığını kaydeden Danışmaz “Bunun hep birlikte ekip olarak gerçekleştiriyoruz. Her konuşmamızda ekip ruhuna önem verdiğimizi vurguluyoruz. Ekip halinde hareket ettiğimiz sürece Kapaklı ilçemizin eğitimini bir adıma daha öteye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İlçemizde daha önce sadece 1 okulumuzda bulunan, üretim atölyesi olarak da adlandırdığımız sınıf sayımızı 2’ye çıkardık. Biz OSB’de bulunan fabrikalarla görüşmelerimiz sonucunda bir atölye sözü daha aldık. Onu da önümüzdeki süreçte başka bir okulumuzda açacağız” dedi.

 

“BU SINIFLARIN AÇILMASINI ÖNEMSİYORUZ”

 

Artık ileri teknoloji ile üretim sağlayan ülkelerin ortaya koyduğu katma değerin ülke ekonomilerine çok büyük katkı sağladığını dile getiren Danışmaz “Bizim ileri teknoloji ile üretim yapmamız gerekiyor. Bunun da geçiş noktası bu şekilde tasarım atölyeleri ve yeni nesil kodlama sınıfları ile ilk ve ortaokulu çocuklarımızı teknolojiyle buluşturmayı sağlayarak üretime destek olmalarını amaçlıyoruz. Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde tasarım atölyemiz var, bu lisedeki öğrenci grupları için. Bunun üniversite ayağı da  olacak. Bu sınıfların açılmasını çok önemsiyoruz” dedi.

 

KURDELE KESİLDİ

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Yeni Nesil Üretim Atölyesi’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından öğrenciler ve bilişim öğretmenleri tarafından atölye hakkında bilgi verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU