Bir Sınıf da Sen Oluştur İsmin Yaşasın kampanyasına destek

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından bir süre önce başlatılan 'Bir Sınıf da Sen Oluştur İsmin Yaşasın' kampanyası kapsamında Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi'ne STEM Marker Robotik Kodlama Atölyesi ve

GÜNDEM 1.03.2019 16:44:00 0
Bir Sınıf da Sen Oluştur İsmin Yaşasın kampanyasına destek

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından bir süre önce başlatılan 'Bir Sınıf da Sen Oluştur İsmin Yaşasın' kampanyası kapsamında Ambardere Mevkii Okullar Kampüs alanında bulunan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi'ne STEM Marker Robotik Kodlama Atölyesi ve Z kütüphanesi'nin açılışı yapıldı. Çemobsan Metal ve Plastik  Sanayi Tic. Ltd. Şti tarafından yaklaşık 100 bin TL maliyetle yaptırılan STEM Marker Robotik Kodlama Atölyesi ve Schott Orim Cam Tic. A.Ş. tarafından yaklaşık 40 bin TL maliyetle yaptırılan Z Kütüphanesi'nin açılışını Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan bugün saat 10:30'da düzenlenen törenle yaptı.     

 

 

 

"STEM DİSİPLİNLER ARASI BİR ÖĞRETİM YAKLAŞIMI"

 

Açılış töreninde konuşan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Müdürü Fahrettin Kahraman, "STEM disiplinler arası bir öğretim yaklaşımıdır. Science-Fen Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesinden ortaya çıkan bir kavramdır. Farklı bir bakış açısıyla STEM, teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi yani yeni ürün ortaya koyulmasına STEM denir. İçerisinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. 21. yüzyılda ülke olarak gelişmek için ve liderlik edebilmek için bu becerilerden yaranılması gereğini ortaya koymaktadır. Dijitalleşen dünyada gelişmiş ve strateji geliştiren ülkelerin sömürüsünde kalmamak için tüketici bireylerden çok üretici bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. 21. yüzyıl becerilerini uygun bireylerin yetiştirilmesi ve tüketici bireylerden çok üretim odaklı bireylerin yetişmesine olanak sağlanır. Yaklaşık maliyeti 100 bin TL olan bu atölyeyi  okulumuza kazandıran Çemobsan Metal Ve Plastik Sanayi Tic. Ltd. Şti. adına Hayırsever Furkan Atakan Çetin’e çok teşekkür ederim. Öğrencilerimizin okuma alışkanlığını arttırmak ve içerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile (e-kitap, Z kitap) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek yaklaşık maliyeti 40 bin TL olan kütüphaneyi okulumuza kazandıran Schott Orim Cam Sanayi Tic. A.Ş.'ye çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

 

KURDELEYİ BERABER KESTİLER

 

STEM Robotik Kodlama Atölyesi ve Z Kütüphanesi açılış kurdelesini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Milli Eğitim İl Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Hayri, Yılmaz Oğur, okulu yaptıran Seval Ahmet Çetin ve çocukları Furkan Atakan Çetin, Hayırsever İş Kadını Sevgi Salgar, Schott Orim Cam yetkilileri kestiler. Kurdele kesimi sonrası STEM Robotik Kodlama Atölyesi'ni okula kazandıran Çemonsan Metal ve Plastik Sanayi Tic. Ltd. Şti., Schott Orim Cam Sanayi Tic. A.Ş. ve bir süre önce okula Biyoloji laboratuarı kazandıran Hayırsever İş Kadını Sevgi Salgar Gürgen’e plaket verildi. STEM Kodlama Atölyesi, Biyoloji Laboratuarı ve Z Kütüphanesi gezildi. Okul Müdürü Fahrettin Kahraman, Kaymakam Abban ve İl Milli Eğitim Müdürü Ulusan’a çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ