"Çocuğum İçin Okuyorum" projesi geleneksel hale dönüştü

Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda geleneksel olarak düzenlenen 'Çocuğum İçin Okuyorum' proje yarışması kapsamında dereceye giren velilere ödül ve sertifikaları verildi.     

GÜNDEM 1.03.2019 15:11:00 0

Fevzipaşa İlköğretim Okulu Okul Müdürü Hakan Asma önderliğinde Okulun Rehber Öğretmenleri Bahriye Varatlı ve İmren Yılmaz tarafından geleneksel olarak 2'ncisi düzenlenen "Çocuğum İçin Okuyorum" yarışmasına katılan veliler için ödül ve sertifika töreni düzenlendi. Bugün saat 13:30'da Fevzipaşa İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine  Fevzipaşa İlköğretim Okulu Okul Müdürü Hakan Asma, Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kaya, Rehber Öğretmenler Bahriye Varatlı ve İmren Yılmaz ile birlikte öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

"PROJENİN AMACINA UYGUN 2 KİTAP SEÇTİK"

 

Düzenlenen sertifika töreninde açılış konuşmasını yapan Rehber Öğretmeni Bahriye Varatlı, "Fevzipaşa İlkokulu'nun bir geleneği haline dönüştürdüğümüz projemize katılıp çocukları için okuyan siz değerli velilerimize gönülden teşekkür ederiz. Projemizin amacı anne-babaların çocuk yetiştirmeyle ilgili kitaplar okumalarını sağlamak ve okuma alışkanlığını pekiştirmek. Böylelikle veliler çocukları için okurken, çocuklarına da kitap okuma alışkanlığında iyi örnek olarak, çocuklarıyla yaşadıkları problemlere yardımcı bilgiler edindi. Projenin amacına uygun olduğunu düşündüğümüz için Leyla Navara ve Özgür Bolat'ın kitapları olan Gerçekten Beni Duyur musun? ve Beni Ödülle Cezalandırma adlı 2 kitabı seçtik. Ocak ayında duyurduğumuz yarışmamız kapsamında bu 2 kitabı okumanızı istedik ve 20 Şubat'ta yaptığımız sınavda kitapla ilgili hazırladığımız soruları sizlere yönelttik. Umarım kitaplarımızı ve sorularımızı beğenmişsinizdir. Hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.  

 

KİTAPLARI DEĞERLENDİRDİLER

 

Açılış konuşmasının ardından Leyla Navaro'nun Gerçekten Beni Duyur musun adlı kitabının değerlendirmesini yaparak sınavda sorulan soruları cevaplandıran Bahriye Varatlı, "Kitap anne ve baba sanatından bahsediyor. Çocuk yetiştirmek sevgi, sabır, ilgi, tecrübe ve tutarlılık gerektiren zor bir sanat. Bu sanatı yerine getirmek için hepimizin zaman zaman yeni şeyler öğrenmeye ihtiyacı var. Bu kitap okuyucusuyla dertleşen bir kitap. İhtiyaç duyduğunuz her an açıp okuyup tekrar başvurabileceğiniz rehber niteliğinde bir kitap" sözlerine yer verdi. Ardından Dr. Özgür Bolat'ın Beni Ödülle Cezalandırma adlı kitabını değerlendiren Rehber Öğretmen İmren Yılmaz ise kitabın çocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışları ele aldığını ve ödül vermenin neden motivasyonu düşürdüğü gibi soruların cevaplarına yer verdiğini dile getirerek kılavuz niteliğinde olan bu kitabın mutlu, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve başarılı bir çocuk yetiştirmek konusunda önerilerde bulunduğunu ifade etti.

 

DERECEYE GİREN VELİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından 20 Şubat'ta yapılan sınav sonucunda dereceye giren velilere Okul Müdürü Hakan Asma tarafından ödülleri verildi. Okul Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kaya ise katılan tüm velilere sertifikalarını verdi. 'Çocuğum İçin Okuyorum' proje yarışması kapsamında dereceye giren veliler arasında birinciliği Nilay Gül Temel ve Emine Özdemir paylaştı. Yarışmada, Yasemin Karamanoğlu ikinci olurken, Kader Tekeş, Gülen As Sargın ve Filiz Dere ise üçüncülüğü paylaştılar. Ödüllerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sertifika töreni sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ - Seda AKYOL