Çerkezköy'ün bekçileri yarın göreve başlıyor

Türkiye genelinde yeniden başlatılan sokak bekçileri uygulaması kapsamında eğitimlerini tamamlayan 142 bekçi Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başladı. Tekirdağ İl Emniyet Müd

GÜNDEM 26.02.2019 14:43:00 0
Çerkezköy

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 yılında Türkiye genelinde tüm illerde olmak üzere 10 bin 500 bekçi alımı yapılacağını, bekçi adaylarının Ocak ve Şubat ayında alacakları eğitimlerin ardından göreve başlayacaklarını açıklamıştı.

 

142 BEKÇİ GÖREV YAPACAK

 

Tekirdağ’da İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde de 142 bekçi göreve başladı. Mahallelerde asayişin sağlanması, oluşabilecek suçların önlenmesi ve güvenlik olaylarına anında müdahale edilebilme noktasında katkı sağlayacak olan 142 Çarşı ve Mahalle Bekçisi Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 11 ilçede göreve başladı. Eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan bekçilere hizmet içi eğitim kapsamında İnsan Hakları, Halkla İlişkiler ve İletişim, Narkotik Suçlarla Mücadele ile araç durdurma ve silah kullanma teknikleri konusunda eğitim verildi.

 

ÇERKEZKÖY’DE 15 BEKÇİ GÖREVE BAŞLIYOR

 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen bekçilerden 15’i Çerkezköy’de bugün itibari ile görev yapmaya başlayacak. Bir dönem mahallelerin güvencesi olan 'bekçi baba'lar yeniden görev başı yapan bekçiler, gece Çerkezköy sokaklarında güvenliği sağlayacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU