"Doğaboşluksevmez" sergisine yoğun ilgi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bisanthe Sanat ve Tasarım Galerisi bir sergiye daha ev sahipliği yaptı. Resim sanatçıları Hakan Esmer, Erhan Lanpir ve Cemalettin Yıldız'ın eserlerinin yer a

GÜNDEM 26.02.2019 12:48:00 0

Süleymanpaşa Değirmenaltı Mahallesi’nde hayata geçirilen “Doğaboşluksevmez” isimli sergiye,  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 

“SANATSEVERLERİ SERGİMİZE BEKLİYORUZ”

 

Doğaboşluksevmez resim sergisinin açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Sanat insana insan olduğunu farklı yollarla hissettiren en etkili yol. Biz kentimizde 5 yıldır olduğu gibi sanatın her türüne duyulan ihtiyacı giderebilmek için çalışıyoruz. Doğaboşluksevmez sergisi, üç sanatçımızın ortak projeleri. Kendilerini ve eserlerini burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sanatseverleri sergimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 “BOŞLUĞU DEĞERLENDİRİP, KENDİ NESNELERİMİZİ İŞLEDİK”

 

Başkan Eşkinat’ın ardından konuşan Resim Sanatçısı Hakan Esmer, "Bu sergide grafik ağırlıklı üç arkadaşımızın eserleri var. Yaklaşık 30 eserin yer aldığı bu sergide ben de 14 eserimi sergiliyorum. Tekirdağlıların sanata olan bakış açısı ve sergiye ilgisi bizleri mutlu ediyor" dedi. Sanatçı Erhan Lanpir, "Biz bu sergide plastik olanaklarla, çizgi, leke, doku gibi elementlerle boşluğu değerlendirmeye ve kendi nesnelerimizle işlemeye çalıştık" şeklinde konuştu.

 

“TEKİRDAĞLILARIN GÜLER YÜZÜNDEN ESİNLENDİM”

 

Tekirdağlıların ilham verdiği Portreler serisi ile sergiye katılan Cemalettin Yıldız ise “Tekirdağ’a ilk geldiğimde burada karşılaştığım insanların güler yüzlerinden çok etkilenmiştim. Tekirdağlıların güler yüzünden esinlenerek Portreler serisini ortaya çıkardım. Onların mutluluğunu eserlerimde yüksek baskı tekniği ile yeniden canlandırmaya çalıştım” sözlerine yer verdi. Konuşmalarının ardından Başkan Eşkinat “Doğaboşluksevmez” sergisinin 23 Şubat-22 Mart tarihleri arasında ziyarete açık kalacağı belirtti.

 

Haber/Seda AKYOL