Geleceğin Yıldız Girişimcileri ile yeni projeler

Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve 2'ncisi düzenlenen  "Geleceğin Yıldız Girişimcileri" projesinin 'İş Fikri Gelişti

GÜNDEM 25.02.2019 14:48:00 0
Geleceğin Yıldız Girişimcileri ile yeni projeler

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde (LYKA) düzenlenen İş Fikri Geliştirme Hackathonu, geleceğin yıldız girişimcileri için hazırlanan, Liseler İçin Girişimci Zihin Yapısı sunumu ile başladı. Sunumun ardından ‘Speed Networking’ ve ‘Fikrini Anlat’ kısmı ile üretilen projenin adının ne olduğu, bu proje fikrinin akıllara nasıl geldiği ile ilgili konuşuldu. Program, Müşteri Ürün Hikayesi Mentorluk Çalışması, Araştırma Geliştirme Seansı, Sunumlar ve %100 Hack Seansı, Araştırma Sonucunu Değerlendirme ve Ara Çalışma Çalıştayı ile devam etti.

 

İŞ FİKRİ GELİŞTİRME HACKATHONU

 

İş Fikri Geliştirme Hackathonu’nun da içinde yer aldığı Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı kapsamında belirli amaçlara ulaşılmasının hedeflendiği kaydedildi. Program kapsamında Lüleburgaz'da liselerde öğrenim gören gençleri girişimcilik ile tanıştırmak, girişimcilik konusunda farkındalık yaratmak, gençlere temel girişimcilik eğitimleri vermek, kişisel beceri ve yaratıcılıklarını geliştirmelerinde destek olmak ve takım çalışmasıyla iş fikirlerini geliştirmelerini sağlamak, girişimciliğin lise öğrencilerinin kariyer seçenekleri arasında yer alabilmesini sağlamak, girişimcilik konusunda eğitim verebilecek, gençlere iş fikirlerini geliştirmede rehberlik edecek ilçedeki gönüllü öğretmenlerin bilgi ve tecrübelerini arttırmada destek olmak, liselerde girişimcilik derslerinin aktif olmasına destek sağlamanın hedeflendiği açıklandı.

 

Haber / Seda AKYOL