Altyapı sorunu artık son buluyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 2014 yılında yerel seçim çalışmaları sırasında Edirnelilere verdiği vaatlerden biri olan altyapı çalışmaları Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Cad

GÜNDEM 24.02.2019 10:33:00 0
Altyapı sorunu artık son buluyor

Törene, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Rahmi Kızmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.

 

“EDİRNE’NİN KANAYAN YARALARINA SON VERDİK”

 

Altyapı çalışmaları nedeniyle düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken açılış konuşmasını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı. Edirne’nin yılardır kanayan yaralarına son verdiklerini belirten Başkan Gürkan, “Vahşi depolamaya; Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri ile son verdik. Çöpten 25 Kasım 2018 tarihinden itibaren elektrik üretmeye başladık. 16 bin evin aylık elektrik ihtiyacını çöpten bir saatte üretiyoruz. Atık Su Arıtma Tesisi’miz bitiyor. İçme suyu kaynak sorununu çözdük. İçme suyu arıtmasını yaptık. Bugün de yeni hatlarını bağlamaya başlıyoruz. Edirne’nin güzel insanlarına hayırlı uğurlu olsun. 2050 yılına kadar Edirne’de su sıkıntısı yok, bitti” ifadelerini kullandı.

 

“TEMİZ SU KAYNAK SORUNUNU ÇÖZDÜK”

 

 Altyapı çalışmalarında ilk olarak temiz su kaynak sorununu çözdüklerini ifade eden Gürkan,  “2014 yılında göreve başladığımızda; çektiğimiz fotoğraf da şunlar vardı. 60 yıldır, yapılamamış, bir türlü kapatılamamış vahşi çöplük. 30 küsur yıldır, su aldığımız en büyük su kaynağımız olan Süloğlu Barajı. Ama askeriyenin atış tatbikat bölgesinde kaldığı için top mermileriyle her tarafı kirlenmiş bir Süloğlu Barajı. Adeta arkadaşlarım her gün o Süloğlu Barajı’ndaki mangal seviyesini düşürmek için; insan sağlığını tehdit eden o kirliği önlemek için mücadele etmekteydiler. Diğer taraftan Paşaçayırı’nda 13 tane su kuyusu; elektrik ile suyu çekiyoruz.  O çektiğimiz suyu yine elektrikle Buçuktepe’ye yüklüyoruz. Her ay 350 bin TL’lik elektrik faturası. Atık Su Arıtması olmayan; hiçbir arıtma yapılmamış ve kent kurulduğundan bugüne evsel ve kanalizasyon atıklarını arıtmadan Meriç Nehri’ne akıtan bir Edirne. 82 bin aboneye su ulaştıran hat artık iflas noktasına gelmiş. Kanalizasyonun sorunlu noktaları, bölgeleri olan; yanlış bağlantılar ile bir türlü çalışmayan yağmur suyu toplama kanalları. Bütün uzmanları topladık. Tablo bu. Edirne’nin altyapısı halletmeden üst yapısına başlayamayız. Ne yapmamız gerekiyor? İmkanlarımız bunlar. Finansımız bu. 140 trilyon borçla devraldığımız bir belediye. Uzmanlar şunu söyledi; içme suyu kaynağını çözmeden şehir içi şebekeyi çözemezsiniz” şeklinde konuştu.  Projenin tamamlanması ve ihalenin yapılmasının ardından 3 Nisan 2018’de belediye meclisinden kredi onayını alarak, İller Bankası’nda kredi talebinde bulunduklarını belirten Başkan Gürkan, kredinin bir türlü onaylanmadığını, bu nedenle altyapıya kendi imkanlarında başladıklarını kaydetti.

 

İLK KEPÇEYİ BAŞKAN GÜRKAN VURDU

 

“Alt yapı çalışmalarından dolayı halkımıza vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı halkımızdan şimdiden özür diliyoruz” diyen Başkan Gürkan,“Bizim çektiğimiz sıkıntıları 3 yıl sonra çocuklarımız çekmeyecek. Kısmet olursa; Allah’ın izni, sizlerin de takdirleriyle ikinci dönem üstyapı projelerine başlıyoruz” ifadelerini kullanarak ikinci dönem yapacağı projelerden bahsetti. Altyapı çalışmalarına ilk kepçeyi ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan vurdu.

 

 Haber/ Özge MERİÇ