Alt yapı çalışmaları başlıyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, alt yapı çalışmalarının 22 Şubat saat 14:00'da Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nden başlayacağını açıkladı.

GÜNDEM 19.02.2019 15:02:00 0
Alt yapı çalışmaları başlıyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Söz verdik yapıyoruz" diyerek 2014 yerel seçimlerinden Edirne Halkı’na vaat ettiği en önemli sözlerinden birini daha yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını ifade etti.

 

"BU İŞİN BİR MANTIĞI, İŞ AKIŞ SÜRECİ VAR"

 

Başkan Gürkan, kentte yaşanan altı yapı sorunlarını çözmek adına göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışmalara başladıklarını belirterek, "Bazen sosyal medyada neden bugüne kadar altyapı çalışmalarına başlamadığımıza dair tepkiler geliyor. Ancak bu bir öncelik sırası. Aynı anda çöp, atık su arıtma, içme suyu isale hattı,  içme suyu arıtma tesisi, altyapıyı bir anda yapan bir belediye varsa; bana örnek göstersinler. Bu bir öncelik sırasıdır. İçme suyu kaynak sorununu çözmediğiniz, içme suyu ihale hatlarını, içme suyu arıtma tesisi yenilemediğiniz zaman, onlar eskiyken, tutup şehir içi hatları yenilediniz. Bunun ne anlamı var? Bu işin bir mantığı, iş akış süreci var. Bazı arkadaşlarımız bilmeden; bazı arkadaşlarımız da bildiği halde kasıtlı konuşuyor" şeklinde konuştu.

 

"11 AYDIR BEKLİYORUZ"

 

Kırklareli Kayalı Barajı’ndan binlik çelik borularla 20 milyon 500 metreküp temiz su getirdiklerini ifade eden Gürkan, "Lalapaşa Kavşağı’nda bu suyu arıtacak modern bir arıtma tesisi kurduk. Atık Su Arıtma Tesisi’miz yapılıyor, bitmek üzere. Şimdi ne kaldı; altyapı. Bu altyapının içerisinde 30 bin metre Yağmur Suyu Toplama Kanalı, 380 bin metre İçme Suyu Şebekesi ve 110 metre Kanalizasyon Sistemi var. Tüm şehir için içme suyu şebekesini yenileyip; o eski borularla 30 yıldır artık ekonomik ömrünü tamamlamış Süloğlu Barajı’nın suyunu mu getirseydik? Arkadaşlarımızın birçoğu iyi niyetli bilmeden konuşuyor; bir kısmı da art niyetli bilerek, yanlış yönlendirmeye çalışıyor. 10 Ocak 2016’da referandum yaptık. 4 Aralık 2017’de altyapı ihalesini yaptık. Bu iş çocuk oyuncağı değil ki. Edirne’de 82 bin su abonesi var. Bunların hepsi hesaplanıyor. Kapı kapı  kodları hesaplanıyor, projesi çiziliyor; eğimler, terfi istasyonları hesaplanıyor. O kadar kolay bir proje değil ki bu. Bir inşaat projesi 4-6 ayda çiziliyor. 4 Aralık 2017’de ihalesine yaptık. 3 Nisan 2018’de belediye meclisinden kredi onayını aldık. İller bankasına gönderdik 11 aydır bekliyoruz. Vermedi, vermediler. Bizde kendi imkanlarımızla başlıyoruz. Daha önce başlanamaz mıydı? Çöplüğü, içme suyu kaynak sorununu, içme suyu arıtma tesisini, atık su arıtma tesisini bir kenara mı atsaydık? El insaf" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ