"Sorumlular cezalarını çekerse içimiz huzura kavuşacak"

 Çorlu'da geçtiğimiz yıl Temmuz ayında meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden 6 aylık Beren Kurtulmuş'un adı, Ergene Belediyesi tarafından yapılan çocuk akademisine verildi. Tren facias?

GÜNDEM 11.02.2019 13:56:00 0

Çorlu Sarılar Mevkiinde geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişiden 6 aylık Beren Kurtulmuş'un adı, Ergene Belediyesi'nce yapılan çocuk akademisine verildi. Ergene Belediyesi tarafından Yeşiltepe Mahallesi'nde yapımına 1 yıl önce başlanan, içinde eğitim salonları, uyku odası ve oyun odalarının bulunduğu 100 çocuk kapasiteli çocuk akademisinin açılışı yapıldı.

 

100 ÇOCUK KAPASİTELİ

 

Açılışa Ergene Belediye Başkan Vekili Merdin Cantaş, Beren'in babası Melih Kurtulmuş ile ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tren kazasında hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Başkan Vekili Cantaş, “Allah bir daha göstermesin. Burada Beren bebeğimizin ailesine sabırlar diliyorum. Diğer ailelere sabırlar diliyorum. Belediye olarak bölgemize böyle güzel bir hizmeti kazandırdığımız için çok mutluyuz. Beren bebeğimizin adını verdik. Burada 100 çocuğumuz eğitim alacak; 1 müdür, 4 öğretmen ve 100 çocuk kapasiteli bir eğitim yeri” dedi.

 

“BENİ ONURLANDIRDI”

 

Tren faciasında eşi Derya ve 6 aylık kızı Beren ile baldızını ve eşinin yeğenini kaybeden Melih Kurtulmuş da “8 Temmuz 2018 tarihinde yaşanan tren kazasında kaybettiğimiz canımızdan birisi de benim kızım Beren'di. Ergene Belediyesi'nin böyle güzel bir kreş, gündüz bakımevi yaparak, kızımın adını vermesi beni çok mutlu etti, onurlandırdı” dedi.

 

“İÇİMİZ HUZURA KAVUŞACAK”

 

Ergene Belediyesi ve Belediye Başkanı Rasim Yüksel'e teşekkür eden Kurtulmuş, “Biz bir yandan adalet sürecinin başlamasını beklerken, adalet arayışını sürdürürken, böyle güzel haberlerin olması da bizi mutlu ediyor” dedi. Kurtulmuş, bir an önce mahkeme sürecine ait iddianame hazırlanıp, yargı süreci başlarsa sorumlular cezalarını çekerse içlerinin huzura kavuşacağını söyledi.

 

Haber / Özge MERİÇ